eci_boekenplank1 (2)
De favorieten van Yvette van Boven

Haar top 5 kookboeken!

Vandaag staat Yvette van Boven naast Caspar in de keuken. Ze gaat aan de slag met een heerlijke gerecht en heeft speciaal voor de Koffietijd kijkers haar top 5 kookboeken geselecteerd.

De Grote Kleijn – Onno Kleijn
In dit boek gaat Onno Kleijn aan de slag met verschillende technieken, smaken, achtergronden, historie en etiquette. De complete eet-sensatie komt te pas in dit uitgebreide boek en wordt op een no-nonsensemanier verteld. Fabels worden ontmaskerd en de wijnadviezen maken het boek af.

Solo Food – Janneke Vreugdenhil
Door haar scheiding, leerde Janneke Vreugdenhil voor het eerst om enkel en alleen voor haarzelf te koken. In plaats van een heel gezin of de hele straat te voorzien voor eten, moest ze koken opnieuw uitvinden. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf verwend met een feestmaal zonder in slechte patronen te vallen en toch gewoon kunt genieten van lekker eten. Dit boek is leuk, lekker en leerzaam, ook voor niet singles! Bestel het boek hier!

Feest voor Iedereen – Alexandra van Besel
Als er iets te vieren valt, is misschien wel de belangrijkste vraag: wat gaan we eten? De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met voedselallergieën, intoleranties of andere specifieke wensen: vegetarisch, plantaardig, geraffineerde- suikervrij. Maak je allemaal verschillende gerechten of moet iedereen zich aanpassen? Geen paniek. In ‘Feest voor iedereen’ laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen.

Hartwood – Mya Henry & Eric Werner
De schrijfsters van dit ontroerende, inspirerende kookboek besloten op een dag om hun banen in New York op te geven voor een groot avontuur in Mexico. Op dat moment wisten ze nog niet dat ze een van de meest bijzondere restaurants op de wereld zouden openen. In Hartwood staan gerechten uit het restaurant die voor iedere keuken toegankelijk zijn. De pure smaken staan centraal en alle sensaties komen aan bod. Van zoet tot zuur, van pittig tot naturel.

Over Drank – Meneer Wateetons
Dit boek is een musthave voor de liefhebber van drank. In dit boek komt alles voorbij, van speciaalbier tot colaprosecco. Maar leer ook hoe je zelf bier brouwt en op welke manier je sterke drank schenkt. Het boek is luchtig geschreven en leert je alles wat je moet weten over drank!

ECI Cadeautips!

Maak kans op dit mooie boekenpakket!

Dé feestmaand komt er weer aan en dat betekent heel veel cadeautjes weggeven en/ of krijgen! Maar wat is leuk om te krijgen en/of te geven? Cadeauboeken! Vandaag zijn Marike en Kim bij ons te gast tips te geven!  
Hoe je een wollige...

Hoe je een wollige mammoet moet wassen (kinderboek)
Zit jouw wollige mammoet ook vol modder en vol viezigheid? Stinkt hij een beetje en wast hij zich nooit achter zijn oren? Een wollige mammoet wassen is heel moeilijk. Maar het kan! Volg gewoon de lessen uit dit wollige-mammoetwasboek en een wollige mammoet wassen wordt een feest! Zorg alleen dat er geen zeep in zijn ogen komt. Koop het boek bij ECI!

Taalvoutjes – scheurkalender (gezinscadeau)taalvoutjes
Je ziet ze overal: taalfouten die onbedoeld een pijnlijke – of vaker nog – een ronduit grappige betekenis hebben. Op de markt, in de krant of op een verkeersbord, een “Vout” is zo gemaakt. De fans van het populaire taalplatform Taalvoutjes sturen dagelijks de grappigste en leukste missers in. Voor het vierde boek in de Taalvoutjes-serie verzamelden de oprichters Vellah Bogle en Inger Hollebeek juweeltjes van missers die nooit eerder op de site of de Facebookpagina vertoond zijn. Taalvoutjes werd in 2012 opgericht bij wijze van grap. De Facebookpagina werd een regelrechte hit. Hun site biedt bovendien het leukste lees- en kijkvoer op het gebied van taal met taalnieuwtjes, faaltaalverhalen, columns en een quiz. Daarnaast is er ook dit jaar weer een scheurkalender uitgekomen met de meest hilarische taalvoutjes.
                                                   Koop het boek bij ECI!

Johanjohan Cruijff – Mijn verhaal (voetballiefhebbers)
Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Koop het boek bij ECI!

                                                       Onverwacht dichtbij – Capitool uitgave (volwassenen/gezin)
Deze praOnverwacht dichtbijchtige gids geeft inspiratie voor vele uitstapjes met meer dan 350 verrassende plekken in Nederland. De gids heeft een zorgvuldig samengestelde inhoud en bevat vele schitterende foto’s. Aan de hand van wereldberoemde bezienswaardigheden laat deze gids verrassende en onvermoede plekken zien in Nederland. Naast de toren van Pisa, zijn ook in Nederland talloze scheve torens. Voor zandvlaktes hoef je niet per se naar de Sahara en voor goede wijn hoeft niemand af te zakken naar het verre zuiden. En wat dacht je van duiken, mountainbiken in grotten, bijzondere klimmuren, een lichtgevend Van Gogh Fietspad, een Moai beeld, Les Pisseurs, een zeeroversnest: allemaal te doen en te vinden in Nederland en prachtig in beeld gebracht in Onverwacht Dichtbij. Koop het boek bij ECI!
De geniale vriendin

De geniale vriendin – Elena Ferrante (vrouwen, roman)
Lila doorziet dat achter elk vleiend woord en vriendelijk gezicht een valkuil ligt, waardoor de spanning als sluimerende Vesuvius onder elke scène voelbaar is. De onvermijdelijke eruptie doet denken aan het slot van The godfather. Koop het boek bij ECI!

Wil je graag kans maken op dit mooie boekenpakket? Neem hier een kijkje!

 


De ECI Literatuurprijs!

Wie is de winnaar? Je leest het hier!

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek– in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar won Martin Michael Driessen met zijn boek Rivieren.

Gisteren vond de officiële uitreiking van de ECI Literatuurprijs plaats in Theater aan ’t Spui in Den Haag. Vanaf dit jaar kent de ECI Literatuurprijs ook een speciale Lezersprijs: 50 enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar welk boek uit de Shortlist, eerder door de vakjury samengesteld, zij het beste vinden. Zij kwamen op de middag voorafgaand aan de uitreiking van de ECI Literatuurprijs 2016 bijeen om onder leiding van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad, hun winnaar bekend te maken. Deze lezersprijs wordt ondersteund voor NRC Handelsblad en De Standaard. In Koffietijd horen we vandaag met Peter Vandermeersch over de uitreiking en de keuze voor de uiteindelijke winnaar!

Wil je alles weten over de Lezersprijs? Kijk dan om 10:00 uur weer naar Koffietijd!

loretteaECI

Het favo kinderboek van Edith Schippers

Benieuwd naar het favoriete kinderboek van Edith Schippers? Je leest het hier!

Dat ze überhaupt nog tijd heeft om te lezen vinden wij knap, maar Edith Schippers is haar hele leven al fanatieke lezer. In Koffietijd vertelt ze over haar favoriete kinderboek: Pinkeltje!

laan-dick-de-avonturen-van-pinkeltjePinkeltje is het hoofdpersonage uit de gelijknamige kinderboekenreeks van de Nederlandse schrijver Dick Laan. Het eerste boek, De avonturen van Pinkeltje, verscheen in 1939. Het verhaal draait rond een fictief mannetje dat Pinkeltje heet. Een pinkeltje is een soort mensachtige zo groot als een pink. Pinkeltje heeft een witte baard en een puntmuts. Hij is echter geen kabouter. De eerste delen spelen zich af in een huis in Nederland, waar Pinkeltje in een muizenhol onder een kast woont, samen met vijf muizen. Dat huis wordt ook bewoond door een vader, een moeder, een jongen en 2 meisjes. In het huis wonen ook de kat Snorrebaard, de goudvis Goudhuidje, de spin Zilverdraad en vanaf het tweede boek ook een hondje genaamd Wiebelstaart. Pinkeltje kent ook dieren uit die buurt, zoals de kraai Wipstaart en de vlieg Brommer. De mensen weten niet af van het bestaan van Pinkeltje, behalve meneer Dick Laan zelf die vanaf het tweede boek meespeelt wanneer Pinkeltje zijn avonturen aan hem vertelt, waarna Laan ze opschrijft. Later spelen de boeken zich af in het fictieve land Pinkeltjesland. Zo leert Pinkeltje het wolkenmannetje Wolkewietje kennen, dat zo groot is als een arm en boven op de wolken woont. In Pinkeltjesland wordt Pinkeltjes vrouw Pinkelotje.
Geïnteresseerd in de boeken van Pinkeltje? Kijk dan even hier

Wil jij een mooi Kinderboekenpakket van eci winnen? Kijk dan hier hoe je kans maakt!

Het favo kinderboek van Susan Smit

Dít is het favoriete kinderboek van schrijfster Susan Smit!

de-gebroeders-leeuwenhart-astrid-lindgren-boek-cover-9789021674490Schrijfster Susan Smit heeft al héél wat geschreven, maar voor de Kinderboekenweek namen we haar even mee terug naar haar jeugd en vroegen we haar naar haar favoriete kinderboek! Haar antwoord: De gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren.

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan? De gebroeders Leeuwenhart is een prachtig boek, dat troost kan bieden en kan helpen bij rouwverwerking. Het boek is Bekroond met een Zilveren Griffel! Meer weten of het boek direct bestellen? Kijk dan hier!

 

 

Het favo kinderboek van Teun Luijkx

Het favoriete kinderboek van deze acteur!

Het favoriete kinderboek van: acteur Teun Luijkx
Omdat het Kinderboekenweek is, vroegen we aan Teun wat zíjn favoriete kinderboek is. Zonder enige twijfel is dat voor deze acteur Matilda van Roald Dahl. Het boek werd in 1988 gepubliceerd maar is nog steeds een grote publiekslieveling. Matilda vertelt het verhaal over een lief en buitengewoon slim meisje dat ongelukkig opgroeit bij haar ietwat gestoorde ouders. Het enige wat dit onschuldige meisje wil, is niets liever dan het lezen van boeken. Ze kan haar geluk dan ook niet op als ze eindelijk naar school mag. Eenmaal op school valt het talent van deze boekenwurm wél op en ontdekt Matilda dat ze samen met Juf Engel toch heel gelukkig kan worden.

Bestel het boek hier!

Wil jij kans maken op een mooi verrassingsboekenpakket? Kijk dan even hier!

Meer over boeken? Neem een kijkje op de pagina van eci!

