Shortbread met anijs

Janneke PhilippiJanneke Philippi maakt shortbread met anijs uit haar kookboek Heerlijk simpel!

Ingrediënten:
150 g bloem
100 g roomboter
60 g suiker
1 el anijszaad

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 graden.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de boter, 50 g suiker en een snuf zout een samenhangend deeg.
  • Kneed het anijszaad door het deeg.
  • Druk het deeg uit op de bodem van de taartvorm.
  • Strijk het deeg met de bolle kant van de lepel tot een platte koek.
  • Verdeel het deeg met een mes in punten – kerf de lijnen in, maar snijd het deeg niet helemaal door.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de koek ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar en bleekgeel van kleur is.
  • Verwijder meteen de ring of rand van de vorm en snijd de nog zachte koek langs de snijlijnen voorzichtig in punten.
  • Bestrooi het shortbread met de resterende suiker en laat helemaal afkoelen en knapperig worden.