ML Fietspas met modellen en styling van Thirza Waasdorp en Odette Simons in de omgeving  van Driebruggen, iov Jessica van Rijswick. Modellen via ID Casting
Het grote Knooppuntenspel!

Vivian doet mee met het Knooppuntenspel!

Vivian verkent Zeeland op de fiets! Het Hollandse landschap is ontzettend gevarieerd en zó mooi! Perfect om te ontdekken op de fiets. Vandaag doet ze mee met het Knooppuntenspel, welke speciaal voor het Hemelvaartsweekend is georganiseerd. Kijk mee!

Speel met Hemelvaart spoorzoekertje op de fiets met het Grote Knooppuntenspel. Zo’n lekker lang hemelvaartweekend is perfect om erop uit te trekken met de fiets. Nog leuker wordt het als je tijdens het fietsen een spelletje kunt spelen waarbij je prijzen kunt winnen. Bij het Grote ANWB Knooppuntenspel liggen er van donderdag 25 t/m zondag 28 mei in heel Nederland meer dan 600 grote en kleine prijsjes verstopt bij fietsknooppunten. Van gratis koffie met appeltaart tot een … Doe mee, fiets jouw knooppuntenroute en WIN!

Hoe doe je mee?
Het spel is gemakkelijk te spelen en iedereen mag meedoen: plan een fietsroute langs knooppunten, rijd de route en let goed op de knooppuntborden onderweg. Bungelt er een geel prijskaartje aan? Dan heb je beet! Al zin om te gaan fietsen en op prijzenjacht te gaan?

Hoe win je?
Heb je een geel prijskaartje gevonden? Op de kaart staat wat je gewonnen hebt en bij welk ANWB Gastvrijpunt je de prijs kunt ophalen of opeten. ANWB Gastvrij is het netwerk van fietsvriendelijke adresjes voor onderweg in heel Nederland: restaurants, theetuinen, hotels, campings en bezienswaardigheden waar fietsers een VIP-behandeling krijgen. Je kunt er gratis naar het toilet, je flesje water vullen, de e-bike accu opladen of als het nodig is je band plakken.

Wat valt er te winnen?
Meer dan 170 ANWB Gastvrij punten doen mee aan het spel. En ze hebben de leukste prijsjes en prijzen beschikbaar gesteld. Wat te denken van een kaasplankje of een vrijkaartje voor de bioscoop? Er worden tijdens het Knooppuntenspel elke dag hints gegeven op Facebook Fietsen over waar de prijzen verstopt zijn. Ook zijn er alvast wat hints verzameld. Benieuwd? Bekijk de hintspagina.

Waar vind ik die prijzen?
De prijzen staan op gele kaartjes die goed zichtbaar aan fietsknooppuntborden zijn gehangen. Er zijn meer dan 600 prijzen te winnen. Is een kaartje eenmaal gevonden en weggehaald, dan ben je helaas te laat. Maar dan hangt er vast elders nog een prijs op je te wachten! Heb je een geel prijskaartje gevonden? Op de kaart staat wat je gewonnen hebt en bij welk Gastvrijpunt je de prijs kunt ophalen of… opeten!

Meer weten over het Knooppuntenspel? Klik dan hier!

 

Pechhulp voor je fiets

Met de Fietspas trek je er zorgeloos op uit!

Fietsen is leuk! En met de Fietspas nóg leuker. Met de Fietspas trek je er zorgeloos op uit, want bij een lekke band is de Wegenwacht er om je te helpen wanneer je pech hebt! Vivian heeft dat aan den lijve ondervonden…

Van pech onderweg wordt natuurlijk niemand blij. Gelukkig krijg je met de Fietspas pechhulp voor je (elektrische) fiets, bakfiets of sportfiets! Wanneer je pech hebt met je fiets komt de wegenwacht zo snel mogelijk naar je toe en helpt je weer op weg. Op welk type fiets je ook rijdt. Wanneer reparatie ter plekke niet mogelijk is, word je met je vervoersmiddel naar een fietsenmaker of je bestemming gebracht. Meer weten over de Wegenwacht? Klik dan hier!

Nederland ontdekken op de fiets? Als je verzekerd wilt zijn van een mooie en fijne fietsroute, kun je gebruik maken van de bijna tweehonderd fietsroutes die de ANWB heeft uitgestippeld. De ANWB Fietspas biedt voordeel op fietsarrangementen, geeft korting onderweg bij honderden horecageledenheden en hulp bij pech onderweg. In het welkomstpakket zit een knooppuntenkaart en een handig logboekje om al je fietstochten bij te kunnen houden. Meer weten over de Fietspas? Kijk dan hier.

