Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Cultuur

Was getekend, Annie M.G. Schmidt
Deze succesmusical wordt verlengd tot en met december!

Jip en JannekePluk van de PettefletAbeltje; iedereen kent de bedenksels van Annie M.G. Schmidt. Net zo bijzonder als haar werken, was deze vrouw zelf. Afgelopen jaar heeft de biografische musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt een succesvolle tour langs de Nederlandse theaters gemaakt met uitverkochte zalen en wachtrijen voor de kassa tot gevolg. De musical is maar liefst vier keer bekroond met een Musical Award; een verlenging van dit prachtige stuk kon dan ook niet uitblijven.  

Bijzonder verhaal met oude vertrouwde cast  
Simone Kleinsma, William Spaaij, Marjolijn Touw, Wim van den Driessche en Jeske van de Staak blijven de hoofdrollen vertolken in de musical. Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogte- en dieptepunten. Het is een bijzonder verhaal, bijna een sprookje. Wie had immers ooit gedacht dat een eenzaam, jong meisje zou uitgroeien tot een van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters ooit?  

Biografie 
Het scenario, dat gebaseerd is op de succesvolle biografie van Annejet van der Zijl, bevat scherpe humor en natuurlijk de bekende nummers als ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’, ‘Margootje’ en ‘Vluchten kan niet meer’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.  

De voorstelling is momenteel nog te zien in verschillende theaters in Nederland en vanaf 29 mei alleen nog  te zien in DeLaMar Theater,  Amsterdam.  

Lees hier verder voor meer informatie en de kaartverkoop Was getekend, Annie M.G. Schmidt. 

Foto: Roy Beusker Fotografie en Annemieke van der Togt

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved