Thema_Hair
Ontmoet Jip Bartels!

Hoog tijd om Jip Bartels beter te leren kennen!

Grote kans dat je van Jip Bartels nog niet veel gehoord hebt. Maar, daar gaat verandering in komen! Na zijn geweldige vertolking van Eugène in Grease vorig jaar is hij vanaf oktober te zien in de musical Hair. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen!

Hair

Het verhaal is na vijftig jaar nog net zo actueel en relevant als toen.

Iedereen kent ze: Let The Sunshine In, Aquarius, I Got Life. Deze onsterfelijke songs uit de musical Hair hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. In 1969, twee jaar na de eerste première van Hair, gaven John Lennon en Yoko Ono vanuit een bed in het Hiltonhotel in Amsterdam interviews aan de pers om aandacht te vragen voor wereldvrede. Hair‘s Willam Spaaij en Rafaëlla doen vandaag hetzelfde en Koffietijd is erbij!

Op zoek naar vrijheid
Hair is het verhaal van de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek… Sheila wordt gespeeld door Anouk Maas (Beauty and the Beast, Flashdance) en Tommie Christiaan (Dirty Dancing, Zorro) speelt Woof.

De musical van nu
Hair ging in 1967 in première. Maar deze nieuwe uitvoering van de legendarische musical is beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog. Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is Hair dé musical van nu. Een perfect tegenwicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid.

Gemaakt door een topteam
Naast Anouk Maas en Tommie Christiaan zijn er glansrollen voor onder anderen William Spaaij (George), Jeffrey Italiaander (Claude), Lisanne Schut (Jeanie) en Juneoer Mers (Hud). De regie is in handen van Carline Brouwer, die ook The Bodyguard en Sister Act regisseerde. Het originele script is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel, die ons eerder verraste met de musicals Robert Long en Ramses.

Kijk hier voor meer informatie over Hair en kijk hier voor meer informatie over de musicals van Stage Entertainment.

Foto’s van de première van HAIR:

lorettaQuintyHAIR MoiseQuintyHAIR

Benieuwd naar de premièrebeelden van HAIR? Bekijk hier hier:

Bekijk hier de trailer van HAIR:

Koffie met William Spaaij

Geef je op voor de audities van On Your Feet!

Niemand minder dan musicalster William Spaaij komt ons alles vertellen over zijn rollen in Hair en On Your Feet! Mis het niet, hij heeft namelijk een leuk nieuwtje!

William Spaaij vertolkt rollen in succesvolle musicals als Hair en On Your Feet. Ben jij gék op musicals en is het je droom een rolletje in On Your Feet te bemachtigen? Geef je dan nu op voor de audities! Voor meer informatie kijk je hier!

Wil je het hele interview terugkijken? Klik dan hier!  En neem een kijkje op onze theaterpagina!

“HAIR heeft, juist nu, een noodzaak”

Maritska’s bijzondere job!

Een dag uit het leven van Maritska: supervisor kostuums bij onder andere HAIR ,Ciske de Rat en The Bodyguard!

Een dag uit het leven van Maritska: supervisor kostuums bij onder andere HAIR de Musical ,Ciske de Rat en The Bodyguard! Morgen vertelt ze meer over deze toffe job!

Meer weten over de kleding, klik dan hier!

Première musical HAIR

De première van HAIR… Koffietijd was aanwezig!

MoiseQuintyHAIR

Quinty met haar dochter Moïse

lorettaQuintyHAIR

Loretta en Quinty

De première van HAIR was er één om niet te vergeten. Koffietijd was er ook en sprak tout bekend Nederland! Benieuwd naar de beelden? Bekijk het hier!

Terug naar boven