Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spinaziecurry met saffraanrijst
Een goede combinatie van zoet en pittig!

Ingrediënten
2 grote zoete aardappelen in stukjes van 1,5 cm gesneden en gekookt.
4 stuks bospeen, gesneden
200 g verse spinazie
1 cm verse gember, fijngehakt
1 halve rode peper, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Kokosolie
250 ml kokosmelk
1 el kerrie masala
1 tl komijn
2 el verse koriander
2 el verse munt
zout en versgemalen peper naar smaak

½ envelopje saffraandraadjes
1 ui
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst
3 eetl bieslook
2 eetlepels rozijnen

Bereiding
Bak de ui aan in de olie, fruit 3 minuten.
Voeg de specerijen, rode peper en gember toe en roer door. Zet even apart.
Bak de zoete aardappel een paar minuten met de gesneden bospeen.
Voeg daarna de specerijenpasta  toe met een half kopje water en kokosmelk toe en breng heel even aan de kook.
Voeg de spinazie toe en maak het af met verse koriander en munt.

Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
Pel de ui en snijd hem klein en fruit de ui in de olie zacht. Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst. Schep de rozijnen en 3 eetlepels bieslook door de rijst.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.