Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Tex-mexkapsalon
Kidneybonen, mais, avocado en taco. Dat klinkt als Mexico en dat gecombineerd als een soort kapsalon. Dit gerecht is top.

De hele week koken we in 5 Uur Live uit de Saladebijbel van Mari Maris! 

Ingrediënten:
1 avocado
1 a 2 tenen knoflook, fijngehakt
Ca. 2 el citroensap
Ca. 250 g gare maiskorrels
2 a 3 jalapenopepers, fijngesneden
10 takjes peterselie of koriander
½ krop romaine of ijsbergsla
Tacochips of taco’s om te vullen
Ca. 100 g Farmhouse Cheddar
Ca. 75 g zure room
Peper & zout
Om mee aan te maken
Citroensap
Olijfolie
Peper & zout  

Bereiding
Schep de avocado uit zijn schil en prak met knoflook, peper & zout en citroensap tot een smeuige saus.
Maak de bonen, mais, pepers en peterselie aan met een beetje citroensap, olie en peper & zout.
Verdeel de sla over borden (of vul de taco’s ermee), dek af met het bonenmengsel verdeel er 1 flinke hand chips over. Rasp royaal kaas over de taco’s en gratineer onder de grill. Schep er een royale klodder zure room en vervolgens avocadotambouille over.

Variatie
Als u deze salade in de zomer maakt, kunnen er natuurlijk ook smakelijke tomaten door.    

Geïnspireerd geraakt? Het boek kun je hier bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.