Doordeogenvan_header
Door De Ogen Van Annemarie | Koffietijd

Opticien Annemarie vertelt over oogproblemen als gevolg van diabetes.

Mensen met diabetes hebben grote kans op oogproblemen. Veel voorkomende symptomen zijn bijvoorbeeld wisselend gezichtsvermogen, wazig of troebel zien, maar ook oogontstekingen en pijn aan de ogen.

We kijken door de ogen van Annemarie. Zij werkt acht jaar als opticien bij Specsavers. Annemarie vertelt over het verband tussen oogproblemen en diabetes.

“Als je last hebt van je ogen, is het belangrijk om je ogen te laten controleren. Als ik tijdens een uitgebreid oogonderzoek potentiële symptomen waarneem, kan ik adviseren over de juiste vervolgstappen.”

Klik hier voor meer informatie over oogproblemen en diabetes.

Door De Ogen Van Bas | 5 Uur Live

Bas is ontwerper, kunstenaar én zet zich in voor vrede!

Het is Vredesweek en daarom kijken we mee Door De Ogen Van Bas Kosters. Hij is ontwerper, kunstenaar én zet zich volop in voor vrede. In de studio praten we verder met Bas. Hierin bespreken we zijn bijdrage aan MANIFEEST, een initiatief van vredesorganisatie PAX. MANIFEEST is een cultureel nachtfestival voor vrede in het Volkshotel in Amsterdam. Een avond vol ideeën, muziek, meningen en inspiratie!

“Ik wil mijn kunst en creativiteit gebruiken om de wereld beter en mooier te maken”

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan PAX werken aan vrede in Nederland en in conflictgebieden.

Speel nu mee

Door De Ogen Van: senior voetballer Jan | Koffietijd

We kijken mee door de ogen van de 37 jarige voetballer Jan.

We kijken door de ogen van Jan, 73 jaar en topfit! Jarenlang was hij actief in de Noordwijkse gemeenteraad, maar nu is hij actief op het veld. Na de zomerstop speelt hij mee met het nieuwe seizoen van Walking Football. Dit seizoen wordt ingeluid met het grote ‘Old Stars Walking Football’ toernooi. Voetbal speciaal voor senioren.

“Ik ben vorig jaar gevraagd om een keertje mee te trainen met het Noordwijkse Old Stars team. Dat vond ik zo fantastisch dat ik het ben blijven doen. Het is het hoogtepunt van de week.”

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan Het Nationaal Ouderenfonds deze sportieve activiteiten blijven organiseren.

 

 

Door De Ogen Van Quinty

Onze eigen Quinty mocht niemand minder dan Bill Clinton interviewen!

Als ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij is Quinty Trustfull voor het tv-programma Bestemming… naar Swaziland afgereisd. Ze bezocht daar een baanbrekend aidsbestrijdingsproject van Aidsfonds en de Clinton Health Acces Initiative (CHAI). Bill Clinton is de oprichter van CHAI en daarom reisde Quinty naar New York om Clinton te interviewen over dit project en zijn goededoelenwerk.

Dit interview met Bill Clinton, die tevens internationaal ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij is, zie je vandaag om 10:00 uur in Koffietijd.

Bestemming…
Ambassadeurs van de Nationale Postcode Loterij nemen kijkers in het tv-programma Bestemming… mee op hun reis in binnen- en buitenland. Zij weten wat de bestemming is, maar niet welk goed doel zij gaan bezoeken.

Quinty reisde naar Swaziland, het land met het hoogste percentage mensen met hiv ter wereld. Aidsfonds en CHAI dromen ervan om aids voorgoed te verbannen en hiervoor ontvingen zij van de Nationale Postcode Loterij ruim 10 miljoen euro. Het aantal hiv-infecties is mede door de inzet van Aidsfonds en CHAI met 44 procent afgenomen.

De reis van Quinty in Swaziland is aanstaande zondagavond 17 september om 23:30 uur te zien bij RTL4.

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan er gewerkt worden aan een hiv-vrije generatie in Swaziland.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Froukje | 5 Uur Live

We kijken door de ogen van Froukje naar de winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge 2017!

Donderdag 14 september vond de elfde editie plaats van de jaarlijkse Postcode Lottery Green Challenge. Vijf finalisten presenteerde hun duurzame ondernemingsplan om klimaatverandering tegen te gaan. Diegene met het beste idee ontvangt 500.000 euro om het plan uit te voeren.

Gisteren was de finale van de Postcode Lottery Green Challenge. Door de ogen van onze eigen Froukje kijken we naar de spannende bekendmaking van de winnaar…

“De wedstrijd is heel belangrijk omdat er meer partijen betrokken moeten worden bij het vergroenen van de aarde. Regeringen en overheden kunnen bijdragen door wetten en regels door te voeren, maar ondernemers kunnen het verschil maken door daadwerkelijk duurzame oplossingen en alternatieven te bieden.”

Wil jij initiatieven als de Postcode Lottery Green Challenge ondersteunen? Speel dan mee met de Nationale Postcode Loterij!

Speel nu mee

Door De Ogen Van Len: jonge boer Gertjan | 5 Uur Live

Len loopt mee met jonge koeienboer Gertjan.

Len neemt vandaag een kijkje op de boerderij van Gertjan en zijn ouders. In Nederland is minder dan vier procent van alle boeren jonger dan 35 jaar. Gertjan behoort met zijn 23 jaar zelfs tot minder dan één procent van alle boeren! Hoe is het om op jonge leeftijd boer te zijn?

Ik heb nooit één speciaal moment gehad dat ik bedacht dat ik boer wilde worden, maar natuurlijk ging ik meteen mijn ouders helpen als ik uit school kwam! Ik gooide mijn rugzak in de hoek, deed alle kleine klusjes en ging overal mee naartoe. Eigenlijk is het vanuit daar zo gegroeid.”

Het boerenberoep is aan het uitdunnen, maar nog wel heel erg nodig. Grootschalige boeren produceren namelijk al het eten voor Nederlanders én voor de handel. Dit zal dus op den duur allemaal kleiner worden.

 

Door De Ogen Van Edwin | Koffietijd

“Het is heel bijzonder om de link tussen het platteland en de stad te leggen.”

Edwin Laan is 47 jaar en is de drijvende kracht achter de boerderij die hij samen met zijn vrouw runt. Met de boerderij levert hij een belangrijke bijdrage aan klanten die wekelijks een voedselpakket halen bij de Voedselbank in Purmerend.

“Ik heb de luxe dat ik in de winkel kan kopen wat ik wil, maar veel mensen kunnen dat niet. Door wat wij produceren, geven we ze hopelijk iets meer de luxe van verse producten.”

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zorgen de voedselbanken ervoor dat alle eieren en verse groenten bij de mensen komen die het nodig hebben. Wil jij hierbij helpen?
Speel nu mee

Door De Ogen Van Sarah | 5 Uur Live

Bloemstylist Sarah vertelt alles over de rebel trend bij bloemschikken.

Sarah Dikker is bloemstylist in hart en nieren. In 2014 won ze het SBS6-programma Hollands Beste Bloemstylist en sindsdien presenteert ze verschillende programma’s over bloemen. Een opvallende trend in de bloemenwereld op dit moment is rebel. Sarah neemt ons mee in deze trend.

“Voor mij is rebel gevoel en emotie: schik zoals je je voelt, er gelden geen regels. Zorg voor een vette knipoog!”

 

 

Door De Ogen Van Willem | Koffietijd

Willem wil de wereld beter, gezonder en duurzamer maken

Willem Kesteloo is hard bezig om met zijn bedrijf Physee de wereld een stuk duurzamer te maken. Met het idee van stroomopwekkende ramen won hij vorig jaar de Postcode Lottery Green Challenge. We kijken mee wat deze prijs voor hem betekend heeft.

“We willen de wereld een stukje beter, gezonder en duurzamer maken!”

