Veggie-wok van Danny Jansen

Pasen vieren we zonder vlees! Met deze wok vol groenten van Danny maak je iedereen blij. Geïnspireerd door dit lekkere gerecht? Laat ons jouw resultaat zien op social media met vermelding van hashtag #RTLKoffietijd.

Ingrediënten
1 kleine broccoli, in roosjes
1 gele courgette, in parten van ½ cm dik
1 rode ui, in partjes
125 g tempeh, in dunne plakken
arachideolie
125 g taugé
125 g edamamebonen, gekookt
2 el gebakken uitjes
4 porties sobanoedels (in een pakje zitten er 3)

Voor de pindapesto
2 tenen knoflook
150 g geroosterde pinda’s, ongezouten
1 tl sambal oelek
1 tl 5-spicekruiden
100 ml arachideolie

Bereiding
Maal in een keukenmachine de pinda’s, knoflook, sambal, 5-spicekruiden en een scheut arachideolie tot een grove pindapesto. Houd apart. Kook de noedels volgens de verpakking en spoel ze koud af. Kook de broccoli in een pan ruim kokend water in circa 3 minuten beetgaar. Haal uit het water en laat uitwasemen.

Verhit een flinke scheut olie in de wok en frituur de tempehplakjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken en op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout. Wok in een laagje resterende olie (minimaal 2 eetlepels) in dezelfde pan op hoog vuur de courgette met de rode ui en de taugé circa 2 minuten. Voeg de broccoli en sojabonen toe en wok nog 2 minuten. Doe de noedels erbij, meng goed en verwarm 1 minuut door.

Meng de pindapesto en de gebakken tempeh door de wokschotel. Serveer met gebakken uitjes.