Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Vegetarische roti met pannenkoeken
Heerlijke vegetarische roti met kerrie eieren!

Voor 4 a 5 personen  

Ingrediënten

Voor de roti
400 gram kouseband (of sperziebonen)
3 zoete aardappelen
175 gram tomatenpuree
Halve chinese kool
4 grote tomaten
Garam masala kruiden
2 biologische bouillonblokjes (vega)
4 eieren zacht gekookt
300 gram goede tempeh
3 uien
5 teentjes knoflook
1 tl sambal (of 1 madame-jeanette)
1 tl komijnpoeder
Zeezout
Water
Boter

Voor de pannenkoeken
250 gram gele erwtenmeel
120 ml lauwwarm water
½ tl zeezout
½ tl chilipoeder
½ tl bakingsoda
1 tl komijnpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl bakpoeder
15 gram kokosolie  

Bereiding
Marineer de tempeh in wat sojasaus en ketjap manis en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast trekken.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd daarna de ui en tomaten in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes fijn.
Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin een klontje boter. Fruit hierin de ui, tomaten en knoflook kort aan op hoog vuur. Voeg dan 3 eetlepels kerrie of garam masala en 1 theelepel komijnpoeder toe. Bak de kruiden eventjes goed mee, op deze manier geven de kruiden nog veel meer smaak af, en blus het geheel af met een beetje water. Voeg dan de bouillonblokjes, sambal, tomatenpuree en wat zout toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de zoete aardappelblokjes toe aan de pan en voeg nog meer water toe zodat alles onder water staat. Zet het vuur nu lager zodat het zachtjes kookt en laat het 15 minuutjes lekker pruttelen.
Kook ondertussen de eieren tot ze zacht gekookt zijn. Dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten.
Bak in een koekenpan de tempeh kort in een pan met wat olie.

Ondertussen gaan we de pannenkoeken maken. Meng alle ingrediënten daarvoor, behalve de kokosolie, in een kom tot één geheel. Als het deeg te nat is kun je wat extra meel toevoegen, en als het nog wat brokkelig is, kun je wat extra water toevoegen.
Verdeel het deeg in 5 bolletjes en rol ze uit tot platte pannenkoekjes (je kan dit tussen plasticfolie doen als het deeg te plakkerig is).
Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur. Smelt in een pan de kokosolie en bak hierin de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn. Vergeet niet wat extra kokosolie in de pan te doen als je ze omdraait, anders kunnen ze aanbakken! Bak ze ook niet te lang, want ze moeten nog een beetje zacht zijn. Als je ze allemaal hebt gebakken, zet je ze weg tot gebruik. Je kan ze dan te zijner tijd nog even kort opwarmen.
Je kan de gekookte eieren toevoegen aan het zoeteaardappelsausje, maar je kan ze ook door de kerrie masala kruiden rollen en dan kort bakken in een pan. Allebei de opties zijn super lekker!
Snijd de kouseband heel fijn, je kan hem eventueel kort blancheren maar dit is geen must.
Zet een koekenpan op het vuur en bak op hoog vuur hierin de kousenband met wat zout en peper. Snijd de Chinese kool heel fijn en bak hem even kort mee. De kool moet nog knapperig blijven! Serveer nu de zoete aardappelsaus, kerrie eieren, tempeh, kousenband en Chinese kool met de pannenkoeken.
TIP 1: als je veganistisch eet, kun je de eieren weglaten!
TIP 2: Tomaten chutney is er lekker om bij de roti te serveren!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.