Samen met Marieke van Schaik bespreken we het werk van Willem en gaan we dieper in op de Postcode Lottery Green Challenge. Marieke is managing director van de Nationale Postcode Loterij en jurylid van de challenge.

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft Willem zijn idee om kunnen zetten naar een duurzaam product.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Len: buschauffeur Pieter | 5 Uur Live

Len rijdt mee met buschauffeur Pieter!

Len rijdt mee met buschauffeur Pieter. Pieter is uitgeroepen tot Mr. Bus, de leukste buschauffeur van Nederland. Hij laat zien waarom zijn baan zo leuk is!

“De interactie met mensen vind ik eigenlijk het leukste. Men is altijd wel in voor een praatje. Op een gegeven moment ga je ze echt leren kennen en zij mij daarmee ook!”

Het aantal buschauffeurs dreigt drastisch af te nemen: veertig tot vijftig procent van hen gaat de komende jaren met pensioen. Het is daarom noodzakelijk dat er jonge buschauffeurs bijkomen, om te voorkomen dat er buslijnen stilvallen.

 

 

Door De Ogen Van Christian | Koffietijd

We krijgen een kijkje in het leven van deze vijfde generatie molenaar!

We kunnen er niet omheen in ons oer-Hollandse landschap: de molen! Er zijn echter nog maar weinig échte beroepsmolenaars in ons land. We kijken mee door de ogen van de 29-jarige Christian, een vijfde generatie molenaar die zich al jaren vrijwillig inzet voor ‘zijn’ Korenmolen de Vriendschap in Weesp!

“Molens hebben geen economische functie meer, maar er zijn genoeg andere factoren om ze te behouden: ze sieren het landschap, kenmerken onze nationale identiteit én leren ons veel over het verleden.”

Tot 2 oktober kan iedereen stemmen op zijn favoriete molen voor de BankGiroLoterij Molenprijs. De molen met de meeste publieksstemmen ontvangt een bedrag van maar liefst €50.000 euro om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan! Wil je stemmen op één van de genomineerde molens? Klik hier! Wil jij initiatieven als deze steunen?

Speel nu mee

 

Bekijk hieronder de genomineerde molens:

 

 

Door De Ogen Van Arjo | 5 Uur Live

Arjo wil andere mensen met een lichamelijke beperking inspireren!

Arjo Wijnhorst heeft een lichamelijke beperking. Zijn grote passie is rolstoelhockey. Hij heeft samen met Fonds Gehandicaptensport een website en app ontwikkeld om andere mensen met een lichamelijke beperking te inspireren. Dit platform, genaamd Uniek Sporten, is een platform waar mensen met een aandoening makkelijker een geschikte plek kunnen vinden om te sporten.

“Het is voor mensen met een beperking veel lastiger om een plek te vinden waar zij kunnen sporten. Sommige sportclubs zijn niet rolstoelvriendelijk of er is niet de juiste begeleiding.”

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij is het voor mensen met een lichamelijke beperking makkelijker geworden om te sporten. Initiatieven als deze steunen?

Speel nu mee

Door De Ogen Van Milan | Koffietijd

Milan laat zien wat voor invloed sport heeft op zijn suikerziekte.

In augustus organiseerde De Bas van de Goor Foundation een sportkamp voor kinderen met diabetes. Het is een kamp waar zieke kinderen gemotiveerd en geïnspireerd worden om meer te sporten. De elfjarige Milan was één van de kampgangers en maandag zien we dit bijzondere evenement door zijn ogen.

“Als ik sport, hoef ik even niet aan mijn ziekte te denken en voel ik me veel sterker! Ik vind het superleuk, want tijdens dit kamp leer ik vooral wat voor leuke dingen je wél kunt doen als je suikerziekte hebt.”

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan De Bas van de Goor Foundation dit weekend organiseren voor kinderen met suikerziekte.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Stephanie | 5 Uur Live

Leer alles over het werk van een strandwacht!

Hoe worden onze Nederlandse stranden met weer en onweer bewaakt door de strandwachten? We kijken een dag mee in het leven én vrijwilligerswerk van strandwacht Stephanie.

