Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Ravioli met salieboter
Salieboter met pasta is de meest simpele maar heerlijke combinatie!

Ingrediënten  

Deeg
300 g pastabloem, gezeefd
3 grote eieren  

Vulling
250 g ricotta
30 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te strooien
Rasp van 1 citroen
2 eieren, geklutst  

Salieboter
100 g ongezouten roomboter
20-30 saliebladeren
Zout en peper  

Bereiding
Leg de bloem op het aanrecht in een berg met een grote kuil in het midden. Breek de eieren in de kuil en voeg een snuf zout toe. Breek de eidooiers met een vork en schraap beetje voor beetje de bloem door het ei tot het zo droog is dat je het met de hand kan kneden.
Kneed 10 tot 15 minuten tot er een elastisch deeg ontstaat. Je kunt dit eventueel ook in een keukenmachine met deeghaken doen. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
Maak intussen de vulling door de ricotta, Parmezaanse kaas en citroenrasp in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper, kijk wel uit met het zout. De kaas is namelijk ook al zout!
Pak een klein stukje deeg en haal dit door de pastamachine, op de dikste stand. Herhaal dit twee keer, zodat het deeg nog elastischer wordt. Zet de pastamachine een standje lager en haal het deeg er nogmaals doorheen. Draai de machine steeds naar een lagere stand en haal het deeg iedere keer twee keer door elke stand, tot de gewenste dikte is bereikt.
Bestuif je werkblad met bloem en leg daar een lap uitgerold pastadeeg op. Schep om de 10 centimeter een eetlepel ricottavulling. Bestreik de buitenste rand en de randen tussen de vulling met losgeklopt ei en dek af met nog een lap pastadeeg. Druk het deeg goed aan op de plekken waar het ei zit. Snij de ravioli in vierkanten uit het deeg en zet apart tot je klaar bent om ze te koken.
Kook de ravioli in ruim gezouten water in 3 tot 4 minuten gaar. Maak intussen de salieboter door de boter te smelten en de salie toe te voegen. Haal de pan na 2 minuten van het vuur, wanneer de boter net begint te verkleuren. Verdeel de pasta en salieboter over de borden. Serveer met Parmezaanse kaas.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.