Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Tostadas
Lekker Mexicaans: een knapperig plat broodje dat je belegt met jouw favoriete toppings.

Ingrediënten:
5 wraps uit de supermarkt
500 ml zonnebloemolie
1 tl chilipoeder
1 tl fijn zeezout  

Toppings:
Voor limoenricotta en mangosalsa
500 g ricotta
sap van 4 limoenen
2 tl honing
1 rijpe mango
1 rode ui
10 jalapeñopartjes
5 takjes koriander
50 ml olijfolie
sap van 2 limoenen  

Hummus met pecannoten
1 blikje kikkererwten
20 pecannoten zeezout, om te bestrooien
1 teentje knoflook
1 tl sambal brandal
3 el sesampasta
1 el kaneelpoeder
3 draaien peper uit de molen
½ tl komijnpoeder
1 ½ el honing
1 scheutje olijfolie
water
sap van 1 citroen
beetje verse koriander of peterselie (voor de garnering)
beetje chilipoeder (voor de garnering)

Bereiding:
Wraps
Snijd de wraps doormidden en vervolgens de helften in vier punten. Schenk de olie in een diepe koekenpan met dikke bodem en zet de pan op halfhoog vuur. Zet een bak of schaal klaar en bedek de bodem met keukenpapier. Wanneer de olie heet genoeg is, bak de wrappuntjes goudbruin in de koekenpan. Let op: dit gaat heel snel. Wanneer het te snel gaat, zet het vuur lager. Leg de wrappuntjes op het keukenpapier in de bak of schaal en laat afkoelen. Bestrooi de tostada’s met chilipoeder en zout.  

Limoenricotta met mangosalsa
Doe alle ingrediënten voor de limoenricotta in een kom en meng goed. Voor de mangosalsa schil je eerst de mango en snijd je hem in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de jalapeñopartjes fijn. Pluk blaadjes van de koriander en hak ze zo klein mogelijk. Doe alle gesneden ingredienten, behalve het limoensap, in een niet te diepe schaal. Voeg de olijfolie toe en meng goed. Besprenkel de salsa met het limoensap en verdeel, kort voor het opdienen, de koriander erover. Neem voor het opdienen een flinke theelepel limoenricotta en leg deze op elke tostada. Leg daarop een volle theelepel mangosalsa, bestrooi alle tostada’s met korianderblad en eventueel nog wat chilipoeder voor extra spice.  

Hummus en pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkerwten in een zeef en spoel ze even af onder koud water. Verdeel de pecannoten over een bakplaat, bestrooi met wat zeezout en bak ze ongeveer 7 minuten in de oven. Pel en snijd het teentje knoflook heel fijn. Doe de kikkererwten, sesampasta, sambal, knoflook en kruidenpoeders in de keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel. Schenk de olijfolie en honing erbij en zet de machine weer aan. Schenk er voorzichtig wat ater bij en pureer dit tot een gladde en smeuïge hummus. Schenk nog een scheutje olijfolie en het citroensap over de hummus, voordat je dit gaat gebruiken. Smeer op elke tostada een dikke laag hummus, leg er een pecannootje op en bestrooi met koriander of peterselie en chilipoeder.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.