Stephanie is 28 jaar, fulltime juriste én zit bij de vrijwillige strandwacht in Kijkduin. Dit houdt in dat ze de zee in de gaten houdt en elke week tientallen zoekgeraakte kinderen herenigt met hun ouders. Daarnaast coördineert Stephanie reddingsacties: “Als je uiteindelijk iemands leven redt, daar doe je het voor, daar trainen we elke dag heel hard voor. Als je dat met het hele team voor elkaar hebt gekregen, geeft dat een enorme kick!”

Meer weten over Stephanie’s bijzondere werk? Kijk om 17:00 uur naar 5 Uur Live!

 

Door De Ogen Van Marcel | Koffietijd

Vandaag kijken we mee door de ogen van Marcel. Hij geeft vandaag een presentatie over de overgang.

Vandaag kijken we mee door de ogen van Marcel. Hij geeft een presentatie aan een groep vrouwen over de overgang.

“Opvliegers zijn niet te voorkomen, wel kan een aangepaste levensstijl de intensiteit en de frequentie van de opvliegers doen verminderen. Belangrijk  is om gezond en gevarieerd te eten, te sporten en zo weinig mogelijk koffie te drinken. Het gebruik van Famosan Salvia extra sterk van A.Vogel kan de overgang ook ondersteunen en helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren.”

A.Vogel overgang

Door De Ogen Van Laura | 5 Uur Live

Laura zet een streep onder een periode vol heftige gebeurtenissen.

Vandaag kijken we door de ogen van Laura. Zij zet een streep onder een periode vol heftige gebeurtenissen. 

Door de ziekte endometriose ging Laura een lang en zwaar traject door en moest zij uiteindelijk haar eierstokken laten verwijderen. Ze kwam in de overgang met alle gevolgen van dien: opvliegers, stemmingswisselingen, maar ook… kilo’s die eraan vlogen!

“Toen was ik het zat. Ik wilde deze periode afsluiten en kwam in contact met PowerSlim. Twee geweldige coaches sleepten mij door de periode die volgde. Ze hielpen mij niet alleen met afvallen, maar gaven me ook handvatten voor een positieve mindset. Het was een strijd maar dankzij hen heb ik het gered.”

Benieuwd naar Laura’s verhaal? Kijk om 17:00 uur naar 5 Uur Live!

 

Door De Ogen Van Geke | Koffietijd

Wist je dat Nederland bijna 62.000 rijksmonumenten telt?

Wist je dat Nederland bijna 62.000 rijksmonumenten telt? Duizenden daarvan kun je dit weekend gratis bewonderen tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Eén van deze monumenten is het oude tolhuisje met smederij in Wittelte. Het tolhuis, dat in 1906 werd gebouwd, wordt nu bewoond door Geke en haar man Rien. 

“Het is hier prachtig en ik vind het heel goed dat een hoop mensen dat met eigen ogen kunnen zien op de Open Monumentendag. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat de geschiedenis van de monumenten en dit pand bewaard blijft!”

Mede dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kun je in het weekend van 9 en 10 september 2017 meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis bezoeken.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Samer | 5 Uur Live

Boeken als verbindingsmiddel tussen culturen!

Boeken als verbindingsmiddel tussen culturen: vluchteling Samer gelooft hier heilig in. We kijken door zijn ogen naar een bijzondere boekwinkel in Amsterdam.

De Pages Bookstore Café is een boekenwinkel die de doelstelling heeft mensen uit allerlei culturen samen te brengen. De Pages Bookstore Café is tijdelijk gevestigd in de galerie van het Prins Claus Fonds.

Als zoiets in Istanbul een succes is, dacht Samer, dan moet het in Amsterdam zéker lukken! “Dit is de meest internationale stad ter wereld. Beter kan niet.”

Het Pages Bookstore Café is mede mogelijk is gemaakt door het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het Prins Claus Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Initiatieven als deze steunen?

Speel nu mee

 

Door De Ogen Van Ted | Koffietijd

We gaan langs bij Ted, boswachter in natuurgebied Haringvliet.

