Bodyguard_2000bij550
Terugblikken met The Bodyguard!

Over twee maanden valt het doek voor de spetterende musical The Bodyguard!

Over twee maanden valt het doek voor de spetterende musical The Bodyguard. Hoog tijd om terug te blikken op alle mooie, grappige en spraakmakende momenten die de sterren van de musical bij Koffietijd beleefd hebben!

Nurlaila & Tjindjara

De meiden vertellen over hun rollen in de hitmusical The Bodyguard!

Nurlaila Karim en Tjindjara Metschendorp uit de musical The Bodyguard kwamen vanochtend op de koffie om ons alles over hun bijzondere rollen te vertellen.

Nurlaila zong het prachtige nummer Saving All Your Love voor ons!

Een dagje meelopen met Pieter van The Bodyguard!

Dancecaptain Pieter de Groot neemt ons een dagje mee bij The Bodyguard. Vandaag een extra spannende dag: Anne Appelo gaat voor het eerst op als Rachel Marron.

Dancecaptain Pieter de Groot neemt ons een dagje mee bij The Bodyguard. Vandaag een extra spannende dag: Anne Appelo gaat voor het eerst op als Rachel Marron.

Mathijs Pater de Resident Director

Een bezoekje op de set van The Bodyguard!

Mathijs Pater is ook een van de (cast)leden die de musical The Bodyguard een groot succes maakt. Hij is resident director bij de musical The Bodyguard. Zo is hij achter de schermen verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de show. Soms is hij echter ook vóór de schermen te zien omdat hij ook nog cover Frank Farmer en stalker is!

Opleiding
Mathijs Pater studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en volgde workshops bij onder anderen Pia Douwes en Willem Nijholt. Ook volgde hij workshops aan het Broadway Dance Centre in New York. Mathijs heeft jaren op hoog niveau aan stijldansen gedaan en volgde zanglessen bij Alberto ter Doest en Edward Hoepelman.

Theater
In 2010 – 2011 stond Mathijs in het ensemble van ‘Mary Poppins’ in het Circustheater te Scheveningen. Hij was daarin regelmatig te zien als in een van de hoofdrollen. Maar hij heeft nog veel meer musicals op zijn naam staan, zoals: Jersey Boys, Aspects of Love, Miss Saigon, Jeans, Wat Zien Ik en Floddertje.

Ook was Mathijs Pater te zien als een van de finalisten in het televisieprogramma Op zoek naar Joseph. Hij eindigde hier als vijfde. In de uiteindelijke musical  ‘Joseph and the Technicolor Dreamcoat’ was hij regelmatig als understudy Joseph te zien.

Meer weten over het 1-jarig jubileum van The Bodyguard of over andere castleden? Lees je hier!

De Bodyguard-boys

Hebben deze heren zelf een bodyguard nodig?

De cast van de musical The Bodyguard vierde gisteren het 1 jarig jubileum. Vandaag zitten Dave Mantel, Mark van Eeuwen en Mathijs Pater bij ons om te vertellen over het jubileum en hun rol in The Bodyguard

Frank Farmer
Onze gasten nemen afwisselend de rol van Frank Farmer op zich. Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. The Bodyguard draait om het verhaal van de twee: de musical gaat over de verboden liefde tussen de popster en haar bodyguard…

Dave Mantel
We kennen Dave voornamelijk uit Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij anderhalf jaar de rol van Menno heeft gespeeld. Hij speelde voornamelijk met Ferry Doedens, waarmee hij een homohuwelijk had in de soap. Leuk feitje: Ferry speelt sinds kort ook in The Bodyguard, waardoor ze weer veel samen spelen! Andere films waar Dave in te zien is, zijn ‘Spijt’ en ‘Majesteit’.

Mark van Eeuwen
Ook Mark speelde jarenlang in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hier vervulde hij de rol van Jack van Houten. Afgelopen zomer was hij heel even terug in de online versie van de soapserie. Mark heeft niet alleen acteertalent, maar kan ook een aardig pasje dansen. Op 13 oktober 2012 won hij met zijn danspartner Jessica Maybury de finale van het dansprogramma Strictly Come Dancing.

Mathijs Pater
Hij is de Resident Director en onder andere verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de show. Af en toe vervult hij ook nog de rol van Frank Farmer én van stalker. Van huis uit is Mark echt een musicalacteur. Hij is te zien geweest in Jersey Boys, Jeans, en Floddertje.

Vandaag komen deze heren alles vertellen over hun rol, kijken dus! Meer over het éénjarig jubileum van The Bodyguard vind je hier! Koffietijd is er weer om 10:00 uur.

Leer Bram beter kennen!

Vandaag leren we de man achter ‘de stalker’ beter kennen…

Vandaag viert de musical The Bodyguard haar eerste verjaardag! Hoera! Tijd om de cast wat beter te leren kennen. De 29-jarige Bram Blankenstijn vertolkt de rol van stalker in de musical The Bodyguard. Wie Bram precies is, dát lees je hier!

Opleiding
Bram heeft het vak van danser al vroeg geleerd. Toen hij nog maar acht jaren jong was, begon de talentvolle Bram met dansen. De musicalopleiding van Lucia Marthas was dus een logische vervolgstap voor hem.

Theater
Het talent van Bram viel al snel op. Nog tijdens zijn opleiding werd hij gevraagd mee te gaan op tour met meidengroep Kus, speelde hij met Chipz in hun theatertour en danste bij Diana Ross, Vanessa Williams, Alexandra Stan, Gerard Joling en de Toppers in Concert. Daarnaast was Bram te zien in diverse musicals. Hij danste de sterren van de hemel in Dirty Dancing, Miss Saigon en La Cage Aux Folles. Als kers op de taart stond Bram de afgelopen drie jaar in de show van Hans Klok; The New Houdini Experience.

Televisie
Op televisie deed Bram mee aan verschillende talentenjachten. Zo was hij finalist in het eerste seizoen van So You Think You Can Dance, danste hij mee in Op zoek naar Evita, Op zoek naar Mary Poppins en Idols.

Bram vertolkt in The Bodyguard de rol van stalker. Nooit eerder speelde acteerwerk zo’n belangrijke rol in zijn carrière als danser. Het is voor hem tot nu toe het hoogtepunt in zijn carrière! Wil je Bram beter leren kennen? Bekijk dan het onderstaande filmpje! Benieuwd naar de andere acteurs? Neem hier een kijkje!Wie is Deante?

Één van de jongens die de rol van Fletcher vertolkt.

Veel weten we nóg niet van podiumbeest Deante van der Kust, maar daar gaat zeker verandering in komen! Deante is een multitalent. Je zult Deante terugzien in The Bodyguard als zanger, danser én acteur! 

Naast zijn vele acteerwerk gaat zijn ‘normale’ leven ook gewoon nog door. Net als elk ander kind gaat Deante nog naar school. In The Bodyguard is Deante één van de toneelspelers die de rol van Fletcher vertolkt. Fletcher is de zoon van Rachel Marron. Fletcher is een leuk, maar erg nieuwsgierig jongetje.

Wil je meer weten over de musical The Bodyguard? Kijk hier! Meer weten over de verschillende acteurs uit The Bodyguard? Klik hier!

April Darby

Leer haar beter kennen!

In mei gaf de 24-jarige April Darby, die naast Romy Monteiro de hoofdrol in The Bodyguard speelt, al een prachtig optreden in Koffietijd en spraken we haar even over haar bijzondere hoofdrol. Vandaag maken we verder kennis met haar: wie is het gezicht achter Rachel Marron?

April vroegerOpleiding
Al op jonge leeftijd maakte April Darby kennis met de showbizz. Ze deed toen modellenwerk en commercials. Op 8-jarige leeftijd begon April met zang-, dans- en acteerlessen, wat uiteindelijk resulteerde in een plek op de vooropleiding van het Nederlands Musical Enseble. Hierna stroomde April door naar de voltijd opleiding Dutch Academy for Performing Arts, waar zij in 2012 vervroegd is afgestudeerd.

Theater
April was onder andere te zien als understudy van de hoofdrol Deloris in de musical Sister Act, was leadzangeres en dance captain in de theatertour van Soul SisterS en speelde de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical Witches of Eastwick. Afgelopen seizoen was April te zien bij de Dinnershow 21 On Air en Dinnershow Brooklyn Nights. Naast haar alternate rol in The Bodyguard zingt ze aankomend seizoen ook als lead-vocalist in de nieuwe Dinnershow Pandora van RTL Entertainment in Studio 21.


April in SisteractMuziek

Naast alle theatershows werkt April ook hard aan een solocarrière in de muziekwereld. In 2009 won ze een Dream Ticket voor Americal Idol in de Disney Hollywood Studio’s. Ze behaalde de vierde ronde en kort daarna bracht ze haar eerste single én videoclip Make Your Move uit. Ook was ze te zien op Sail, in het voorprogramma van Jeroen van der Boom, het televisieprogramma On Air, Nachtegiel en het bevrijdingsfestival in Den Haag.

