Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pita met vegan shoarma

Ingrediënten 

Shoarma
2 tl komijnpoeder
1 el ras el hanout of baharat
2 tl granaatappelmelasse
1 tl harissa extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 g oesterzwammen
1 grote portobello
200 g verse seitan (biowinkel)
2 lente-uien  

Salade  
1 kleine rode ui  
3 trostomaten  
2 minikomkommers  
2 augurkjes  
6 takjes oregano  
4 takjes bladpeterselie  
1 el citroensap  
extra vergine olijfolie  

techina  
5 el rauwe techina (100 g)  
1-2 el citroensap  

4 pita’s  

Bereiding
Klop in de ruime kom de specerijen, knoflook, granaatappelmelasse, harissa en een royale scheut olijfolie tot een papje. Snijd of scheur de oesterzwammen, portobello en seitan in reepjes en snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Hussel alles goed door elkaar en laat een poos marineren buiten de ijskast. Snipper de ui. Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef. Snijd de komkommers in kleine blokjes en de augurkjes in dunne reepjes. Ris de oreganoblaadjes van hun takjes en hak grof met de peterselie. Meng alles en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en versgemalen peper. Meng de rauwe techina met het citroensap in een ruime kom. Je zal zien dat de techina steeds stugger wordt. Voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijgt van slasaus. Breng op smaak met een snuf zout. Verhit een grote koekenpan en bak de shoarma zonder extra olijfolie op hoog vuur in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met versgemalen peper en een flinke snuf zout. Rooster de pita’s kort in de broodrooster zodat ze wel heet, maar niet knapperig worden. Snijd open en smeer de binnenzijde in met techina. Vul de pita’s daarna afwisselend met shoarma en salade. Maak af met een royale plens techina.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.