Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Bouillabaisse
Heerlijke Bouillabaisse!

Ingrediënten:
2 rode paprika’s
1 venkelknol, harde kern verwijdert, in blokjes
1 kleine prei, witte deel fijngesneden
1 tl venkelzaad
1 ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
70 g tomatenpuree
1 kg afsnijsels van witvis + graten, afgespoeld onder koud water
100 ml Pernod
2 l water, warm
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
½ sinaasappel, alleen de schil, met zesteur geschild
0,20 g saffraan (4 buisjes)
snuf grof zeezout
3 eieren, alleen de dooiers
½ citroen, alleen het sap
1 stokbrood, in plakken
250 g rode poon, in stukken
250 g zeeduivel, in stukken
250 g mosselen, schoongemaakt
½ bosje bieslook, fijngesneden
olijfolie
zout, peper  

Extra nodig:
dunschiller, zesteur, blender, zeef  

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode paprika’s met een dunschiller, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Verwarm de paprika’s circa 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

Verhit een flinke scheut olijfolie in braadpan en voeg de venkel, prei, venkelzaad, ui en de helft van de knoflook toe en fruit circa 8 minuten op laag vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 2 minuten. Schep de visgraten erbij en blus af met de Pernod. Laat de alcohol iets verdampen en giet het water erbij. Zorg dat alles goed onderstaat. Schep de laurier, tijm, sinaasappelschil, de helft van de saffraan en een flinke snuf zeezout erbij en verwarm nu circa 30 minuten tot er een geurige visbouillon ontstaat.

Giet de eidooiers in de beker van de blender, voeg het citroensap toe, de rest van de saffraan en de rest van de knoflook. Schep de paprika in de blender, samen met enkele soeplepels van de bouillon. Zet de blender op volle kracht en schenk circa 100 milliliter olijfolie druppelgewijs bij de saus. Mix alles tot een gladde ‘rouille’. Breng op smaak met zout en peper.

Leg het stokbrood op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en grill ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Draai ze halverwege om. Zeef de bouillon en giet terug in de pan. Schep de stukken vis en mosselen erin en verwarm circa 6 minuten tot alle vis en schelpdieren gaar zijn. Serveer de bouillon met vis en schelpdieren met de croutons, rouille en wat bieslook.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved