Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Steak van portobello met pomme duchesse
Een A"V"G-tje voor de vegetariër

voor 4 personen

Ingrediënten

2 portobello's
120 ml balsamicoazijn
150 ml olijfolie
verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld rozemarijn/tijm
4 aardappels
2 eieren
100 gram boter
12 regenboogwortelen
100 ml sushiazijn
150 gram pijnboompitten
2 rode uien
6 rijpe pomodoritomaten
200 gram zwarte olijven
1/2 bosje bladpeterselie
2 citroenen

Bereiding
Verwarm een pan en rooster hierin de pijnboompitten in circa 30 minuten goudbruin. Hier heb je geen olie voor nodig en houd de pitjes goed in de gaten. Het lijkt even te duren maar als ze eenmaal beginnen te kleuren, gaat het snel!
Snipper ondertussen een uitje, snijd de pomodoritomaten in blokjes, de olijven in ringetjes en de peterselie fijn. Halveer de citroenen en snijd 1 citroen in partjes. De partjes kun je aan het einde bij het gerecht serveren.
Meng in een grote kom de pijnboompitten, rode ui, tomaten, olijven, peterselie en het sap van een hele citroen samen met 80ml balsamicoazijn en 120 mlolijfolie. Je kan dit nog even verhitten in een pannetje als je dat lekker vindt, dan bindt het de salsa een beetje. Zet daarna weg tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een pan op het vuur met ruim water en zout. Schil en snijd ondertussen de aardappels in kleine stukjes en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Giet ze daarna af en stamp ze fijn met een stamper, roer dan de eieren erdoorheen samen met de boter zodat je een gladde puree krijgt en breng het op smaak met zout en peper.
Vul, als de puree een beetje afgekoeld is, een spuitzak met een kartelmondje erin met de puree en spuit mooie rozetten van circa 4cm doorsnede op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de pomme duchesse af in 25 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Meng in een ovenschaal de portobello's met bijvoorbeeld 40ml balsamicoazijn, kruiden/specerijen naar smaak, olijfolie, zout en peper. Smeer ze goed in met de marinade en bak deze ook in de oven gedurende 20-25 minuten. Ze kunnen dus tegelijkertijd in de oven met de pomme duchesse.
Maak ondertussen de regenboogsalade. Schil de wortelen met een dunschiller tot ze op zijn en breng ze vlak voor het serveren op smaak met de sushiazijn. 
Serveer alles op een mooi groot rond bord! Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.