Taco’s met kip en salsa roja van Roberta | Koffietijd

Ingrediënten:
1 flinke bos koriander
1 l kippenbouillon
400 g kipfilet
2 stengels citroengras, gekneusd
4 rode pepers, gehalveerd en schoongemaakt
4 zoete tomaten, in stukken
1 rode ui, gepeld
4 gekookte maïskolven
5 el olijfolie
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 pak minitortilla’s
2 tenen knoflook, fijngesneden
125 g crème fraîche
½ bos radijsjes, in plakjes
2 el plakjes jalapeños (pot)
1 limoen, in partjes
1 avocado, in partjes

Bereiding:
Snijd de stelen van de koriander en bewaar de blaadjes. Doe ze in een pan met de kipfilet, citroengras, chilipeper en zoveel bouillon zodat de kip onderstaat. Breng het water aan de kook en kook de kipfilet op laag vuur in circa 20 minuten gaar. Pureer de rest van de chilipepers, tomaten, ¼ rode ui en 75 ml water in de blender. Breng op smaak met zout. Verhit de grillpan. Bestrijk de maïskolven met olijfolie en rooster ze in de grillpan.
Snipper de overige rode ui fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de uitgelekte bonen en wat zout toe. Bak en stamp de bonen met een pureestamper tot een smeuïge puree.
Verwarm de tortilla’s in de grillpan. Trek de kipfilet met twee vorken tot draadjesvlees. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook tot deze zacht is. Voeg de kip en de helft van de salsa roja toe en bak al omscheppend tot de saus is verdampt. Beleg de tortilla’s met zwarte bonenpuree, maïs, kip, een lepeltje crème fraîche, salsa roja, radijs, jalapeños, limoen, avocado en blaadjes koriander.