Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Saffraancake met honing en amandel

Ingrediënten
1 tl saffraan
1 limoen
2 cm gember
3 kardemon peulen
50 gr amandel schaafsel
75 gr boter
80 gr roomkaas
125 gr suiker
5 El honing
3 eieren
175 gr bloem
2 tl bakpoeder

Bereiding
Week de safraan in beetje heet water. Rooster de amandel in droge hete pan. Meng in een kom de boter roomkaas en suiker tot een luchtige massa met mixer of handmixer, voeg steeds 1 ei toe en daarna lepel voor lepel de bloem en bakpoeder. Rasp het groen van de limoen schil erdoor samen met de geraspte gember en 2 eetlepels honing. Kneus de pitjes van de kardemom peulen en voeg ook toe. Meng de safraan samen met de helft van de amandel ook door het beslag. Giet beslag in met bakpapier bekleden bakblik en bak de cake in voorverwarmde oven van 150 graden ong 1 uur gaar en goudbruin.


Bestrijk de nog warme cake met de rest van de honing en strooi de rest van de amandel erover samen met nog een beetje limoen cest. Snijd de cake in plakjes..

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.