Het favo kinderboek van Martijn Krabbé

Dít is het favoriete kinderboek van presentator Martijn Krabbé!

kruistocht-in-spijkerbroek-thea-beckman-boek-cover-9789060691670Het favoriete kinderboek van: presentator Martijn Krabbé
We vroegen ook presentator Martijn Krabbé naar zijn favoriete kinderboek. Als kind was hij verknocht aan de boeken van Jules Verne en vooral de boeken van Thea Beckman waren favoriet. Met name het boek Kruistocht in Spijkerbroek, waarin de 16-jarige Dolf door een materie-transmitter teruggeflitst wordt naar de Middeleeuwen. Hij komt terecht in 1212 in een kinderkruistocht. Duizenden kinderen zijn van plan het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden. Het wordt een tocht vol gevaar en zelfs verraad, maar Dolf leert ook de kracht van vriendschap kennen… De vraag is alleen, kan hij nog terug? Benieuwd geworden naar het boek of het boek bestellen? Kijk dan hier!

Wil jij kans maken op een mooi verrassingsboekenpakket? Kijk dan even hier!

Meer over boeken? Neem een kijkje op de pagina van eci!

Het favo kinderboek van Carry Slee

Dít is het favoriete kinderboek van Carry Slee!

KruimeltjeHet favoriete kinderboek van: schrijfster Carry Slee
Vandaag is niemand minder dan schrijfster Carry Slee te gast. Wat haar all time favourite kinderboek is? Kruimeltje! Chris van Abkoude schreef dit hartverwarmende verhaal over het 10-jarige Rotterdamse straatjongetje Kruimeltje dat, samen met zijn hondje Moor, door zijn humor, levenslust en doorzettingsvermogen de wereld naar zijn hand weet te zetten. Kruimeltje is een schitterend verhaal vol verassende avonturen! Het boek direct bestellen? Kijk dan hier!

Wil jij kans maken op een mooi verrassingsboekenpakket? Kijk dan even hier!

Meer over boeken? Neem een kijkje op de pagina van eci!

Het favo kinderboek van Martin van Rijn

Dít zijn de favoriete kinderboeken van onze gasten!

Op 5 oktober startte de Kinderboekenweek en daarom vragen we onze gasten deze week hun favoriete kinderboek mee te nemen! We verzamelen al deze boeken op de boekenplank en mogen van online boekenwinkel ECI aan het einde van de Kinderboekenweek een mooi boekenpakket weggeven bestaande uit ál deze boeken! Wil jij straks kans maken op dit pakket? Houd de winactie dan goed in de gaten, vul het winformulier in en wie weet ligt dit mooie boekenpakket binnenkort bij jou in de brievenbus!

GVRHet favoriete kinderboek van: staatssecretaris Martin van Rijn
Martin van Rijn is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de PvdA in het kabinet Rutte II. We vroegen hem naar zijn favoriete kinderboek en kregen een verrassend leuk antwoord: De GVR van Roald Dahl. Dit boek won in 1984 een Zilveren Griffel. Het is een absolute bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Het boek werd al twee keer verfilmd, de laatste keer door niemand minder dan Steven Spielberg. Het verhaal: Sofie ligt ‘s nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel erg aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen. Benieuwd naar dit boek? Neem een kijkje bij ECI óf klik hier om het boek direct te bestellen!

Wil jij kans maken op een mooi verrassingsboekenpakket? Kijk dan even hier!

Meer over boeken? Neem een kijkje op de pagina van eci!

Genomineerden Literatuurprijs 2016

Wie zijn de genomineerden voor de Literatuurprijs?

De shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 is bekend gemaakt! Deze prijs is een bekroning voor het beste Nederlandse literaire boek, in de categorie fictie en non-fictie. De winnaar wint een bedrag van maar liefst €50.000,-. Vandaag is Art Rooijakkers bij ons te gast om te vertellen over deze boeken. Meer daarover lees je hier.

Dit zijn ze: de zes parels die kans maken op de ECI Literatuurprijs.


Martin MDriessen rivierenichael Driessen- Rivieren 

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die in dit boek verzameld zijn. De Main en de Rijn vormen de levens van twee vlottervrienden in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn. Een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid. De hedendaagse acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme, ervaart een hellevaart zonder weerga. Koop het boek bij eci!

Bert Natter – GoldbergGoldberg
Dresden, 1755. In de barokke hoofdstad van Saksen is de ambitieuze klavierspeler Johann Gottlieb Goldberg bezig aan een niets en niemand ontziende opmars in het beste orkest ter wereld. Spelen is zijn passie en roem zijn streven. Maar als koning Frederik de Grote van Pruisen met zijn eigen orkest de stad bezoekt, dreigt Goldberg zijn hand te overspelen. Door ziekte gekweld probeert hij zijn positie te verdedigen en neemt hij het op tegen de machtigste man van Europa.
Bert Natter schetst in zijn derde roman een ingenieus en levendig beeld van een van de geheimzinnigste personages uit de muziekgeschiedenis: Johann Gottlieb Goldberg. Volgens de overlevering zou Goldberg het wonderkind zijn voor wie Johann Sebastian Bach zijn beroemde Goldberg Variaties heeft geschreven, maar in de geschiedenisboeken ontbreekt van hem ieder spoor. In zijn roman scheert Bert Natter langs de smalle grens van geschiedschrijving en verbeelding. Hij neemt de lezer mee op reis door de straten van het achttiende-eeuwse Dresden, op dat moment op het gebied van kunst en cultuur het middelpunt van Europa. Koop het boek bij eci!

Jij zegt hetConnie Palmen – Jij zegt het
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Koop het boek bij eci!

