Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Poké bowl met pittige tonijn
Henk Krol houdt ontzettend van tonijn, daarom maakte London deze poké bowl

Voor 4 bowls

Ingrediënten
500 gram sushirijst
800 ml water
12 el rijstazijn
2 el suiker
200 gram tonijn uit blik (uitlekgewicht)
0.5 komkommer
12 radijsjes
2 avocado
2 baby paksoi
2 à 4 el sesamzaadjes

Voor de dressing
8 el sojasaus
2 el sesamolie
3 el honing
2 el citroensap
2 el rijstazijn

Voor de Srirachamayonaise
8 el mayonaise
4 tl srirachasaus
4 tl citroensap

Bereiding
Zet een pan op het voor met 800ml water, 12 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels suiker. Laat de sushirijst na het koken goed afkoelen voor gebruik.
Ontdoe de komkommer eventueel van de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Snijd dan de radijsjes en de avocado’s in plakjes en de baby paksoi lekker fijn en zet alles weg tot gebruik.
Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, honing, rijstazijn en het citroensap door elkaar in een kom en roer het goed door. Meng in een andere kom de mayonaise, srirachasaus en citroensap door elkaar en zet het  ook weg tot gebruik.
Als de sushirijst goed afgekoeld is, verdeel je het over vier kommen. Schenk hier de dressing over en verdeel dan de komkommer, radijsjes, avocado en paksoi over de rijst.
Giet de tonijn uit blik af en meng het met twee eetlepels van de Srirachamayonaise. De tonijn moet nèt aangemaakt zijn. Leg de pittige tonijn ook op de poké bowl.
Strooi dan wat sesamzaadjes over de kommen en serveer de poké bowl met pittige tonijn met de overgebleven Srirachamayonaise.
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.