Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spaghetti fritti  
Knapperige spaghettinestjes in een pittige tomatensaus.

Ingrediënten
350 g gedroogde spaghetti
1 sjalot, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 chilipeper, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, fijngesneden
400 g gepelde tomaten, uit blik
4 eieren
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g pecorino, geraspt
½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
750 ml olijfolie
½ bosje basilicum, blaadjes gescheurd
zout en peper  

Extra nodig: soeplepel, vork, tang, keukenpapier  

Bereiding
Verhit een scheutje olijfolie op laag vuur in een koekenpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en chilipeper circa 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en verwarm circa 30 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Klop de eieren, Parmezaanse kaas, pecorino en peterselie met een garde in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer de gekookte spaghetti erdoor en vorm nestjes door ze in een soeplepel met een vork te draaien. Verhit een laag van 2 centimeter olijfolie in een koekenpan en frituur de nestjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Vorm ze voorzichtig bij met een tang als ze uit vorm raken tijdens het frituren. Laat ze spaghetti fritti uitlekken op keukenpapier. Schep de tomatensaus in een kommetje en garneer deze met de basilicum en een scheutje olijfolie. Serveer de spaghetti fritti bij de tomatensaus.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.