MoedervlekkenArnon Grunberg – Moedervlekken
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suïcide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren. Moedervlekken is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven – en niet dood kunnen gaan – zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg’s veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen. Koop het boek bij eci!


Op de rokTonnus Oosterhoff – Op de rok van het universum

In een rijkgeschakeerd mozaïek voert Tonnus Oosterhoff de kettingrokende dierenarts Roelof de Koning ten tonele. Wij volgen zijn gang door het leven en die van zijn metgezellen, babyboomers zoals hijzelf. Intussen wil deze ambitieuze roman door de bijzondere vertelwijze de chaos van het bestaan voelbaar maken. De toon is vitaal én wanhopig. De opbouw fragmentarisch; toch zijn er lange lijnen. De tekst ontroert, bedwelmt, stoot af, sleept mee, is langdradig, wekt de lachlust, verwart, zet aan het denken over de wereld… en treft de lezer ‘met het besef een broodkruimel te zijn op de rok van het universum’ (Lucebert). Koop het boek bij eci!

Marja Pruis – Zachte riten
Ritsen ‘Lucas zwemt voor me uit, met zijn korte krachtige slag. Hij zweeft op een vaste afstand in mijn geheugen, waarom kan ik hem niet inhalen, terwijl ik denk dat ik almaar harder zwem?’ Guusje Bouhuys, poëziedocente, huisvriendin, zus, heeft haar leven op de rem gezet. Als haar beste vriend wordt beschuldigd van plagiaat en een dierbare collega doodziek blijkt, beseft ze dat ze haar zorgvuldig geconserveerde universum zal moeten verlaten. In een absorberende stijl, ironisch en bitterzoet, schrijft Marja Pruis over het verlangen trouw te blijven aan de mensen die met je meelopen, ook als ze er niet meer zijn. Kun je een ander redden, behoeden voor de val? Kun je jezelf bewaren als in een gedicht? Zachte riten gaat over de conflictsituaties van de menselijke ziel, de betekenis van poëzie en de plaats van liefde in ons leven. Koop het boek bij eci!

Nu maar wachten tot 10 november, dan is de uitreiking van de felbegeerde prijs. Spannend!

De beste romans volgens Kim

Win dit heerlijke vakantiepakket!

Waan je in een andere wereld met de beste romans van dit moment. Boekexpert Kim heeft een toplijst samengesteld zodat jij de zomer lekker doorkomt!

Vader – Karl Ove KnausgardVader
Karl Ove Knausgård is bezig aan een roman, maar wordt geplaagd door enorme onzekerheid. Dagelijkse frustraties over het huishouden en zijn gezin nemen veel tijd in beslag en tijdens het schrijven dwalen zijn gedachten af naar zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of hij net zo’n beangstigende man is voor zijn kinderen als zijn vader was voor hem. Karl Ove Knausgård is in 1968 geboren in Noorwegen. In 2010 verscheen bij De Geus zijn roman Engelen vallen langzaam, waarvoor hij een nominatie kreeg voor de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse Raad. Vader is het eerste boek in de Mijn strijd-serie van zes zeer persoonlijke, soms pijnlijke autobiografische romans. Meteen na de verschijning ervan struikelden internationale critici over elkaar heen met hun loftuitingen. Met de Mijn strijd-serie is Knausgård veranderd van een veelbelovende jonge auteur in een Scandinavische schrijver met popsterrenstatus.

Koop het boek bij eci!

De Hulp – Kathryn StockettDe Hulp
De hulp, eerder uitgegeven als Een keukenmeidenroman, is het ontroerende en hartverwarmende verhaal van drie vrouwen die het allesbepalende racisme in het Mississippi van de jaren zestig meer dan zat zijn en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Waarom wordt aan zwarte vrouwen bijvoorbeeld wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver? Kathryn Stockett groeide op in Jackson, Mississippi. Ze studeerde Engels en Creative Writing aan de universiteit van Alabama, en verhuisde naar New York, waar ze werkte in de tijdschriftenmarketing. De hulp is haar eerste roman, die ruim twee jaar in de Nederlandse bestsellerlijsten stond en zeer succesvol verfilmd is als The Help.

Koop het boek bij eci!

Suiker – Onno WesselingSuiker
Aan het eind van de negentiende eeuw komt Lennart ter wereld als bastaard van een Duitse graaf. Hij wordt opgenomen in het gezin, maar zijn vader en broers kleineren hem. Lennart zoekt zijn heil in de keuken. Daar wordt hij door het personeel als een van hen gewaardeerd en raakt hij gefascineerd door geur en smaak. Omdat Lennart zijn leven niet zeker is binnen het gezin vlucht hij en ontmoet een Zwitserse Zuckerbäcker: een meesterpatissier die hem meeneemt naar Venetië. Daar leert hij de magie van suiker, chocolade en liefde kennen. Er blijft echter ook veel voor hem verborgen. Zelf houdt Lennart angstvallig geheim dat hij langzaam zijn gehoor verliest, omdat de ontdekking van zijn doofheid het einde van zijn dromen kan betekenen. Maar met die keuze brengt hij anderen in gevaar.

Koop het boek bij eci!

Maak nu kans op dit boekenpakket! Laat ons weten waarom jij de boeken wil lezen en wie weet ontvang jij binnenkort dit pakket!

 

 

De musthave thrillers van Marike

Maak kans op dit spannende boekenpakket!

Houd je wel van een beetje spanning tijdens het lezen? Boekdeskundige Marike heeft de meest bloedstollende thrillers voor je op een rijtje gezet.

