Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pikante rozemarijn-paprikasaucijzen
Hét recept voor groot gezelschap van Janneke Philippi!

Janneke PhilippiJanneke Philippi maakt Pikante rozemarijn-paprikasaucijzen uit haar kookboek Heerlijk simpel! Ingrediënten: 8 saucijzen naar keuze 50 ml tomatenketchup 25 ml gembersiroop 1 tl gerookte paprikapoeder 1 flinke teen knoflook 8 takjes rozemarijn Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Leg de saucijzen op de bakplaat en schuif ze vast 10 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je de marinade maakt.
  • Meng voor de marinade de ketchup met de gembersiroop en het paprikapoeder.
  • Pers de knoflook erboven.
  • Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en meng ook door de marinade.
  • Neem de plaat met saucijzen uit de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  • Schenk de marinade over de worsten en schep goed om zodat het vlees er helemaal mee bedekt is.
  • Leg de resterende takjes rozemarijn tussen de worsten.
  • Schuif de saucijzen terug in de oven en bak ze in 20 minuten verder gaar.

TIP:

  • Lekker bij aardappelpuree of stamppot.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved