Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Tex-mexkapsalon
Kidneybonen, mais, avocado en taco. Dat klinkt als Mexico en dat gecombineerd als een soort kapsalon. Dit gerecht is top.

De hele week koken we in 5 Uur Live uit de Saladebijbel van Mari Maris! 

Ingrediënten:
1 avocado
1 a 2 tenen knoflook, fijngehakt
Ca. 2 el citroensap
Ca. 250 g gare maiskorrels
2 a 3 jalapenopepers, fijngesneden
10 takjes peterselie of koriander
½ krop romaine of ijsbergsla
Tacochips of taco’s om te vullen
Ca. 100 g Farmhouse Cheddar
Ca. 75 g zure room
Peper & zout
Om mee aan te maken
Citroensap
Olijfolie
Peper & zout  

Bereiding
Schep de avocado uit zijn schil en prak met knoflook, peper & zout en citroensap tot een smeuige saus.
Maak de bonen, mais, pepers en peterselie aan met een beetje citroensap, olie en peper & zout.
Verdeel de sla over borden (of vul de taco’s ermee), dek af met het bonenmengsel verdeel er 1 flinke hand chips over. Rasp royaal kaas over de taco’s en gratineer onder de grill. Schep er een royale klodder zure room en vervolgens avocadotambouille over.

Variatie
Als u deze salade in de zomer maakt, kunnen er natuurlijk ook smakelijke tomaten door.    

Geïnspireerd geraakt? Het boek kun je hier bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved