Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Shortbread met anijs
Typisch Engelse koek van Janneke Philippi.

Janneke PhilippiJanneke Philippi maakt shortbread met anijs uit haar kookboek Heerlijk simpel! Ingrediënten: 150 g bloem 100 g roomboter 60 g suiker 1 el anijszaad Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 graden.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de boter, 50 g suiker en een snuf zout een samenhangend deeg.
  • Kneed het anijszaad door het deeg.
  • Druk het deeg uit op de bodem van de taartvorm.
  • Strijk het deeg met de bolle kant van de lepel tot een platte koek.
  • Verdeel het deeg met een mes in punten - kerf de lijnen in, maar snijd het deeg niet helemaal door.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de koek ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar en bleekgeel van kleur is.
  • Verwijder meteen de ring of rand van de vorm en snijd de nog zachte koek langs de snijlijnen voorzichtig in punten.
  • Bestrooi het shortbread met de resterende suiker en laat helemaal afkoelen en knapperig worden.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.