Vandaag leren wij onze koffietijdvrouwen beter kennen.
De favorieten van Cathelijne

Cathelijne laat ons haar favoriete boeken zien!

Boekenwurmen opgelet! Iedere woensdag delen we in Koffietijd een fijne boekentip. Vandaag komt deze van Koffietijdvrouw en gepassioneerd lezer Cathelijne Koets. Zij heeft haar eigen ECI-boekenlijst samengesteld en vertelt er vandaag alles over! Wil jij ook een persoonlijke boekenlijst samenstellen? Neem hier een kijkje!

Kruistocht in spijkerbroek – Thea Beckman
De 16-jarige Dolf wordt door een materie-transmitter teruggeflitst naar de Middeleeuwen waar hij terechtkomt in 1212 in een kinderkruistocht. Duizenden kinderen zijn van plan het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden. Het wordt een tocht vol gevaar en zelfs verraad, maar Dolf leert ook de kracht van vriendschap kennen… Alleen, kan hij nog terug?
Dit boek bestellen? Klik dan hier.

Asta’s ogen – Eveline Stoel
Een monumentaal boek, nu met stamboom en register Asta Hoyer is een matriarch. Het hoofd van een Indische familie die in haar eentje acht kinderen grootbracht en een natuurlijke autoriteit uitstraalt: ‘Marlon Brando in een bloemetjesjurk’. Vanaf het moment dat Eveline Stoel Asta’s familiekring betreedt, als vriendin van een van haar vele kleinkinderen, is zij door haar gefascineerd. Hoe zag Asta’s leven in Indië eruit? Wat is er precies met haar man gebeurd? Hoe lukte het de familie te integreren in het Brabantse Oss? Als Stoel vragen stelt, stuit ze op het spreekwoordelijke ‘Indische zwijgen’. Pas na jaren krijgt ze meer details te horen. Gecombineerd met haar eigen onderzoek vallen de puzzelstukjes op hun plaats. ‘Een vloeiend boek […], nuchter maar barmhartig. Eveline Stoel heeft bewezen dat Indische geschiedenis Nederlandse geschiedenis is.’ – Gustaaf Peek in De Groene Amsterdammer ‘Volstrekt authentiek.’– Hella S. Haasse ‘Een noodzakelijk verhaal in deze xenofobische tijden.’ –Adriaan van Dis
Klik hier om het  boek te bestellen.

Selma – Carolijn Visser
De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi’s te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut, toch bleven Selma en haar kinderen buitenstaanders. Tijdens de Culturele Revolutie werd Chang uit zijn functie gezet en door zijn collega’s aangevallen. Selma, lerares aan de Tweede-talenschool, werd uiteindelijk samen met hem gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin.
Benieuwd? Klik hier!

Wil jij weten waarom deze drie boeken tot Cathelijne’s favorieten behoren? Ze vertelt het je hier!

 

Valéries favorieten

Valérie heeft haar eigen ECI-boekenlijst samengesteld! Dít zijn haar leestips.

Boekenwurmen opgelet! Iedere woensdag delen we in Koffietijd een fijne boekentip. Vandaag komt deze van Koffietijdvrouw en leesfanaat Valérie den Haan. Zij heeft haar eigen ECI-boekenlijst samengesteld en vertelt er vandaag alles over! Wil jij ook een persoonlijke boekenlijst samenstellen? Neem hier een kijkje!

Papillon – Henri Charrière
Henri Charrière, die in de onderwereld van Montmartre bekendstond als Papillon, wordt in 1931 gearresteerd voor een moord die hij niet
heeft begaan en tot levenslang veroordeeld. Dan begint een serie avonturen zonder weerga. Papillon wordt op transport gesteld naar Frans
Guyana. De gedachte aan ontvluchten wordt een obsessie voor hem en tweeënveertig dagen na zijn aankomst gaat hij ervandoor. Maar hij
wordt weer gevangengenomen en naar het Duivelseiland gezonden. Nooit ontsnapte iemand uit die beruchte gevangenis – totdat Papillon zich van het eiland laat wegdrijven op twee zakken vol kokosnoten. In de loop van dertien jaren weet hij negen keer aan zijn bewakers te ontkomen!
Helaas is dit boek niet meer leverbaar bij ECI.

Rouw op je dak – Jos Brink
Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar je wilt eigenlijk niet verder. Er ligt een onoverzichtelijk traject voor je. Een rouwproces geeft uitdrukking aan pijn en verdriet, twee grote emoties die onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Het is een weg die je toch moet gaan… Rouw op je dak bevat troostvolle teksten voor rouwenden, die kunnen helpen bij het rouwproces.
Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Ikigai – Francesc Miralles & Héctor García
Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ‘ikiga’, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. García en Miralles vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. De auteurs kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe het vinden van je ikigai betekenis geeft aan je leven en je laat zien hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden en vertelt over de Japanse filosofie die zorgt voor een gezond lichaam, geest en ziel.
Dit boek bestellen? Klik hier!

