Slager Dirk Smolders is een jong talent

Op 11, 12 en 13 mei worden slagers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Slager XXL. Dé uitgelezen kans voor slagers om jongeren enthousiast te maken voor het werk in de slagerij én om de consument te laten zien dat de slagersbranche meer is dan alleen werken met vlees. Op deze dagen zijn de deelnemende slagerijen en bedrijven open voor publiek om te laten wat er allemaal gebeurt in de slagerij en daar omheen. Zo zijn er door heel het land verschillende workshops en demonstraties bij te wonen.

Slagers op de koffie
Deze week is er elke dag een gepassioneerde slager bij ons te gast met een eigen verhaal én een goed stuk vlees. Vandaag is dat Dirk Smolders. Hij neemt zijn eigen gemaakte zultkroketten mee. Caspar maakt daar heerlijke mosterdbroodjes en een huzarensalade bij.

Dirk Smolders
Dirk Smolders is pas 20 jaar oud. Hij is bezig met de opleiding SVO (slagersvakopleiding). Drie dagen per week gaat hij naar school en verder werkt hij fulltime in de slagerij van zijn ouders. Het leukste aan het slagersvak vindt Dirk het ontwikkelen van nieuwe producten, daarom vroeg zijn mentor van school of hij mee wilde doen aan de Gouden Slagersring. En met succes. Hij werd dit jaar eerste in de categorie ‘jong talent’ met zijn zelf-ontwikkelde zultkroket.