topstory_header
De kracht van gospel

We praten met vocal coach Mark De-Lisser en zanger Dwight Dissels over gospel.

We kennen ze allemaal wel: die swingende gospelkoren in hun gewaden. Het lijkt slechts vrolijk, muzikaal feestje, maar gospelmuziek is veel meer dan dat. We praten erover met vocal coach Mark De-Lisser en zanger Dwight Dissels.

House Rules

De deelnemers van House Rules delen hun ervaringen en kijken vooruit naar de finale.  

De deelnemers van House Rules delen hun ervaringen en kijken vooruit naar de finale.

 

Het roer om

Steeds meer mensen maken een carrièreswitch en gooien het roer om.

Steeds meer mensen maken een carrièreswitch en gooien het roer om.

The Voice Senior

Aan muziek zit geen leeftijd verbonden!

Na het succes van The Voice en The Voice Kids komt er voor de muziekliefhebbende senioren nu een The Voice Senior. In 5 Uur Live komen Klaas, Anita en Loek langs om te praten over het leven van een senior als artiest.

Wil jij meedoen aan The Voice Senior? Je kunt je via email, brief of een online inschrijfformulier inschrijven.

Klik hier om je online in te schrijven.

Wil je je via email inschrijven? Mail dan naar thevoicesenior@talpa.tv.

Toch liever via brief inschrijven? Stuur deze brief naar:
Talpa Producties
t.n.v. The Voice Senior
Zevenend 45
1251 RL Laren

Zorg ervoor dat je in jouw aanmeldbrief of -mail ten minste de volgende gegevens vermeldt:
– Volledige naam;
– adres;
– telefoonnummer;
– motivatie waarom jij wil meedoen met The Voice Senior.

Het leven van een mantelzorger

Mantelzorgconsulent Carlijn Lensink en mantelzorgers Viroen Soebedar en Sanne Lobato schuiven aan.

Vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg en worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Er zijn vier miljoen mantelzorgers in Nederland en daarvan helpen 610 duizend mensen een naaste langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week. Mantelzorgconsulent Carlijn Lensink schuift bij ons aan om hier meer over te vertellen. Ook neemt zij mantelzorgers Viroen Soebedar en Sanne Lobato mee. Zij hebben allebei een uniek verhaal.

Paralympische sporten

Ondanks dat ze Paralympische sporters succesvol zijn, is de sport nog steeds ondergewaardeerd.

Paralympische sporters zijn succesvol in Nederland en is uit een verloren positie opgestaan, zoals veel deelnemers dat deden in hun leven. Velen zagen zelfs de zwaarste tegenslag als een nieuwe kans voor zichzelf en voor het inspireren van anderen. Ondanks dat ze Paralympische sporters succesvol zijn, is de sport nog steeds ondergewaardeerd. We kunnen bijvoorbeeld de Paralympische spelen nog steeds niet live volgen bij de NOS. Met Paralympische sporters Esther Vergeer en Jetze Plat bespreken we welke stappen we nog moeten zetten als het gaat om de acceptatie van mensen met een handicap.

Sinds 2004 is de Esther Vergeer Foundation actief om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doen ze door het inspireren, motiveren en activeren van de kinderen en jongeren om te gaan sporten. De nadruk van onze activiteiten ligt op de leuke kant van sport in de plaats van dat de nadruk ligt op de handicap.

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan de Esther Vergeer Foundation kinderen en jongeren met een beperking kennis laten maken met sport.
Speel nu mee

Het perfecte plaatje

Cynthia Boll vertelt ons wat voor haar het perfecte plaatje is.

De allereerste foto’s ooit waren uniek en konden geen tweede keer worden afgedrukt. In 1850 werden er de eerste negatieven ontwikkeld, waardoor meerdere afdrukken mogelijk zijn. In 1861 was de eerste kleurenfoto gemaakt. Jaren later in 198 kwam de eerste digitale camera op de markt. Tegenwoordig maken we elke twee minuten méér foto’s dan dat de hele bevolking samen deed in de hele 19e eeuw En voor wie dacht dat kattenfoto’s iets van de laatste tijd is, heeft het mis! Katten zijn al geliefd om te fotograferen sinds 1870! Harry Pointer maakte toen al grappige kattenfoto’s. Met die mobielcamera’s maken we maar al te graag selfies! Het werd dan ook het woord van het jaar in 2013. Vrouwen tussen de 18 en de 34 jaar maken gemiddeld 9 selfies per week en doen daar 7 minuten over! Wat uit komt op een goed uur per week. Het lijkt wel alsof iedereen fotograaf is, maar voor het perfecte plaatje heb je toch meer kennis nodig!

 

Inspirerende jongeren

David, Joep en Liesette behoren tot drie van de honderd inspirerende jongeren.

Dit jaar werd voor de vierde keer de lijst Jonge Honderd Awards samengesteld van honderd jongeren die de wereld een stukje mooier maken. David, Joep en Liesette behoren tot deze jongeren en vertellen hun verhaal.

Kinderen veilig internetten

Kaspersky is een manier!

Wij leven in het digitale tijdperk, iets dat Martijn van Lom, manager van het cybersecuritybedrijf Kaspersky Lab, en schrijfster Marlies Slegers als geen ander kunnen beamen. Kinderen komen tegenwoordig vanaf jonge leeftijd al in aanraking met de digitale wereld. De missie van cybersecuritybedrijf Kaspersky lab is het bewustzijn van kinderen hierover te vergroten en de digitale wereld zo veiliger te maken voor kinderen. De gevaren van het internet zijn voor oudere kinderen veel groter. Marlies ervoer dit zelf toen er een naaktfoto van haar toen dertienjarige dochter op het internet circuleerde. Hoe kunnen we het internetgebruik voor kinderen veiliger maken en hoe verliep de situatie met de dochter van Marlies?

Klik hier voor meer informatie over Kaspersky lab.

Moordzaken

Elke Kuijper (Amnesty International) is te gast in Topstory en belicht de zaak van Clinton en de doodstraf in het algemeen.

Nierdonatie

Met Tom, Wilma en Steven praten we over orgaandonatie

Met Tom, directeur van de Nierstichting, praatten we over de 1,7 miljoen Nederlanders die nierschade hebben én het belang van donoren. Wilma heeft begin dit jaar anoniem één van haar nieren gedoneerd. Steven is dertig jaar en zijn leven staat in het teken van nierdialyses en onzekerheid. Hij wacht op een donornier.

Coming Out Day

Fleur en Julian gaan 24 keer trouwen!

In 24 landen is het homohuwelijk nu geaccepteerd en Fleur en Julian gaan in al die landen trouwen! Meer weten over hun project? Kijk dan hier! 

Terug naar boven