Supergroene spaghetti van Jamie Oliver

Jamie Oliver maakt supergroene spaghetti uit zijn boek ‘5 ingrediënten!’

Ingrediënten:
150 g spaghetti
4 tenen knoflook
200 g cavolo nero
30 g parmezaan
30 g ricotta

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water.
  • Pel intussen de tenen knoflook, verwijder de steeltjes van de cavolo nero en kook de cavolo nero en knoflook 5 minuten met de pasta mee.
  • Doe 1 1/2 eetlepel extra vergine olijfolie in een blender en rasp de parmezaan erbij.
  • Schep de hete cavolo nero en knoflook met een keukentang in de blender en laat de machine een paar minuten draaien tot je een superfijn mengsel hebt.
  • Proef en breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Giet de pasta af en vang daarbij een kopje van het kookwater op.
  • Kieper de spaghetti terug in de pan, hussel de felgroene saus erdoor, giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij en verdeel de pasta over de borden.
  • Schep er kloddertjes ricotta op, sprenkel er een klein beetje extra vergine olijfolie over en ga meteen aan tafel.