We kijken door de ogen van Ted. Hij is al bijna tien jaar als boswachter in het natuurgebied Haringvliet. Elke dag staat hij voor dag en dauw op om de wacht te houden. Hij kent elke boom, elke bloem en elk dier wat er leeft.

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen natuurmonumenten als natuurgebied Haringvliet behouden worden. Ook dit initiatief steunen?
Speel nu mee

 

Door De Ogen Van Paul | 5 Uur Live

Wandel met Paul door de tuinen van Paleis Het Loo!

We kijken door de ogen van Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Na een renovatie van bijna veertig jaar, zijn de tuinen van het paleis weer teruggebracht in originele staat.

“September is tuinmaand, dus ook voor het publiek is het mogelijk om op het mooiste plekje van Nederland te staan!”

Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij heeft Paleis Het Loo weer mooie tuinvazen in de tuin staan.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Bracha en Sofie | Koffietijd

Edukans brengt samen met Sofie van den Enk en Bracha van Doesburgh het magazine Vier! uit.

Als je kind vier wordt, sta je aan de vooravond van de grootste verandering van je leven sinds de kraamtijd. Niet alleen voor je zoon of dochter gaat er een wereld open, maar ook voor jou als ouder. Zo is er een hoop dat je waarschijnlijk nog niet weet over het eerste basisschooljaar. Daarom brengt Edukans in samenwerking met onze ambassadeurs, Sofie van den Enk en Bracha van Doesburgh, magazine Vier! uit.

“In Vier! gaan we met de billen bloot; we delen onze eigen blunders, onzekerheden en tips met jou, als collega-jonge ouder. We hopen dat je erom kan lachen, geïnspireerd raakt en er iets van leert”

 Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zijn jonge ouders voorbereid op het basisonderwijs van hun kinderen. Ook dit initiatief steunen?
Speel nu mee

Door De Ogen van Radj | 5 Uur Live

Radj zet zich in om laaggeletterde mensen te helpen.

We kijken mee door de ogen van Radj, die zich hard inzet om laaggeletterde mensen te helpen. Radj en Stichting lezen en schrijven zetten zich deze week in om laaggeletterdheid op de kaart te zetten. Laaggeletterden kunnen vaak minder goed meekomen, daarom moet dit probleem bekender worden!

“Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden en je kind voorlezen. Allerlei zaken waar laaggeletterde mensen tegenaan lopen.”

Mede dankzij de steun van De Vriendenloterij kan Stichting Lezen & Schrijven ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Gerben | Koffietijd

Vandaag kijken we Door De Ogen Van Gerben.

We kijken vandaag door de ogen van de 52-jarige Gerben. Begin 2015 kreeg hij de diagnose ALS en dit jaar doet hij voor de tweede keer mee aan de Amsterdam City Swim. Met behulp van zijn vrienden zal Gerben de uitdaging aangaan! Wil je zien hoe het hem af ging? Kijk dan vandaag om 10:00 uur mee door de ogen van Gerben.

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan Stichting ALS extra praktische hulpmiddelen aanbieden, zodat in de komende vijf jaar zestig ALS-patiënten meer bewegingsvrijheid krijgen. Wil jij dit initiatief ook steunen?

Speel nu mee

 

Door De Ogen Van Jan | 5 Uur Live

We kijken door de ogen van Jan des Bouvrie. Hij heeft één van de olifanten van De Elephant Parade beschilderd.

We kijken door de ogen van Jan des Bouvrie. Hij heeft één van de olifanten van De Elephant Parade beschilderd. Dit is een internationale openluchtexpositie om aandacht te vragen voor de uitstervende Aziatische olifant.

“Speciaal voor Museum Singer Laren mochten ook een aantal Nederlandse kunstenaars een olifant ontwerpen en die zijn in de tuin van het museum te bewonderen.”

Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij heeft Singer Laren een grootschalige verbouwing kunnen ondergaan.

 Speel nu mee

Door De Ogen Van Daphne | Koffietijd

Daphne is hoofd campagnes en fondsenwerving bij Stichting Het Vergeten Kind.

