Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Soepstengels en uienbrood
Voor bij de soep of borrelplank, het is overal lekker bij.

Ingrediënten

Deeg
150 g volkorenmeel
150 g bloem
180 ml ijskoud water
6 g bakpoeder
6 g gist
1 el suiker
scheutje olijfolie
1 el Provençaals kruidenmengsel
1 tl Vadouvan of rozemarijn
snufje zeezout

Uienbrood
3 rode uien, in ringen
2 el vloeibare bakboter 
2 el olijfolie paar takjes rozemarijn
handje zwarte olijven   

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. 
Rol uit tot een rechte lap en snijd in lange, brede linten. Rol even in vorm.
Leg op bakpapier en bak de stengels in 8-10 minuten goudbruin.  

Uienbrood 
Verhit de boter en olie en smoor op zacht vuur de ringen ui onder af en toe roeren in 10 minuten heel zacht.
Vorm van het deeg een groot ‘ei’ en beleg met de uien, olijven en wat extra rozemarijn. Bestrooi met grof zeezout. Bak het brood in 20 minuten goudbruin.

Variaties voor de soepstengels 
Met groene spikkels: strooi spirulina over de deegrepen.  
Rol de stengels royaal door een mengsel van gedroogde Provençaalse kruiden en geraspte oude kaas.  

De gezonde bourgondiër van Jacinta Bokma is hier te bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.