THEMA_MUZIKAALTALENT_V2
Maandag – Jord

Vandaag komt singer-songwriter Jord op de koffie, ons allereerste ‘Nieuw Muzikaal Talent’!

Maandag komt singer-songwriter Jord op de koffie, het allereerste Nieuw Muzikaal Talent van Koffietijd! Samen met zijn band wil hij niets liever dan iedereen omver blazen met zijn prachtige muziek. Maar wie is Jord eigenlijk?

Even voorstellen…
Jord Brinkhuis is een 25-jarige muzikant uit Dedemsvaart, Overijssel. Voor Jord geldt de leus ‘jong geleerd, oud gedaan': al als klein jongetje is hij non-stop bezig met het maken van muziek. In 2007 begint de zanger en gitarist als metalartiest, maar na zes jaar headbangen slaat hij een andere, veel rustigere weg in. Hij gaat terug naar zijn roots en begint een akoestische solocarrière. En met succes! Naast zijn studie aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, timmert hij namelijk al flink aan de weg als professionele singer-songwriter. Inmiddels heeft hij voor verscheidene binnen- en buitenlandse artiesten geschreven én was hij het voorprogramma van Tim Knol, Rigby, Niels Geusebroek en Alain Clark.

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Maar nu neemt Jord het heft in eigen handen. Het jonge talent heeft een nieuwe band bijeengebracht, een album aan songs geschreven én treedt op door het hele land. Maandag, slechts drie dagen na zijn afstudeershow, is zijn vuurdoop op nationale televisie. Bij Koffietijd natuurlijk! Samen met Jurgen Gerlofs (keys & vocals), Wouter Lorist (lead guitar), Robin Muilwijk (bass), Roland Westra (drums), Ruby Woudt (backing vocals) en Gosha Hoff (backing vocals) komt hij de sterren van de hemel spelen!

Ben jij ook zo benieuwd naar Jord en zijn band? Check dan zijn website en kijk hier de uitzending terug!

Nieuw Muzikaal Talent: Jord:

Gers Pardoel over beginnende artiesten:

 

Dinsdag – Femme Vanille

Deze cinematische indiepopgroep uit Utrecht is klaar om Nederland te veroveren!

De band Femme Vanille is een cinematische indiepopgroep uit Utrecht, opgericht door singer/songwriter Karindra PerrierHet nuchtere cinqtet is klaar om Nederland te veroveren. Benieuwd? Lees hier alvast meer over deze nieuwe muzikale talenten!

Even voorstellen…
Samen met Erik Brouwer (toetsen), Jesse Buitenhuis (gitaar), Thijs Visscher (bas) en Thijs Bastiaans (drums), en producer David Hoogerheide werkte leadzangeres Karindra aan de plaat Another Time. Na een albumrelease met lovende recensies werd de plaat afgelopen oktober wereldwijd uitgebracht met warme kritieken van de internationale muziekblogs tot gevolg!

New album new sound
De band ontving airplay (radio 1, 2, 3, BNR, Sublime), stond op verschillende kernpodia, en werd opgepikt door zogenaamde tastemakers. Niet lang daarna verscheen het tweede album: een muzikale verrassing! Naast hun warme, dromerige sound laat de band nu ook een alternatieve, bijtende kant zien. Rauwe melodieën, afgezet tegen gruizige drums, met meerdere gezichten. Met deze nieuwe plaat herinnert de Utrechtse band aan indie artiesten als Feist, Patrick Watson, Lana del Rey, Lykke Li en St. Vincent.

Meer weten over deze band? Neem hier een kijkje!

Nieuw Muzikaal Talent: Femme Vanille

Niels Geusebroek geeft tips aan beginnende muzikanten:

Woensdag – Haas

De creatieve duizendpoot is klaar om zijn dromen en doelen te verwezenlijken!

Creatieve duizendpoot, rapper én muzikant… Dát is Jeffrey de Haas! Woensdag laat hij zichzelf zien in de Nieuw Muzikaal Talent week bij Koffietijd!

Even voorstellen…
Jeffrey de Haas is naast creatieve duizendpoot ook een getalenteerd rapper. Hij begint zijn carrière echter als professioneel jeugdvoetballer bij S.C. Heerenveen, maar besluit rond zijn 18e zijn creativiteit in een geheel andere tak van sport te gebruiken; hij begint met het schrijven van teksten. Hij komt opnieuw in aanraking met zijn oude jeugdvriend Sebpie Moerenhout: een producer, bekend om zijn beats . Samen brengen ze in 2010 Haas de Promo uit. Met zijn eerste demo en een sterke performance wint Haas in 2011 de Drentse Popprijs categorie Hip Hop, een New Attraction Award en bemachtigt hij een plek op de talentstage van Eurosonic / Noorderslag in Groningen.