De doodsvogel – Samuel BjørkKnipsel1
Marike: “Wat een heerlijke thriller is dit. Ik was na het debuut Ik reis alleen al fan van Samuel Bjørk en keek dus reikhalzend uit naar het vervolg. En ik werd niet teleurgesteld! Het duo rechercheurs Holger Muchs en Mia Krüger krijgt naast hun persoonlijke problemen weer te maken met een gruwelijke moord. Een 17-jarig meisje wordt ritueel vermoord. Zij is een aantal maanden gevangen gehouden en beestachtig behandeld. Er duikt een filmpje van haar gevangenschap op, waarin vaag een persoon verkleed als uil (de doodsvogel) te zien is. Samuel Bjørk heeft het boek geweldig opgebouwd. Als je Ik reis alleen niet gelezen hebt, is dit geen enkel probleem. Alles wat je moet weten, wordt heel subtiel nog een keer uitgelegd. Korte hoofdstukken, een vlotte pen, de ijzige kou van Scandinavië en ongelofelijk spannend: elke keer als ik dacht te weten wie de moordenaar was, bleek het toch allemaal weer anders in elkaar te zitten. Aanrader!” 

Wil jij dit boek lezen? Bestel het bij eci!

In een donker, donker bos – Ruth Ware
Knipsel3-kleinMarike: “Wat doe je als je voor een vrijgezellenfeest wordt uitgenodigd van een vriendin die je al tien jaar niet meer hebt gesproken? Helemaal als je na onenigheid uit elkaar gegaan bent… Nora besluit uit nieuwsgierigheid toch te gaan. Het vrijgezellenfeest wordt gehouden in een hele grote moderne villa met enorme ramen in een donker, donker bos. Overdag heb je prachtig uitzicht vanuit de villa, maar ’s avonds is het een groot zwart gat waar iedereen van buiten precies kan zien wat er binnen gebeurt. Het is een klein gezelschap en de sfeer is ongemakkelijk. Vanaf het begin is het boek enorm beklemmend, je voelt de spanning. Constant heb je het gevoel dat er iets gaat gebeuren. Ruth Ware weet de spanning perfect op te bouwen en stoppen met lezen is dan ook geen optie. Een aantal plotwendingen en een waanzinnige climax maken het geheel compleet.”

Wil jij dit boek lezen? Bestel het bij eci!

Mea Culpa – Clare MackintoshKnipsel2-klein
Marike: “Deze thriller moet je echt lezen! Dit boek begint met een nachtmerrie voor elke moeder. Ze laat de hand van haar zoontje even los. Hij steekt de straat over, wordt aangereden door een auto en overlijdt. De bestuurder rijdt door. In een paar secondes verandert Jenna’s leven totaal. Overmand door verdriet en herinneringen, besluit ze naar een afgelegen plek aan de kust van Wales te verhuizen, daar een nieuw leven te beginnen en de herinneringen achter haar te laten. Tegelijkertijd is inspecteur Ray Stevens vastbesloten om ondanks de weinige aanknopingspunten de zaak op te lossen. Het team lijkt niet verder te komen en ze krijgen de opdracht om andere zaken voorrang te geven. Maar dan komt er een doorbraak… Beklemmend, ongelofelijk spannend en met een twist die ik echt niet zag aankomen. Wat een ongelofelijk sterk debuut!”

Wil jij dit boek lezen? Bestel het bij eci!

Maak nu kans op dit boekenpakket! Laat ons weten waarom jij de boeken wil lezen en wie weet ontvang jij binnenkort dit pakket!

Top 3: de beste kookboeken volgens Danny

Danny vertelt over drie lekkerste kookboeken!

Speciaal voor alle Koffietijdkijkers heeft kok en kookboekrecencent Danny Jansen een top 3 samengesteld. De drie allerbeste en -lekkerste kookboeken van dit moment! 

Kookschool – Patisserie van Melanie Dupuis3D Kookschool patisserie
Echte patisserie lijkt heel moeilijk, maar dit boek sleept je moeiteloos door alle stappen heen. Van basisrecepten voor verschillende soorten deeg en crèmes tot de meest imposante baksels. Danny: ‘Het boek is een lust voor de getrainde patissier, want er staan mooie traditionele taarten in met duidelijke recepten waarop je blindelings kunt vertrouwen. Toch is dit boek ook ideaal voor beginnende bakkers, want werkelijk alle technieken, trucjes en valkuilen staan erin beschreven. Wat maakt dit boek nog meer zo goed? Er staan plaatjes en tekeningen van de bereidingswijze en technieken bij, dat maakt het ongelooflijk duidelijk. De vormgeving is rustig en zeer overzichtelijk. Geen opsmuk, nee gewoon duidelijkheid.’

De kunst van het koken van Julia Child160412-3D-cover-Dekunstvanh
Ben jij fan van de Franse keuken? Dan is De kunst van het koken onmisbaar in jouw kookboekenkast! Het is een ontzettend informatief boek waarin veel wordt verteld over ingrediënten en de belangrijkste basistechnieken. Danny: ‘In deze 960(!!) pagina’s dikke pil ‘De kunst van koken’ staat de klassieke Franse keuken in de schijnwerpers. Het is puur de basis en behandeld praktisch alles wat je vind in elk klassiek Frans restaurant. Het schoonmaken en bereiden van artisjokken en het maken van de echte bouillabaisse, zijn twee voorbeelden. Maar als er zelfs in staat hoe je zelf hammen kunt maken, heb je me. De recepten zijn duidelijk en beschreven zonder moeilijke taal en onduidelijkheden.’

Vlees noch Vis van Estée Strooker
Voor de meeste van ons is het best lastig: koken zonder vlees en vis. Van oudsher hebben we het liefst een gerecht met een lekker biefstukje of stukje vis. Estée Stroker laat met in het boek Vlees noch Vis zien dat je ook heerlijk kan koken zonder deze ingrediënten. Groenten vormen de basis van de creatieve en kleurrijke recepten. Danny: ‘Dit boek geeft eindeloze inspiratie voor gerechten zonder vlees en vis. Zelfs een vleesliefhebber zoals ik gaat spontaan overstag om vegetarisch te gaan koken. Het is een boek voor iedereen die van lekker eten houdt, vegetariër of niet. Met snelle simpele gerechten.’

Je maakt nu kans op deze top 3 van Danny! Vertel waarom jij deze boeken in de kast moet hebben en maak kans op het hele pakket! Meer lezen? Ga naar eci.nl!

De keuze van Loretta

Bekijk en lees meer over Loretta’s lievelingsboeken!

Altijd al willen weten wat de lievelingsboeken van Loretta zijn én wat zij er zo mooi, aangrijpend of spannend aan vindt? Je maakt nu kans dit boekenpakket? te winnen: klik hier!

    • Rose van Rosita Steenbeek

steenbeek-rose-mp 2016-rgb

Rosita Steenbeeks grootmoeder Rose is de hoofdpersoon in dit aangrijpende verhaal dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Rose is half Joods, half Duits en haar familie waaiert uit over de wereld terwijl Hitlers schrikbewind zich als een olievlek over Europa verspreidt. Zo gebeurt het dat familieleden op een zeker moment aan verschillende kanten van de frontlinie eindigen. De beschrijvingen van gebeurtenissen en de verschillende plaatsen in Nederland zijn zeer waarheidsgetrouw en direct herkenbaar voor lezers die de oorlog in die omgeving hebben meegemaakt. Steenbeeks familiegeschiedenis is daardoor ook een historisch document over de waanzin van de oorlog die alles en iedereen doorkruist en bewijst dat familiebanden en echte liefde voor niets wijken. “Steenbeek laat je de geschiedenis herbeleven met het aangrijpende verhaal van haar grootmoeder.” Aldus, Loretta. Benieuwd geworden? Bestel dan hier het boek!

    • Mijn verloren vrouw van Alyson Richman

mijn verloren vrouw_verkleind

“Zo beeldend, ik had zelf het gevoel onderdeel van het verhaal te zijn” zegt Loretta over dit prachtige boek. Wat mag ik me toch gelukkig prijzen dat ik voor mijn top20 zóveel mag lezen. En dat er ook zoveel móoie boeken zijn. Wat een pareltje is ‘Mijn verloren vrouw’! Eerlijk is eerlijk: toen ik de omslag zag, had ik er niet veel zin in. Prikkeldraad, hekken, uitkijkposten, een vergeelde foto van een –iets te knappe – vrouw. Weer een liefde in oorlogstijd? …. Ja. En nee. Het is het schitterende verhaal van Jozef en Lenka, twee verliefde jonge mensen in het vooroorlogse Praag. Hoe de schrijfster de dreiging van de naderende oorlog laat doorklinken, is knap en beklemmend. En als die verdomde oorlog eenmaal een feit is, kom je als lezer echt niet meer los van het boek. Het leven van Lenka in het concentratiekamp Theresienstadt is zo beeldend beschreven dat ik het gevoel had er zelf onderdeel van te zijn. En dan realiseer je je des te meer wat een ongelooflijke kracht al die overlevenden van de oorlog de afgelopen decennia hebben getoond. Net als de personages in dit verhaal. Hoe het Jozef en Lenka vergaat…. Lees het in ‘Mijn verloren vrouw’. Verder lezen? Bestel dan hier het boek!

    • Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr

Als je het licht niet kan zien_verkleind

Hoewel het vrij lijvig is, is ‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr echt zo’n boek waarvan je het liefste wilde dat je er nog duizenden pagina’s in verder mocht lezen. Er zijn twee verhaallijnen die elkaar op een gegeven moment kruisen: die van het blinde Franse meisje Marie-Laure dat samen met haar vader en een kostbare museumschat Parijs ontvlucht als het bezet wordt door de nazi’s, en die van het Duitse jongetje Werner dat wordt klaargestoomd voor het leger van de nazi’s en een expert blijkt te zijn in het repareren van radio’s, een onmisbaar wapen in oorlogstijd. Doerr weet met tastbare precisie en wonderschone metaforen de vernielde wereld van de Tweede Wereldoorlog neer te zetten, waarbij de geuren en kleuren van de bladzijden spatten. Niet voor niets schoot dit boek omhoog in de New York Times bestseller list. “Heel soms, zoals bij grootse natuurfenomenen, verschijnt er een boek zoals dit. Absoluut overweldigend!” Dit boek bestellen? Kijk dan hier!

Wil je graag meer boeken lezen? Of meer informatie over eci? Klik dan hier.

Bekijk hier ook de lievelingsboeken van Art Rooijakkers!

De keuze van Art Rooijakkers

Deze boeken worden je aangeraden door Art Rooijakkers. Lezen dus!

Hij is niet alleen de presentator van Wie is de Mol?, hij houdt ook nog eens heel erg van lezen. Deze boeken raadt Art Rooijakkers je aan. Je maakt nu kans dit boekenpakket te winnen: klik hier!

