Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Varkensspies met rozemarijn en sinaasappel van Pieter
Dit is echt een feestelijk hapje waar de kerstsfeer vanaf spat! en dat zonder een fortuin te kosten.  

Ingrediënten
2 varkenshaasjes (ongeveer 1kg in totaal)
8 lange stokjes rozemarijn
1 sinaasappel, schil geraspt en sap
½ theelepel venkelzaad
1 bakje granaatappelpitjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
Scheutje olijfolie
Peper en zout  

Bereiding
Haal minstens een uur van tevoren het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. We gaan de rozemarijnstokjes als spiezen gebruiken, dus haal de rozemarijn van het stokje af maar laat de bovenste blaadjes zitten. Leg de stokjes in koud water zodat ze niet meteen verbranden als je ze in de pan legt straks. Hak de rozemarijn die je er af gehaald hebt fijn en doe die samen met fijngesneden knoflook, de sinaasappelschil en het venkelzaad in een vijzel en stamp goed door elkaar.
Snij de varkenshaasjes in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Kruid het vlees met peper en zout. Haal je stokjes uit het water, snijd een puntje aan het uiteinde en spies het vlees tot je het netjes verdeeld hebt over de 8 stokjes. Doe een scheutje olie over het vlees en schep de kruidenmix uit de vijzel over de spiezen. Smeer de spiezen goed gelijkmatig in met de mix. Laat de mix even intrekken voordat je ze in de pan doet.
Braad de spiezen in een grillpan (of gewone pan met een beetje olie) in ongeveer 5 minuten per kant gaar. Varkenhaas mag een beetje rosé blijven van binnen! Schik de spiezen op een schaal en knijp er een beetje sinaasappel over uit naar smaak en strooi de granaatappelpitjes er over.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.