Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Rode tabouleh
Een licht pittige salade uit het Midden-Oosten

Voor 4 personen  

Ingrediënten
2 grote rode bieten
125 g bulgur, middelgrove korrel
1 rode chilipeper
2 lente-uitjes
flinke bos bladpeterselie
½ bosje munt
100 g feta
50 g walnoten
sap van 1 citroen
extra vergine olijfolie 
TIP: Vraag je groenteboer om bietjes die vanbinnen dieprood zijn en niet geel of gemarmerd, want dan kleurt de bulgur op zijn best oranjebruin.   

Bereiding
Zet een pan met 400ml water op het vuur en breng het aan de kook. Schil ondertussen de bieten en snijd ze in blokjes. Kook daarna de blokjes biet, afgedekt, op een laag vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten. Giet ze daarna af door een zeef, maar vang wel het kookwater op en laat het dan afkoelen.
Wel de bulgur 30 tot 40 minuten in het dieprode kookwater van de bietjes. Laat de bulgur uitlekken tot hij zacht is, maar nog wel een lekkere bite heeft.
Verwijder het steeltje van de chilipeper, wrijf de peper heen en weer in je handen en schud dan de zaadjes eruit. Snijd de lente-uitjes en chilipeper in ringetjes. Snijd vervolgens de peterselie en muntblaadjes fijn, maar ga niet staan hakken want dan verliezen de kruiden hun kostbare sappen en worden ze zompig. Verkruimel dan de feta en breek de walnoten in grove stukken.
Meng vlak voor het serveren alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met het citroensap, een flinke scheut olijfolie, zout en wat versgemalen peper!
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.