Wil jij weten waarom deze boeken tot Valéries favorieten behoren? Ze vertelt het je hier!

De boekenlijst van Marieke

Koffietijdvrouw Marieke deelt haar favoriete boeken!

Boekenwurmen opgelet! Iedere woensdag delen we in Koffietijd een fijne boekentip. Vandaag komt deze van Koffietijdvrouw en gepassioneerd lezer Marieke Groen. Zij heeft haar eigen ECI-boekenlijst samengesteld en vertelt er vandaag alles over! Wil jij ook een persoonlijke boekenlijst samenstellen? Neem hier een kijkje!

Pogingen om iets van het leven te maken – Hendrik Groen
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…
Klik hier om het boek te bestellen!

Omdat ik leuk vind! – Dicky Dikken
Dicky Dikken trekt de deur achter zich dicht en loopt in drie maanden tijd van St. Jacobiparochie in het noorden van Nederland naar Finisterre aan de westkust van Spanje. 3200 kilometer wandelen geeft hem een reden om zijn dagelijkse reisverhalen aan het papier toe te vertrouwen. Met zijn humor, verwondering en realisme weet hij je al snel mee te nemen op zijn tocht vol belevenissen en avonturen. Als je de laatste bladzijde hebt gelezen en het boek sluit, word je wakker en besef je dat je niet zelf die tocht hebt gelopen. 
Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Wat verborgen is – Hjorth Rosenveldt
Stieg Larsson creëerde Mikael Blomqvist, Henning Mankell maakte Mats Wallander onsterfelijk. Maak nu kennis met Sebastian Bergman.
Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlöv College, een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.
Dit boek bestellen? Klik hier!

Bekijk hier de volledige video van Marieke!

Koffietijdvrouwen testen spray voor de intieme zone

De dames gaan het product Multi-Gyn IntiSkin uitproberen om deze ongemakken tegen te gaan.

Maar liefst 36 procent van de Nederlandse vrouwen heeft na het scheren last van rode bultjes of irritaties. Dit is dan ook één van de grootste vaginale ongemakken waar vrouwen mee te maken hebben. Zo ook de Koffietijdvrouwen Lottie, Rory en Brenda;  het testpanel van vandaag!

Het maakt niet uit hoe voorzichtig je het doet… je huid raakt altijd wel iets beschadigd tijdens het scheren en dát kan gaan irriteren. Vooral op warme plekken, zoals het kruis, kan dit gaan broeien waardoor slechte bacteriën meer kans hebben zich te nestelen in de kleine wondjes. Dit veroorzaakt bultjes en geïrriteerde plekjes na het scheren en hier wil het testpanel graag vanaf!

De dames gaan het product Multi-Gyn IntiSkin uitproberen om deze ongemakken tegen te gaan. Dit is een spray die jeuk en irritatie na het scheren vermindert. Zij hebben dit product een week lang uitgeprobeerd en vandaag horen we het eindresultaat!
23134_13_MultiGyn-IntiSkin-40ml-R

Hoe verloopt het afvallen bij de Koffietijdvrouwen!?

Vandaag het eindresultaat!

Het is een spannende dag voor onze Koffietijdvrouwen Leon, Brenda en Samantha. Zij hebben een vlog bijgehouden over hun afslanktraject en vandaag zien we het eindresultaat!

De afgelopen maand zijn ze de strijd aangegaan met de kilo’s en vandaag is het moment van de waarheid. Ze hadden alle drie hun eigen reden om mee te doen. Van: “de zwangerschap kilo’s vliegen er al anderhalf jaar af en aan” tot “Ik heb een richel” of “ik ben gewoon te zwaar”. Om eens goed af te rekenen met deze extra ballast zijn de dames een maand geleden begonnen met het PowerSlim-programma. Niet zozeer ‘minder eten’, maar vooral ‘anders eten’ onder persoonlijke begeleiding stond bij het afvallen centraal.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk om 10.00 uur naar Koffietijd!

 

 

De massagetest

Onze Koffietijdvrouwen ondergingen een massagetest.

We gaan massages testen. De Thaise, dynamische én bindweefselmassage: Er is keus in overvloed: Maar welke massage past bij jou? Onze Koffietijdvrouwen Desiree, Elly en Brenda ondergingen de test op de massagebedden van QoQo.

Benieuwd naar de reacties? Je ziet ze hier:
Visial image Logo

 

De eerste PowerSlim-update!

Drie Koffietijdvrouwen zijn bezig met een PowerSlim-dieet. Dit is de eerste update.

Drie Koffietijdvrouwen zijn bezig met een PowerSlim-dieet. Dit is de eerste update.

Terug naar boven