Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Lekkernijen

Supersnel suikerbrood met appel en caramel sea salt
Dit suikerbrood staat in een handomdraai op tafel. Ontzettend lekker door de stukjes appel en plakkerige fudge. Eet hem vooral op met een goede lik roomboter!

Ingredienten
12 blokjes soft fudge, caramel sea salt
1 appel, bijvoorbeeld elstar
2 theelepels kaneel
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker  
250 gram bloem
185 ml karnemelk
1 tl baksoda snuf zout  

Bereiding
Verwarm de oven voor(190C) en bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier, zodat je straks makkelijk het brood eruit kunt pakken.   Snijd elk blokje fudge in 3 stukjes, bewaar 10 stukjes voor bovenop. Was de appel en snijd deze, zonder de appel te schillen, in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe dit samen met de fudge in een kom en meng hier kaneel en bruine suiker doorheen.  
Maak het deeg door de bloem, karnemelk, baksoda en het zout goed te mengen. Het makkelijkste is om dit met een keukenmachine te doen, want het is wel wat plakkerig. Bestrooi het werkblad goed met bloem en leg het deeg hier op. Kneed de stukjes fudge en appel door het deeg.  
Maak een langwerpig brood van het deeg en doe dit in de vorm. Druk de overige stukjes fudge in het deeg. Bak het brood ongeveer 35 minuten gaar en bruin. Laat het suikerbrood tenminste 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal het dan met behulp van het bakpapier uit de vorm, serveer het met roomboter.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.