Slager Björn Koppen is open over zijn ambacht

Op 11, 12 en 13 mei worden slagers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Slager XXL. Dé uitgelezen kans voor slagers om jongeren enthousiast te maken voor het werk in de slagerij én om de consument te laten zien dat de slagersbranche meer is dan alleen werken met vlees. Op deze dagen zijn de deelnemende slagerijen en bedrijven open voor publiek om te laten wat er allemaal gebeurt in de slagerij en daar omheen. Zo zijn er door heel het land verschillende workshops en demonstraties bij te wonen.

Slagers op de koffie
Deze week komt er elke dag een gepassioneerde slager bij ons te gast met ieder een eigen verhaal én een goed stuk vlees. Vandaag is dat Björn Koppen, hij staat samen met Roberta in de keuken. Uit zijn eigen slagerij neemt Björn een lekker stuk ribeye mee. Roberta maakt hier een Italiaanse klassieker mee.

Björn Koppen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Björn beschrijft zichzelf als een open boek. Hij heeft als geen geheimen voor zijn klanten. In de slagerij vertelt hij graag aan zijn klanten waar het vlees vandaan komt en hij voorziet ze van advies over de bereiding van het vlees. Hij is trots op zijn ambacht en laat dit graag zien.

Maar waar komt die passie vandaan? Hij vertelt het vandaag in koffietijd, kijken dus!