Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Koffietijd challenges

Vegetarische pastasalade
Met een zelfgemaakte rode pesto.

 Voor 4 personen 

Ingrediënten 
500 gram fusilli of een andere pastasoort 
extra vergine olijfolie 
3 el crème fraîche 
2 geroosterde paprika’s  
1 pakje little gem sla 
150 gram pompoenpitten 

Voor zelfgemaakte rode pesto: 
2 tenen knoflook 
1 bos basilicum 
8 tomaten 
1 sjalot 
1 eetlepel tomatenpuree 
100 ml olijfolie 

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Zet een grote pan met ruim water en zout op en breng het aan de kook. Kook hierin de pasta al dente. Giet daarna de pasta klaar en spoel deze af met koud water. Schep de pasta in een grote kom en druppel er flink wat olijfolie over. 
Rooster de tomaten en paprika’s in de oven gedurende 15 minuten. 
Snijd ondertussen de sjalot en knoflook en pluk de blaadjes van basilicum. 
Haal de tomaten en paprika’s na 15 minuten uit de oven. Haal de velletjes van de paprika’s er af leg ze apart. 
Pak een grote kom en doe hier de tomaten, sjalot, knoflook, tomatenpuree, basilicum, en olijfolie in. Gebruik een staafmixer om deze ingrediënten tot een gladde pesto te mixen. Breng het daarna op smaak met zout en peper (je kan ook nog wat van de geroosterde pompoenpitten mee mixen).
Rooster de pompoenpitten, snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes van de little gem af. Voeg dit alles toe aan de pasta, samen met pesto, crème fraîche, een beetje zeezout en zwarte peper en schep alles goed door elkaar.  Roer er zo nodig vlak voor het serveren wat extra olijfolie door. 
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.