Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Rode uiensoep met knapperige kaascroutons  
Klassieke franse uiensoep maar dan met rode uien!

Ingrediënten 
6 grote rode uien (ongeveer 1 kilo) 
50 gram roomboter 
1 el bruine basterdsuiker 
2 el bloem 
4 el port of rode wijn 
2 liter runderbouillon 
3 teentjes knoflook 
2 takjes tijm 
1 takje rozemarijn, fijngesneden 
2 takjes peterselie, fijngesneden 
1 laurierblaadje 
zwarte peper en zeezout uit de molen 
1 bakje tahoon cress of gesneden bieslook 
2 sneetjes boerenbrood in grote blokjes gesneden 
5 el geraspte gruyère 
1 el olijfolie 
zeezout 

Bereiding 
Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een soeppan en voeg de uien en de bruine suiker toe. Laat op laag vuur ongeveer 15-20 minuten zacht fruiten tot de uien zacht en lichtbruin zijn. Voeg de bloem toe, roer goed en laat een minuut meebakken. Doe de port of rode wijn erdoor, laat iets verdampen en voeg dan de runderbouillon toe. Doe de knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie en laurier in de pan en laat ongeveer 20 minuten zacht koken (langer kan ook). Breng op smaak met zout en veel zwarte peper. 
Maak ondertussen de kaascroutons. Snijd van een stuk boerenbrood (nu pain de campagne van zuurdesem) twee dikke plakken en snijd deze in grove blokjes. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druppel de olijfolie erover, strooi het zout erover en hussel de broodblokjes. Zet de bakplaat 5 minuten in een oven op 200 graden tot de het brood knapperig is. Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de geraspte kaas over de croutons en zet ze weer in de oven. Bak een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin aan de randen. Zet evt. de grill even aan om dit te versnellen. 
Verdeel de uiensoep over kommen of borden en strooi de kaascroutons erover. Strooi er nog tahoon cress of fijngesneden bieslook over.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.