Slager Koos van Essen gaat mee met de tijd

Op 11, 12 en 13 mei worden slagers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Slager XXL. Dé uitgelezen kans voor slagers om jongeren enthousiast te maken voor het werk in de slagerij én om de consument te laten zien dat de slagersbranche meer is dan alleen werken met vlees. Op deze dagen zijn de deelnemende slagerijen en bedrijven open voor publiek om te laten wat er allemaal gebeurt in de slagerij en daar omheen. Zo zijn er door heel het land verschillende workshops en demonstraties bij te wonen.

Slagers op de koffie
Deze week komt er elke dag een gepassioneerde slager bij ons te gast met ieder een eigen verhaal én een goed stuk vlees. Vandaag komt Koos van Essen bij ons in de studio. Samen met Caspar gaat hij aan de slag met een Zuid-Afrikaanse braai. Braai is meervoud voor barbecue in het Zuid-Afrikaans. Koos neemt een boerenworst mee uit zijn eigen slagerij. Caspar maakt er ook nog een heerlijk bijgerecht naast.

Koos van Essen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          45 jaar geleden nam de vader van Koos een slagerij over. Koos is nu al dertig jaar eigenaar van deze slagerij. Naast slager is hij ook dé ondernemer van de zaak. Koos: “Slager zijn is meer dan bezig zijn met vlees, het is ook onderzoek doen naar de trends binnen vlees.” Hij is altijd op zoek naar een manier om zichzelf, en zijn producten te verbeteren.

Hoe hij dit doet? Hij vertelt het vandaag in koffietijd!