Veganistisch leven

Koffietijd besteedt aandacht aan de veganistische levensstijl. Lisette Kreischer en Mark Kulsdom zijn pioniers op dit gebied en kwamen ons hier alles over vertellen. Dierlijke producten zijn wellicht niet voor altijd beschikbaar en het is nooit verkeerd om over de toekomst na te denken. Lisette en Mark zijn van mening dat zeewier het eten van de toekomst is. Zij zoeken manieren om plantaardig eten populair te maken bij de massa. 

Lisette Kreischer
Lisette is dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven. Ze is oprichter van Veggierose en Veggie in Pumps en staat voor duurzaam genieten met respect voor alles wat leeft. Vanaf haar tiende raakte Lisette geïntrigeerd door voeding. Rond die tijd werd ze zich bewust van de impact van eten op alles. Lisette wilde vanaf dat moment precies weten wat er in haar eten zat, hoe het gemaakt was en waar het vandaan kwam. Lisette heeft al aardig wat kookboeken op haar naam staan, waaronder het laatste boek Groente uit zee. Dit is het eerste boek over zeewier in de dagelijkse keuken. Samen met Mark maakte ze daarnaast de volledig plantaardige Dutch Weed Burger. 

Mark Kulsdom
Mark is opgeleid als cultuur-historicus en werkt als documentairemaker. Hij maakt vooral werk over grote wereldse thema’s en conflicten. Zo houdt hij zich ook bezig met de veganistische levensstijl. In 2012 reisde hij samen met Lisette Kreischer door New York om op zoek te gaan naar de geheimen van het veganistische eten daar. Samen maakten zij hierover de documentaire The Dutch Weed Burger, die de diversiteit van plantaardig voedsel goed belicht. Naast de film is er ook echt een burger ontstaan uit deze reis. Die burger ligt inmiddels in zo’n veertig restaurants in de Randstad. Mark is eigenlijk een dieren- en milieuactivist, die zoveel mogelijk vleeseters verleidt om meer vegetarisch en veganistisch te eten.

Bekijk hier de veganistische recepten waar onze Caspar mee aan de slag gaat.