Overig
April is een bezige bij en treedt, wanneer ze er tijd voor kan vrijmaken, op als MC naast DJ’s op evenementen en festivals, waaronder Extrema Outdoor. In de liefde gaat het ook goed met April. Zo heeft ze haar eigen bodyguard inmiddels al gevonden, namelijk Alessandro. Op toneel sloeg de vonk over. Eerder twijfelde ze nog of ze ooit een relatie met een collega zou aanknopen, maar de liefde tussen haar en Alessandro overwon.

Meer weten over het 1-jarig jubileum van The Bodyguard? Lees je hier!

The Bodyguard

De musical The Bodyguard brengt het wereldberoemde verhaal naar het Beatrix Theater Utrecht!

De musical The Bodyguard, gebaseerd op de succesfilm met Whitney Houston en Kevin Costner, is te zien in het Beatrix Theater Utrecht! 

Met alle onweerstaanbare hits van Whitney Houston, waaronder natuurlijk haar allergrootste hit I Will Always Love You, en een vernieuwd, spectaculair LED-decor zorgt de musical The Bodyguard voor een ultieme avond uit die iedere vrouw verdient.

The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die door popster Rachel Marron wordt ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

The Bodyguard is te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Kijk hier voor meer informatie!

Kijk hier voor meer informatie over de musicals van Stage Entertainment.

Op de rode loper van Grease spraken we met Antje Monteiro over haar dochter Romy, die de hoofdrol speelt in The Bodyguard. Bekijk de beelden in onderstaande video!

We spraken met hoofdrolspelers Miro en Romy over hun rollen in The Bodyguard! Bekijk het filmpje hier:

April en Nurlaila – Run to you

‘Run to you’ uit de musical The Bodyguard! Gezongen door April en Nurlaila…

Vandaag zongen de mooie meiden uit de hitmusical The Bodyguard het prachtige nummer Run to you. Wat hebben we genoten!

April & Nurlaila over The Bodyguard!

Vandaag komen actrices April en Nurlaila praten over hun te gekke rollen in de hitmusical The Bodyguard!

De hitmusical The Bodyguard, gebaseerd op de succesfilm met Whitney Houston en Kevin Costner, vertelt het wereldberoemde verhaal vol romantiek en glamour! Vandaag komen actrices April en Nurlaila vertellen over hun rollen in deze fantastische musical!

Glansrol
April en Nurlaila zijn bij ons te gast om te praten over The Bodyguard. April is de vaste vervangster van hoofdrolspeelster Romy Monteiro die de rol van Rachel Marron vertolkt en Nurlaila is sinds 15 mei zo nu en dan te zien in de rol van Nicki Marron , gewoonlijk gespeeld door Carolina Dijkhuizen.

Het verhaal
Met alle onweerstaanbare hits van Whitney Houston, waaronder natuurlijk haar allergrootste hit I Will Always Love You, en een vernieuwd, spectaculair LED-decor zorgt de musical The Bodyguard vanaf september 2015 al voor een ultieme avond uit. The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die door popster Rachel Marron wordt ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

De musical The Bodyguard is al vanaf september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor meer informatie kijk je hier!

April en Nurlaila zongen bij Koffietijd het prachtige Run to you!

Kijk hier voor meer informatie over de musicals van Stage Entertainment.

A star is born!

Musicalster Romy Monteiro schuift bij ons aan, mét haar nieuwe bodyguard…

Ze is The Queen Of The Night volgens Albert Verlinde, heeft inmiddels een Musical-award op zak, doet binnenkort mee aan het populaire programma Dance Dance Dance én ze treedt op door het hele land in de hitmusical The Bodyguard: Romy Monteiro!

Een nieuwe bodyguard voor Romy
Sinds haar deelname aan The Voice gaat de carrière van Romy Monteiro als een speer. Ze werd gevraagd voor de musical The Bodyguard en overdonderde zowel bekend als onbekend Nederland met haar talent. De show is avond na avond uitverkocht en inmiddels is Romy toe aan alweer haar derde bodyguard: Miro Kloosterman, dé hunk uit GTST!

Romy danst er op los
Wist je dat Romy naast haar zangtalent ook beschikt over een goede portie danskwaliteiten? Samen met haar moeder Antje Monteiro is ze dit najaar te zien in het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. Hoe vergaat het de dames tijdens de repetities? Dat hoor je om 10.00 uur in Koffietijd!

Meer weten over The Bodyguard? Kijk dan snel hier.

Onlangs waren musicalsterren Vajèn van den Bosch en Tim Douwsma te gast over de musical Grease, volgens beiden een echte klassieker.

Leer de dans uit The Bodyguard!

Wil jij net zo dansen als in de musical? Het kan!

Zet de muziek alvast maar aan en leg je camera klaar. Voor je het weet dans jij net zoals in The Bodyguard!