  • De ijsmakers van Ernest van der Kwast

Art noemt dit een zomers boek vol liefde voor de Italiaanse cultuur. Het verhaal gaat over de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Giuseppe Talamini breekt met de traditie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival. Op een dag doet zijn jongere broer Luc hem echter een hoogst ongebruikelijk verzoek, waardoor Giovanni voor de keus komt te staan om nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen… Een hartveroverende roman over familiebanden en een bijzonder smakelijk verhaal over de poëzie van het ijsmaken. Klik hier om het boek te bestellen!

  • De onderwaterzwemmer van P.F. Thomèseonderwaterzwemmer

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten. Art: De onderwaterzwemmer gaat over loslaten en daarom is het des te paradoxaler dat ik het boek niet kon neerleggen. Klik hier om het boek te bestellen!

  • Terug in Amerika van Bill Bryson

Mild-ironische observaties, vele weetjes en prachtige zinnen, dat zegt Art over dit geestige boek. Nadat Bill Bryson er twintig jaar niet meer in zijn geboorteland is geweest besluit hij in de VS meer dan 3000 kilometer te wandelen. Dat biedt Bryson oneindige mogelijkheden om meedogenloos commentaar te leveren op zijn medereizigers. Tijdens de tocht wordt hij gegijzeld door een wandel-expert, ontmoet hij een stel zeer onbekwame padvinders en een man die zich Chicken John noemt en altijd de weg kwijt is. Maar het grappigst is zijn mopperige, mollige schoolvriend Stephen Katz, die hem vergezelt. Benieuwd? Klik hier om het boek te bestellen!

  •  Waarom we ineens van de Duitsers houden van Merlijn Schoonenboom

duitsersboek

Binnen een paar jaar is de status van Duitsland radicaal veranderd. Het economisch succes wordt bejubeld en de hoofdstad Berlijn is populairder dan ooit. Als klap op de vuurpijl wordt het land zeventig jaar na de oorlog ineens ook ‘het machtigste’ van Europa genoemd – en toonaangevend in de euro- en vluchtelingencrisis. In wervelende stijl schetst Merlijn Schoonenboom de contouren van dit nieuwe Duitsland, dat eigenlijk het liefst buiten de schijnwerpers was gebleven. Art heeft naar eigen zeggen een innige band met Duitsland. “Ik kom uit een Brabants dorp en mijn oma zei altijd: “die moffen moet je de verkeerde kant op wijzen”. En als ik op vakantie was en het Nederlands elftal van Duitsland won, schreef ik de uitslag op een papiertje en hield dat tegen de autoramen zodat de Duitsers die langsreden dat konden zien. Dat is nu compleet veranderd. Berlijn is een fantastische stad. In het boek: “Waarom we ineens van Duitsers houden” wordt die omslag heel mooi beschreven.”  Benieuwd geworden naar dit verhaal? Klik dan hier om het boek te bestellen.

Wil je graag meer boeken lezen? Of meer informatie over eci? Klik dan hier.

Bekijk hier ook de lievelingsboeken van Loretta!

Doe de Mismatch Test

Wil jij weten of je een mismatch bent? Doe hier de test.

De mensheid bestaat al eeuwenlang, maar niet altijd in deze vorm. De oertijd, de landbouwrevolutie, de industriële revolutie en de digitale revolutie maakt de mens tot wie we nu zijn. Maar zijn al deze veranderingen wel goed voor ons geweest? Schrijver Ronald Giphart en wetenschapper Mark van Vugt schreven er een boek over: Mismatch.

Wil jij weten of je een mismatch bent? Beantwoord onderstaande vragen en je hebt jouw antwoord!

Jeugd
Ben je geboren in het ziekenhuis? – Nee/Ja
Heb je borstvoeding gehad? – Ja/Nee
Woonde je in de stad of op het platteland? – Platteland/Stad
Zijn je ouders gescheiden? – Nee/Ja
Heb je twee of meer oudere broers en/of zussen? – Nee/Ja
Speelde je als kind veel buiten? – Ja/Nee
Ging je met je ouders vaak kamperen? – Ja/Nee

Wonen
Woon je nu in de stad of in een dorp? – Dorp/Stad
Woon je in een flat? – Nee/Ja
Heb je thuis veel planten? – Ja/Nee
Koop je voornamelijk verse producten? – Ja/Nee
Heb je een haardvuur thuis? – Ja/Nee
Word je onrustig als je lang op één plek bent? – Ja/Nee

Relaties
Ben je (overwegend) monogaam? – Ja/Nee
Was jij (of je partner) aan de pil toen je elkaar leerde kennen? – Nee/Ja
Heb je kinderen? – Ja/Nee
Heb je meer dan twee kinderen? – Nee/Ja
Vind je het belangrijk dat de man kostwinnaar is? – Ja/Nee
Kijk je pornografie? – Nee/Ja
Is je partner ouder dan jij? – Voor de man: Nee/Ja. Voor de vrouw: Ja/Nee.