We kijken door de ogen van Daphne, hoofd campagnes en fondsenwerving bij Stichting Het Vergeten Kind. Zij zet zich al vanaf het begin in voor dit bijzondere initiatief. Gisteren was Daphne aanwezig bij de kick off van de PrijzenMarathon. Wil je meer weten? Kijk dan vandaag om 10:00 uur mee door de ogen van Daphne!

Mede dankzij de deelnemers van De VriendenLoterij kan Stichting Het Vergeten Kind zorgen dat kinderen zich kind kunnen voelen. Wil jij dit initiatief ook steunen? 

Speel nu mee

Door De Ogen Van Suzanne | 5 Uur Live

Voor strandjutter Suzanne is afval op het strand een waardevolle vondst…

We kijken door de ogen van strandjutter Suzanne naar de Nederlandse stranden. Zij ziet het strand op een heel andere manier dan wij gewend zijn…

Suzanne is 37 jaar en eigenaar van een surfschool aan het strand in Ter Heijde. Drie keer per week struint zij het strand af, op zoek naar aangespoelde spullen.

“Eigenlijk is strandjutten een soort schatzoeken. Het is echt een passie geworden. Ik zie het strand als een soort speeltuin, die elke dag anders is. En hoe leuk is het om elke keer weer verrast te worden?!”

Suzanne verzamelt de aangespoelde spullen niet zomaar: ze maakt er vervolgens allerlei kunstwerkjes van. Het begon allemaal zeven jaar geleden, toen Suzanne aan het strand ging wonen. In eerste instantie ruimde ze het afval alleen op, maar op een dag stortte ze haar tas uit over haar werkbank en begon ze ermee te knutselen. Van armbandjes van oude visnetten tot poppetjes van plastic; Suzanne maakt de meest uiteenlopende creaties van haar vondsten. En haar creaties vallen in de smaak. Haar armbanden verkoopt ze namelijk op de site van haar surfschool. Dat is weer eens wat anders dan een armband van fabriekstouw!

Door De Ogen Van Joost | Koffietijd

Joost en Marcel vertellen ons meer over een wel héél bijzondere bloem.

Wij kijken door de ogen van tuinman Joost. Vanuit landgoed Zwaluwenburg vertelt hij over een bijzondere bloem die daar bloeit: de passiebloem. Ook praten we met Marcel, die uitlegt welke geneeskrachtige werking deze bloem heeft.

Door De Ogen Van Tineke | 5 Uur Live

Tineke bezocht de Noord-Iraakse stad Mosul.

We kijken vanmiddag door de ogen van Tineke Ceelen, directrice van Stichting Vluchteling sinds 2003. Zij bezocht in juli en augustus de Noord-Iraakse stad Mosul. Deze stad werd begin juli bevrijd van terreurgroep IS. Tineke vertelt vandaag hoe de situatie nú is in Mosul. 

“De sociale gevolgen zijn groot, door wantrouwen tussen mensen, trauma’s die niet behandeld worden, gezinnen die vanwege al dan niet vermeende banden met IS uit steden worden geweerd.”

Mede dankzij de deelnemers van De Nationale Postcode Loterij kan Stichting Vluchteling noodhulp bieden in actuele en grote humanitaire crises in de hele wereld.

Speel nu mee

Door De Ogen Van Merel | Koffietijd

Merel heeft haar baan achter zich gelaten om dieren te verzorgen.

We kijken Door De Ogen Van Merel, die het roer vijf jaar geleden heeft omgegooid. Zij heeft haar baan in de financiële sector achter zich gelaten om fulltime dieren te kunnen verzorgen.

“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk, is dat ik iedere dag iets voor de dieren kan betekenen. Voor de dieren die het nodig hebben, op straat zijn gedumpt en om wat voor reden dan ook geen zorg meer hebben.”


Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan Merel samen met haar vrijwilligers iedere week nieuwe baasjes vinden voor haar dieren. Ook dit mooie initiatief steunen?

Speel nu mee

Terug naar boven