 

Vandaag gaat Vivian de Oranjeroute fietsen! Kijk dus om 10:00 uur naar Koffietijd!

Schotse Hooglanders spotten!

Vivian verkent Nederland op de fiets!

Vivian gaat Nederland verkennen op de fiets! Met de Fietspas trekt ze er zorgeloos op uit en komt ze op de mooiste plekken. De ANWB heeft meer dan tweehonderd fietsroutes die allemaal regelmatig worden gecontroleerd door vrijwilligers. Vivian heeft vandaag gekozen voor de Sleenerzandroute in Drenthe, en dat doet ze niet zomaar… Langs haar route staan namelijk Schotse Hooglanders! 

Nederland ontdekken op de fiets? Als je verzekerd wilt zijn van een mooie en fijne fietsroute, kun je gebruik maken van de bijna tweehonderd fietsroutes die de ANWB heeft uitgestippeld. De ANWB Fietspas biedt voordeel op fietsarrangementen, geeft korting onderweg bij verschillende horecageledenheden en hulp bij pech onderweg. In het welkomstpakket zit een knooppuntenkaart en een handig logboekje om al je fietstochten bij te kunnen houden. Meer weten over de Fietspas? Kijk dan hier.

De route die Vivian heeft afgelegd, is de Sleenerzandroute. Op deze route kun je op meerdere momenten de prachtige Schotse Hooglanders spotten. Ze zien er misschien wat koddig uit met hun lange roodbruine haren die voor hun ogen hangen, maar het blijven wilde dieren. Benader ze dus voorzichtig, laat ze niet schrikken en laat je eten in je tas. De Schotse Hooglanders staan overigens niet alleen in Drenthe, maar grazen in nog veel meer provincies in Nederland. De leukste fietsroutes met kans op Hooglanders vind je hier!

 

 

Lekker uitwaaien op de fiets!

En uitpuffen bij een Gastvrij punt.

Een fietstocht is ideaal om lekker uit te waaien. Op de pedalen door de polders, trappen in de duinen en toeren door sfeervolle plaatsjes of bruisende steden. En even uitrusten met iets lekkers, terwijl je e-bike oplaadt? Dat doe je bij uitstek bij de ANWB Gastvrij-punten. 

Vivian is er weer op uitgegaan met haar fiets en plant deze keer haar eigen route via de knooppuntenplanner. Dit kan ze gewoon op haar tablet of telefoon doen! Op deze manier kiest ze zelf wat voor soort route ze gaat fietsen, hoe lang deze route is en waar ze tussendoor kan stoppen. Bij het plannen van haar route houdt ze er natuurlijk ook rekening mee dat ze tussendoor haar fiets op laden, onder het genot van een lekkere kop koffie én iets lekkers! Ook zelf je route samenstellen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Met de ANWB Fietspas krijg je voordeel bij Gastvrij-punten. Dit is een locatie waar je even kunt uitpuffen, voordat je je fietstocht vervolgt. Bij sommige Gastvrij-punten kun je zelfs blijven slapen! Zo maak je van een simpel fietstochtje meteen een minivakantie. Op welk voordeel je precies kunt rekenen, zie je online. Kijk hier voor meer informatie over de Gastvrij-punten.

 

Ontdek de Veluwe

Wellicht het mooiste natuurgebied van Nederland om door te fietsen of wandelen.

Wellicht is De Veluwe het mooiste natuurgebied van Nederland om door te fietsen of wandelen. Met een oppervlakte van bijna 1000 km² beschikt de Veluwe over tientallen uitnodigende fietsroutes in Gelderland, kriskras door eeuwenoude heidevelden en uitgestrekte bossen. In het overvolle Nederland voelt een tocht door de Veluwe letterlijk als een verademing. Spot tijdens je fietsroute in dit prachtige stuk Gelderland wilde zwijnen of herten. Adem verkwikkende boslucht in, of geniet van de rust op de uitgestrekte heidevelden.

Kijk hier voor de mooiste fietsroutes over de Veluwe!

Natuurlijk is er meer te beleven op en rondom de Veluwe dan alleen fietsen. Denk aan een bezoekje aan de Apenheul of Paleis Het Loo! Meer ideeën opdoen voor een leuk dagje weg? Kijk dan even hier!

Terug naar boven