Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Saoto soep
Lekker pittige Surinaamse soep.

Voor 4 personen

Ingrediënten

1,5 liter water
750 gram kippenpoten
3 sereh stengels
1 laos wortel, in stukjes
3 salam blad 
4 laurierblaadjes
2 tenen knoflook, in schijfjes
2 uien, in stukjes
5 piment korrels
Selderij
Eieren
Gebakken uitjes
Taugé
Saoto mix (kan je ook vervangen door rijst)
Voor de ketjap sambal:
Ketjap
Madame jeanette
Peper
Zeezout        

Bereiding
Verhit in een soeppan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de kip en water toe. Kneus met een mes de sereh en voeg deze samen met de laos, salam- en laurierblad en pimentkorrels toe aan het water. Doe hier ook wat stengels selderij bij en breng langzaam aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de bouillon zeker 3/4 uur trekken.       
Giet de bouillon vervolgens door een zeef en leg de kippenpoten apart, laat deze afkoelen. Breng de bouillon verder op smaak met zeezout en peper. Kook ondertussen de eieren en snijd de selderij fijn. Pluk het kippenvlees en gooi deze terug in de bouillon.   ·        
Snijd een heel klein stukje madame jeanette peper in stukjes en meng dit met de ketjap. Als je niet van pittig houdt dan kun je de peper natuurlijk ook weglaten. Of je speelt op safe en voegt een klein beetje rode peper in stukjes toe.  Pak de grootste soepkom die je hebt uit je kast, want van deze soep wil je echt heel veel. Doe hierin de bouillon, een gekookt eitje, selderij, taugé, saoto mix en wat extra gebakken uitjes. Voeg naar eigen smaak wat ketjap sambal toe.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.