Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Koffietijd challenges

Vegan Turkse pizza’s
De traditioneel oosterse klassieker, maar dan vegan!

Ingrediënten
Voor 10 pizza’s

500 g bloem, + extra om te bestuiven
7 g gedroogde gist
270 ml lauw water
25 g plantaardige ongezoete yoghurt
zonnebloemolie
zout

1 witte ui, grofgesneden
1 rode paprika, grofgesneden
2 zoete tomaten, grofgesneden
1 el tomatenpuree
1 bos bladpeterselie, geplukt
1/2 rode peper, schoongemaakt en grofgesneden
1 el sriracha
350 g plantaardig gehakt
300 g gemengde bladsla
1 citroen, sap
olijfolie extra vierge
200 g vegan mayonaise
2 teentjes knoflook, fijngeperst
½ bosje bieslook, fijngesneden
zwarte peper
2 rode uien, in dunne halve maantjes

Extra nodig: schone theedoeken, plasticfolie, keukenmachine, deegroller, koekenpan met deksel, aluminiumfolie

Bereiding
Meng de bloem en gist in een grote kom en voeg water, plantaardige ongezoete yoghurt, 20 ml zonnebloemolie en 3 gr zout toe. Roer door, haal uit de kom en kneed circa 10 minuten met de hand of in een keukenmachine tot het een soepel deeg wordt. Vet dezelfde kom licht in met zonnebloemolie en leg het deeg erin. Vet ook het deeg in met zonnebloemolie en dek af met plasticfolie. Laat het deeg circa 90 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Schep de witte ui, paprika, tomaat, tomatenpuree, ½ van de peterselie, rode peper, sriracha en een flinke snuf zout in de keukenmachine. Meng tot je een saus hebt. Roer het plantaardige gehakt door de saus.
Meng de sla met de helft van het citroensap, olijfolie, zout en peterselie.
Meng de vegan mayonaise met de knoflook, de rest van het citroensap, de bieslook en zout en peper.
Duw de lucht uit het deeg en verdeel in circa 10 bollen. Leg hier een theedoek overheen tegen het uitdrogen. Strooi bloem op het werkblad en rol een bolletje deeg uit tot een ronde plak deeg ter grootte van je pan. Verdeel 1/10e van de saus over de pizzabodem en smeer dit dun uit. Laat de randjes vrij.
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie!). Leg een deksel op de pan en verwarm de Turkse pizza circa 4 minuten tot de randjes niet meer zacht zijn en de onderkant lichtbruin is. Haal de Turkse pizza uit de pan en leg tussen 2 theedoeken. Herhaal dit met de andere deegbollen.
Beleg de Turkse pizza’s met sla, rode ui en knoflooksaus. Rol de pizza’s op en draai er een stuk aluminiumfolie omheen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.