topstory_header
Topstory: Week Tegen Pesten

Vandaag begint de Week Tegen Pesten. We praten over pesten en de gevolgen hiervan met (ervarings)deskundigen.

Vandaag begint de Week Tegen Pesten. We praten erover met Patricia Bolwerk, directrice van Stichting Stop Pesten Nu, actrice Britt Scholte, die de antipestcampagne van Cartoon Network aftrapt, en ervaringsdeskundige Daniël, die al op vierjarige leeftijd gepest werd.

 

Topstory: HIV-vrije generatie in Swaziland

Is een wereld zonder aids echt mogelijk? Margriet en Louise weten er alles van.

Quinty is voor het programma Bestemming… naar Swaziland geweest. Ze maakte een bijzondere reis, waarbij ze een baanbrekend project bezocht om Swaziland HIV-vrij te krijgen.

Het project is een samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij, Aidsfonds en de Clinton Health Access Initiative. Na haar reis naar Swaziland vloog Quinty naar New York voor een interview met Bill Clinton over Swaziland. In Koffietijd is dit hele interview uitgezonden. We praten over het interview én het bijzondere project met Margriet Schreuders (hoofd goede doelen bij de Goede Doelen Loterijen) en Louise van Deth (directrice Aidsfonds).

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan er gewerkt worden aan een hiv-vrije generatie in Swaziland.

Speel nu mee

Topstory: Het Vergeten Kind

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in een onstabiele thuissituatie.

Dit jaar staat het Vergeten Kind centraal tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon. In deze Topstory vertelt ambassadeur Juvat Westendorp over de noodzaak van de stichting en horen we van twee Unforgettables hun persoonlijke verhaal.

Het doel van de stichting is ieder kind in Nederland écht kind laten zijn. Kinderen een normaal leven laten leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving met voldoende activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.

Ondanks het feit dat Nederlandse kinderen, volgens het WHO (World Health Organization), behoren tot de meest gelukkigste kinderen ter wereld, geldt dit helaas nog niet voor alle kinderen in Nederland. Ruim 100.000 kinderen leven in een instabiele of onveilige thuissituatie.

Wil jij initiatieven als het Vergeten Kind steunen? Speel dan mee met de VriendenLoterij!

Speel nu mee

 

 

Topstory: brandwonden

Deze Topstory gaat over brandwonden bij kinderen.

Een kwart van alle patiënten met brandwonden is tussen de nul en vier jaar. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil brandwonden bij jonge kinderen voorkomen. Daarom start zij een voorlichtingscampagne waarbij ouders preventie- en eerste hulp tips kunnen ontvangen, afgestemd op de leeftijd van hun kind. Wil jij ook weten hoe je brandwonden kunt voorkomen bij jouw kind? Meld je dan nu aan voor de e-mailalert en ontvang nuttige tips en een gratis ‘Eerste hulp bij brandwonden’ boekje. Dit wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

 

 

Topstory: op het eerste gezicht

Oda van Cranenburgh, Yvette Eveleens en Jesse Lawalata bespreken met ons de gevolgen van een gezichtsaandoening.

Naar schatting hebben zo’n honderdduizend mensen in Nederland een aandoening aan het gezicht. Voorbeelden van aandoening zijn wijnvlekken, vitiligo of littekens. Deze aandoeningen kunnen invloed hebben op de kwaliteit van leven van deze mensen. Een grote groep mensen ervaren door deze aandoening psychologische problemen. Je huid heeft een grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Psychologe Oda van Cranenburgh, verbonden aan het Huidfonds, vertelt ons meer over dit onderwerp. Op de website van Huidfonds lees je meer verhalen van mensen met een huid die ‘anders’ is, Huidfonds noemt deze mensen Huidhelden.

 

Topstory: vechtscheidingen

Echtscheidingsadvocaat Mark Teurlings en ervaringsdeskundigen Mark Tuitert en Yvet vertellen over vechtscheidingen.

Echtscheidingsadvocaat Mark Teurlings en ervaringsdeskundigen Mark Tuitert en Yvet vertellen over vechtscheidingen. Mark Tuitert is ambassadeur van Villa Pinedo. Villa Pinedo is een plek waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen.

Topstory: orkaan Irma

Gisteren werden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba getroffen door orkaan Irma. 95% van Sint Maarten is verwoest.

Gisteren werden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba getroffen door orkaan Irma. 95% van Sint Maarten is verwoest. Veel contact met inwoners is er nog niet, door verbroken lijnen. Dit maakt het het ook moeilijk om het aantal slachtoffers en overledenen vast te stellen.

 

 

Topstory: Vrouwen aan de topsport

Vanity Lewerissa, Ireen van den Assem en sportkenner Marie Carmen Oudendijk praten over de Nederlandse sportvrouw.

4,1 miljoen kijkers zagen de oranjeleeuwinnen Europees kampioen worden en de hockeydames haalden maar liefst voor de 9e keer de Europese titel. De gouden sporters, voetbalster Vanity Lewerissa en hockeyster Ireen van den Assem praten over het grote succes van de Nederlandse sportvrouw. Met sportkenner Marie Carmen Oudendijk praten we over de opmars van de vrouwen in de sport.

Topstory: Polyamorie

Relatietherapeut Leonie en Helene, Jan en Jan vertellen over polyamorie: een relatie hebben met meerdere personen.

Polyamorie is fenomeen dat je steeds vaker in films en series, maar ook in het echte leven ziet. Het houdt in dat iemand een relatie aangaat met twee of meer partners. Helene, Jan en Jan hebben een relatie en vertellen hier meer over. Ook relatietherapeut Leonie Linssen schuift aan om uit te leggen wat polyamorie inhoudt.

Topstory: Instafamous

Steeds meer mensen worden wereldberoemd via online social kanalen, zo ook via Instagram. Diederik vertelt ons meer!

Steeds meer mensen worden wereldberoemd via online social kanalen. Zo ook via Instagram. Instafamous, zo worden mensen genoemd die beroemd worden via Instagram. Maar hoe werkt dat? Hoe wordt je zo groot? En kun je er ook rijk mee worden? Deze vragen worden beantwoord door Diederik Broekhuizen. Laura Brouwers en Annegien Schilling schuiven ook aan, beide toch een beetje bescheiden meiden hebben duizenden volgers op Instagram. Zij vertellen ons over hun instafamous ervaringen.

 

 

Topstory: Leven met ALS

Jaarlijks krijgen circa vijfhonderd Nederlanders de diagnose Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

Jaarlijks krijgen circa vijfhonderd Nederlanders de diagnose Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ALS is een ernstige invaliderende aandoening van het zenuwstelsel die leidt tot progressieve spierzwakte, invaliditeit en verlamming. Patiënten overlijden in veel gevallen binnen drie jaar na de eerste verschijnselen. Er is nog weinig bekend over de oorzaken van ALS en er bestaat nog geen effectieve behandeling of medicijn. We praten erover met Prof. dr. Leonard van den Berg, hoogleraar experimentele neurologie in het UMC Utrecht Hersencentrum en coördinator van ALS Centrum Nederland. Ook de dertigjarige Marieke Bakker schuift aan. Zij kreeg zeven jaar geleden de diagnose ALS

Topstory: Anorexia bij mannen

Topstory: anorexia bij mannen

We hebben het over anorexia nervosa bij mannen. Het aantal mannen dat zich in Nederland laat behandelen voor een eetstoornis stijgt explosief. Vijf tot tien procent van de patiënten is namelijk man. Ravian Veenstra, specialist bij Human Concern, legt ons meer uit over deze eetstoornis. Ook heeft Human Concern een eetstoornisforum opgericht. Ron en Brian schuiven aan als ervaringsdeskundigen van deze psychische ziekte. Ron heeft de ziekte anorexia zes jaar geleden overwonnen en een website opgericht, speciaal voor jongens en mannen met anorexia.

Topstory: Hollandse glorie in Hollywood

Steeds meer Nederlanders spelen een grote rol in Hollywood. Tine Joustra en Martin Koolhoven vertellen hier meer over!

Verschillende acteurs en actrices uit Nederland krijgen één of meer rollen aangeboden in Hollywood. Actrice Tine Joustra komt hier over vertellen uit eigen ervaring. De Nederlandse filmindustrie overlapt steeds meer met buitenlandse industrieën. Filmmaker Martin Koolhoven vertelt ons hoe zoiets precies werkt.

Topstory: heftige vakanties

Deze zomer werden veel vakantiegangers geteisterd door noodweer…

Deze zomer kregen veel vakantiegangers te maken met extreme weersomstandigheden. Meteoroloog Helga van Leur vertelt over de oorzaken van deze opmerkelijke natuurverschijnselen. Vakantiegangers Cees, Marieke en Peter vertellen over hun heftige ervaringen aan het Gardameer, de Côte d’Azur en op Kos.

Terug naar boven