Je hebt de film vast al wel eens gezien, maar The Bodyguard staat intussen ook al een tijdje op de planken! De verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard is nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring met grote hits van Whitney Houston zoals I Will Always Love You, I Wanna Dance With Somebody en vele andere in de originele, Engelstalige versie (de rest van de musical is Nederlandstalig).

Wie de musical The Bodyguard heeft gezien weet dat de hoogste noten worden gezongen en de gaafste dansmoves voorbij komen. Maar hoe zorg je ervoor dat een choreografie avond aan avond van het podium blijft knallen? Dance Captain Pieter de Groot is het geheim: hij stoomt de sterren klaar om alle dansen iedere keer weer perfect neer te zetten. Pernille zocht hem op en kreeg de kans de choreografie van I Wanna Dance With Somebody uit de musical te leren.

Wil jij zelf ook de hele dans leren? Kijk dan onderstaand filmpje van BackstageNow, maak een filmpje van jouw dansmoves, stuur het filmpje hier in en maak kans op twee kaarten voor de musical!

Wij feliciteren The Bodyguard!

The Bodyguard ging bij de Musical Awards 2016 naar huis met maar liefst twee prijzen.

Wij feliciteren de cast & crew van The Bodyguard met hun prijs bij de Musical Awards 2016!

Vanavond heeft musical The Bodyguard twee awards gewonnen bij de Musical Awards 2016. Niet alleen won de musical in de categorie ‘Beste Musical Groot’, maar ook won Romy Monteiro de award voor Aanstormend Talent! Wij feliciteren zowel cast & crew en hopen nog veel moois in de toekomst te mogen zien.

Winnaars te gast
Romy Monteiro en Albert Verlinde waren onlangs nog bij ons te gast om te praten over The Bodyguard. Gemist? Geen zorgen! Bekijk het hier op je gemakje terug.

‘Ik ben het eerste half uur nerveus’

Albert Verlinde schuift aan tafel om te praten over prachtige musicals!

We kennen hem natuurlijk allemaal als presentator van het entertainmentprogramma RTL Boulevard. Al sinds 2001 zit hij avond na avond aan de desk. Daarnaast produceert de bezige bij ontzettend veel musicals. We hebben het over niemand minder dan Albert Verlinde. Hij schuift bij ons aan tafel om te praten over de musicals die hij heeft geproduceerd.

Musicals
Albert Verlinde is niet alleen maar op televisie te zien. Sinds dit jaar staat hij aan het roer van het bedrijf Stage Entertainment. Hij heeft het stokje overgenomen van Joop van den Ende.‘Het is nogal wat. Het gaat wel lekker. Maar het is nogal wat om in de voetsporen te treden van de grote Joop van den Ende, wat toch een inspirator is. Het bedrijf geeft energie en de zalen zitten vol. Het gaat goed!‘, vertelt Albert aan Koffietijd. Albert Verlinde produceert bekende musicals zoals The Bodyguard, De Tweeling, Grease, Robert Long en Beauty and the Beast. De laatste twee zijn nieuwe musicals. Robert Long is gisteravond in première gegaan en Beauty and the Beast gaat komend weekend in première. Het blijft spannend wanneer er een musical net van start gaat. Heeft Albert nog zenuwen of heeft hij nergens last van? ‘Ik ben het eerste half uur nerveus. Vooral omdat de spelers zo nerveus waren. Dat merk ik’, vertelt hij. Na een half uur liet hij de spanning los en kon hij genieten van de musical.

Wist je dat Albert Verlinde…

  • Ook columns schreef voor het roddelblad Privé?
  • Hij onder toeziend oog van Jos Brink en Frank Sanders de cabaretgroet Boemerang startte
  • Dat hij in de jaren negentig ook radiopresentator was bij de commerciële radiozender Radio Noordzee Nationaal
  • Dat hij sinds 2010 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is
  • Hij in 1999 V&V Entertainment oprichtte met Roel Vente. Albert was creatief directeur
  • In 2011 vertrok Roel Vente en werd het Albert Verlinde Entertainment
  • Op 1 maart 2015 directeur is geworden van Stage Entertainment Nederland

Robert Long
De musical die recent in première is gegaan is Robert Long. Deze nieuwe biografische musical gaat over het leven van een icoon uit de Nederlandse entertainmentwereld: de cabaretier, schrijver, acteur en tv-presentator Robert Long.  Zijn leven én repertoire wordt op een lichtvoetige, cynische en hilarische wijze vertolkt door Paul Groot. In de jaren ’70 hadden duizenden mensen Longs elpees in de platenkast staan. Populaire liedjes waren Kalverliefde en Toe maar jongens. Deze nummers stonden hoog in de hitlijsten!

Terug naar boven