Headerstagelionking
The Lion King

Het prachtige verhaal van Simba, de toekomstige Leeuwenkoning!

Disney’s The Lion King is de overtreffende trap van musical: ingenieuze decors, kostuums en maskers die meer met kunst dan met kleding te maken hebben en prachtige muziek van Elton John en Tim Rice, verrijkt met de Afrikaanse ritmische invloeden van de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. Bezoekers worden meegevoerd naar de Afrikaanse Serengeti waar ze getuige zijn van de eeuwige ‘circle of life’ aan de hand van de levensloop van Simba, de toekomstige Leeuwenkoning…

Het verhaal
Op een stralende dag komt Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders de leeuwenwelp als troonopvolger van koning Mufasa aan het uitgestrekte dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een eind als zijn oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de donkere jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Door een groeiend zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en een ontluikende liefde, gloort er volwassenheid aan de horizon. Simba besluit om de cirkel te sluiten door op te eisen waar hij recht op heeft: zíjn troon!

Musical
Een prachtig verhaal, indrukwekkende kostuums en sensationeel mooie muziek, waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life, geschreven door onder andere Elton John!

Succes
Inmiddels hebben wereldwijd al meer dan tachtig miljoen mensen dit prachtige verhaal over hoop, avontuur en moed beleefd. The New York Times schreef eerder: “Het is nergens mee te vergelijken”. Na successen over de hele wereld, kan ook Nederland zich laten verrassen door deze alom bekroonde Koning der Musicals! Disney’s musical The Lion King is één van de meest spectaculaire musicals ooit geproduceerd en won zes Tony Awards op Broadway.

Boek nu je ticket hier! Benieuwd naar andere musicals? Klik dan hier!

Meer over de hoofdrolspelers uit The Lion King? Bekijk hieronder het filmpje!

Meer weten over Naydjim, Simba in The Lion King? Bekijk het filmpje hieronder!

Meer zien van Gaia? Bekijk het clipje hieronder:

Terug naar boven