Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Ragout van bospaddestoelen met spruitjesstamp
Caspar kookt weer voor ons!

Ingredienten:
400 gr bospaddestoelen gemengd
1 ui gesnipperd
sap van 1 citroen
1 teentje knoflook gehakt
beetje verse tijm gehakt
beetje verse peterselie gehakt
1 plakje bladerdeeg
handje geroosterde walnoten
2,5 dl creme fraiche
1 eetlepel gladde mosterd
300 gram schoongemaakte spruitjes
750 gram geschilde aardappelen
beetje melk
beetje boter
zout en peper

Bereiding:
Snij de plakken bladerdeeg diagonaal doormidden.

Roer het eigeel los met water. Bestrijk het bladerdeeg hiermee. Leg dan op wat bakpapier en bak ze in 10 minuten mooi goudbruin op 180 graden.

Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar en stoom deze droog. Kook of stoom de spruiten ook goed gaar in water met zout. Stamp deze twee met wat warme melk en boter door elkaar. Tot je een mooie stamppot krijgt.

Fruit het uitje aan met de knoflook in een beetje roomboter, voeg als ze glazig worden de paddestoelen en de tijm toe en bak deze op een hoog vuur mee. Blus af met het citroensap, en roer de mosterd erdoorheen. Laat dan iets afkoelen en roer dan de creme fraiche erdoorheen.

Schep de stamppot op bord. Snij de bladerdeeg doormidden en leg de onderkant op je bord. Schep daar de ragout op, maak af met wat walnoten.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.