Succes
Het jaar daarop speelde Haas op het Bevrijdingsfestival in Assen en Groningen. Zijn carrière raakte in een stroomversnelling. Afgelopen periode was voor Haas een bewuste periode van stilte. Hij heeft in de studio gewerkt aan een nieuw geluid en veel nieuwe nummers geschreven. Zijn nieuwe tracks weerspiegelen zijn sterkte karakter en eigen wil. Hij is puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend. Haas is dichterbij zichzelf gekomen en is meer dan ooit klaar om zijn dromen en doelen te verwezenlijken.

Wil je meer weten over Haas? Neem dan een kijkje op zijn website!

Foto: Jan Lenting

Nieuw Muzikaal Talent: Haas:

Jeroen van der Boom geeft tips & tricks:

 

Donderdag – Greenfield

Nieuw muzikaal talent: akoestisch trio Greenfield!

Zelfs in de grootste ruimtes een intiem woonkamergevoel geven aan publiek – dát is het doel van akoestisch trio Greenfield. Met hun authentieke indie songwriter sound hebben ze slechts een paar noten nodig om een luisteraar compleet in te pakken. Benieuwd naar de band? Lees dan snel verder!

Even voorstellen…
De band Greenfield bestaat uit zanger Neil van der Hulst, gitarist en achtergrondzanger Koen Alvarez Wintels en percussioniste en cajoniste Marieke Pelt. Het trio kent elkaar van het Conservatorium in Haarlem en heeft een geheel eigen sound ontwikkeld. In deze tijd, waar veel soortgelijke artiesten in het hokje ‘indie songwriter next door’ geplaatst worden, probeert Greenfield altijd stijl-eigen te blijven. Het trio speelt niet alleen gevoelige en verhalende zelfgeschreven nummers, maar ook covers met een speciaal Greenfield-sausje. De band speelde al voor organisaties als KiKa, de PvdA en Rivière Maison en is klaar om Nederland te veroveren!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste optredens van Greenfield? Houd hun Facebookpagina dan goed in de gaten óf neem hier een kijkje!

Nieuw Muzikaal Talent Greenfield:

Vrijdag – Chris Alain

Chris and friends zetten Koffietijd op z’n kop!

Chris Alain zal vrijdag voor een muzikale verrassing zorgen! Hij treedt op tijdens de Koffietijd Nieuw Muzikaal Talent Week met naast zich maar liefst acht gospelzangers. Wie deze Chris precies is? Je leest het hier!

Even voorstellen…
Vanaf jongs af aan heeft Chris Sebazungu altijd al zanger willen worden. Rond de leeftijd van 7 jaar ontdekte hij dat hij met zijn stem eigenlijk meer kon doen, dan hij tot dusver bedacht had. Hij begon met het (na)zingen van nummers uit de top 40 en oude (voornamelijk soul-gerelateerde) klassiekers. Dit heeft zich steeds verder ontwikkeld tot op een punt dat hij besloot er zijn vak van te maken. Op zijn 17e deed hij auditie voor het conservatorium in Haarlem en werd, gelukkig, gelijk aangenomen. Momenteel zit Chris in zijn derde jaar van het conservatorium, waar hij veel heeft geleerd, nieuwe mensen heeft leren kennen en daadwerkelijk de stap heeft gemaakt om te kiezen voor de muziek.

Projecten
Tot dusver heeft Chris mooie projecten kunnen en mogen doen met verschillende muzikale mensen. Zo heeft hij onder andere in de theatershow van Alain Clark in de Stadsschouwburg van Haarlem een mooi nummer mogen zingen. Ook heeft hij mogen zingen met Niels Geusebroek, Ali B, Brownie Dutch en VanVelzen. Chris’ grootste ambitie is om met zijn eigen muziek en band een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Dát is dan ook precies dat hij vrijdag bij Koffietijd gaat doen!

Benieuwd geworden naar Chris Alain? Neem hier alvast een kijkje!

Benieuwd naar de muzikale inspiratie van Chris? Bekijk hieronder het fragment.

Loretta’s debuut in het koor van Chris Alain

Terug naar boven