Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Cultuur

Was getekend, Annie M.G. Schmidt
Simone Kleinsma en William Spaaij spelen de hoofdrollen in deze nieuwe musical!

Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Abeltje; iedereen kent de bedenksels van Annie M.G. Schmidt. Net zo bijzonder als haar werken, was deze vrouw zelf. Om hierbij stil te staan, is vanaf september de biografische musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt te bewonderen in de Nederlandse theaters. 

Manusje-van-alles
Annie M.G. Schmidt was een absolute alleskunner: ze schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. Toch bleef de vrouw achter de schrijfster op de achtergrond. Hier kwam verandering in toen Annejet van der Zijl de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt schreef. Met de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt, wordt op muzikale wijze nieuw leven geblazen in dit verhaal.

Sprookje
Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogte- en dieptepunten. Het is een bijzonder verhaal, bijna een sprookje. Wie had immers ooit gedacht dat een eenzaam, jong meisje zou uitgroeien tot een van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters ooit?

Vluchten kan niet meer
Het script, geschreven door Dick van den Heuvel (Ramses, Hair), bevat scherpe humor en bekende nummers als Op Een Mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten Kan Niet Meer van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De regie is in handen van Paul Eenens, bekend van musicals als Ciske de Rat - de musical en Petticoat, en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (The Bodyguard, Sonneveld). Ook Annejet van der Zijl verleent haar medewerking aan de totstandkoming van de musical, die vanaf 24 september 2017 te bewonderen is in het theater.

Kijk hier voor meer informatie over Was getekend, Annie M.G. Schmidt en kijk hier voor meer informatie over de musicals van Stage Entertainment

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved