Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Salade van venkel, radijs en rabarber
Met geroosterde pecannoten en zachte geitenkaas

Voor 4 personen

Ingrediënten
200 gram pecannoten
12 stengels rabarber 
7 el honing
300 gram veldsla
3 venkelknollen 
3 bosjes radijsjes 
8 el balsamico azijn
olijfolie
400 gram zachte geitenkaas   

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de pecannoten. Hiervoor heb je geen olie nodig. Houd de pecannoten apart na het roosteren.
Snijd vervolgens de rabarber in boogjes, de radijsjes in dunne plakjes en de venkel in hele dunne plakjes (dit kan je het beste doen op een mandoline).
Meng in een ovenschaal de rabarber met de honing en 1 eetlepel water. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de rabarber in ongeveer 12 minuten zacht.
Verdeel ondertussen de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
Als de ovenschaal uit de oven komt, giet je het vocht uit de ovenschaal in een kommetje. Dit vocht meng je al kloppend met een garde met de azijn en olijfolie. Breng de dressing dan op smaak met zout en peper.
Verdeel de zachte rabarber, geitenkaas en geroosterde pecannoten over de salade en besprenkel het met de dressing.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.