Voeding
Houd je van barbecue? – Ja/Nee
Heb je wel eens gejaagd? – Ja/Nee
Heb je wel eens gevist? – Ja/Nee
Eet je bij iedere maaltijd vlees? – Nee/Ja
Eet je veel noten en vruchten? – Ja/Nee
Kun je een bakje chips makkelijk weerstaan? – Ja/Nee
Als je moet kiezen tussen bier en wijn, wat kies je dan? – Wijn/Bier

Gewoontes
Doe je veel aan sport? – Ja/Nee
Drink je veel alcohol? – Nee/Ja
Rook je? – Nee/Ja
Vind je jezelf te zwaar? – Nee/Ja
Ga je weleens onder de zonnebank? – Nee/Ja

Werk
Reis je met de auto naar het werk? – Nee/Ja
Is je werk stressvol? – Nee/Ja
Ben je zzp’er? – Ja/Nee
Roddel je veel op het werk? – Ja/Nee
Ben je autoriteitsgevoelig? – Nee/Ja
Houd je van vergaderen? – Nee/Ja
Maakt geld je gelukkig? – Nee/Ja

Politiek en Religie
Ben je bijgevoelig? – Ja/Nee
Stem je (overwegend) links of rechts? – Links/Rechts
Heeft de politiek behoefte aan een sterke leider? – Ja/Nee
Ben je een monarchist? – Nee/Ja
Ben je lid van een kerk? – Nee/Ja

Milieu
Kijk je graag natuurdocumentaires? – Ja/Nee
Ben je lid van een milieuorganisatie? – Ja/Nee
Scheid je afval thuis? – Ja/Nee
Rijd je in een elektrische auto? – Ja/Nee

Media
Zijn er dagen waarop je geen gebruiktmaakt van sociale media? – Ja/Nee
Heb je vrienden die je alleen van Facebook of Twitter kent? – Nee/Ja
Heb je jouw partner via internet ontmoet? – Nee/Ja
Maak je vaak een selfie? – Nee/Ja
Lig je weleens wakker van het nieuws? – Nee/Ja

Vooropgesteld en ten overvloede: deze test is niet wetenschappelijk gevalideerd en louter bedoeld voor luchtige inzichten. Omcirkel je antwoorden, reken voor ieder antwoord uit het linker rijtje o punten en voor ieder antwoord in het rechter rijtje 1 punt. Berekend je totaalscore!

0-10 punten
Je ervaart weinig tot geen mismatch in je leven. Je zou probleemloos terug kunnen naar de oertijd. Pas wel op dat je niet te veel nieuwe technische en maatschappelijke trends mist.

11-20 punten
Je bent redelijk standvastig. De moderne tijd levert voor jou weinig problemen op, maar helemaal ongevoelig voor mismatch bent u niet.

21-30 punten
Het gaat zozolala. Je past je aan aan de eisen van de moderne tijd, maar daarin schuilt ook een gevaar. Mismatch ligt op de loer.

31-40 punten
Je zit duidelijk in de gevarenzone en hebt een verhoogde kans op mismatch. Kijk uit dat je door alle nieuwe technologische en culturele ontwikkelingen de weg niet kwijtraakt.

Meer dan 41 punten
Mismatch heeft je in de greep en de moderne tijd neemt duidelijk een loopje met je. Pas op dat je jouw levensgeluk en welzijn niet op het spel zet. Lees het boek Mismatch (desnoods twee keer), geef het cadeau aan anderen van wie je vermoedt dat zij mismatch ervaren.

Wil je het boek Mismatch winnen? Laat ons hier weten waarom en maak kans!

Foto: Edwin Smulders

Het leven na de politiek

Femke Halsema schreef het boek Pluche, over het leven na haar politieke carrière.

Ze was twaalf jaar lang Tweede Kamerlid voor GroenLinks, waar ze acht jaar de scepter zwaaide. Tegenwoordig is ze voorzitter van Stichting Vrouwenopvang Nederland én heeft ze een boek geschreven. We hebben het natuurlijk over oud-politica Femke Halsema!

Pluche
17 december 2010 was de dag dat Femke Halsema haar vertrek uit de politiek bekend maakte. Met haar nieuwe boek Pluche blikt ze terug op haar tijd als politicus en beschrijft ze wat voor invloed het heeft gehad op haar omgeving. Vooral voor haar vriend Robert en hun kinderen was de ommekeer een groot verschil. Ze draagt het boek dan ook op aan haar grote liefde!

Kans maken op het boek? Kijk dan even hier!

Internationale Vrouwendag
Het is vandaag de 105e Internationale Vrouwendag. Een dag die in het teken staat van sterke vrouwen zoals Femke Halsema. Ze wordt vaak vergeleken met Claire Underwood uit de populaire Netflix serie House of Cards. Ziet zij die vergelijking ook?

Dokter Pol is in Nederland!

Zijn boek lezen? Ga naar eci.nl!

Dierenarts Dr. Jan Pol was bij Koffietijd te gast. Hij heeft namelijk een boek uitgebracht. In Dokter Pol, wereldberoemde dierenarts uit Nederland is te lezen hoe Jan pol samen met zijn vrouw en zoon een bloeiende praktijk op het platteland van Michigan.

dokterpolWaar gaat Dokter Pol over?
De wereldberoemde dierenarts Jan Pol runt samen met zijn vrouw Diane en zoon Charles een bloeiende praktijk op het platteland van Michigan. In de populaire reality-televisieserie ‘The Incredible Dr. Pol’ van National Geographic, en nu in dit boek, deelt Jan Pol de beestachtige belevenissen uit zijn veertigjarige carrière. Hij is opgegroeid op een Nederlandse melkveeboerderij en heeft naam gemaakt als een realistische en eerlijke dierenarts, die altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn patiënten. Of dat nu een brutale cavia is of een paard van duizend kilo.

‘Dit is nog steeds het mooiste voor mij’
Inmiddels kan hij in Amerika niet meer normaal over straat. In de serie op National Geographic zijn namelijk al zijn bijzondere belevenissen te volgen. Hoe is zijn liefde voor dieren ontstaan? Loretta en Pernille vroegen het aan Dr. Pol.

Meer lezen? Kijk dan hier.

Terug naar boven