Bart van Olphen staat in de keuken!

Bart van Olphen gaat iets bereiden waar hij het beste in is, namelijk een heerlijk visgerecht! Hij laat zien hoe je een heerlijke visfilet met verschillende zeegroenten maakt. 

Ingredi├źnten:
2 el hele amandelen, ongebrand
4 visfilets van 150 g, zonder vel
125 g zeekraal
70 g lamsoor
8 witte asperges
1 teen knoflook, gepeld
12 kapperappeltjes
Rasp van 1 citroen
2 el bloem
4 el arachideolie
60 g boter
Zout en witte peper

Bereiding:

  • Schil de asperges met een dunschiller.
  • Zorg ervoor dat de schiller twee keer over het oppervlak gaat om te voorkomen dat er nog harde stukken op zitten.
  • Snijd van de onderkant 1 centimeter af.
  • Leg de asperges in een ruime kookpan met koud water. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook.
  • Draai zodra het water kookt het vuur uit en leg de deksel op de pan.
  • Laat de asperges 15 minuten garen en haal daarna van het vuur. Zet even apart weg.
  • Verhit in een koekenpan 10 gram boter op middelhoog vuur.
  • Bak de amandelen bruin in de boter. Haal ze daarna uit de pan en zet apart.
  • Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier.
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Breng op smaak met zout en witte peper en haal de vis door wat bloem.
  • Klop het overtollige bloem eraf.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de vis in 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Zet het vuur laag en smelt er 20 gram boter bij in de pan.
  • Houd de pan schuin en schep met een lepel de boter een paar keer over de vis.
  • Haal de vis met een spatel uit de pan. Houd de vis warm onder aluminiumfolie of in de oven op 60 graden.
  • Verhit 20 gram boter in een koekenpan en voeg de zeekraal en lamsoor toe.
  • Roer met een vork met daarop de teen knoflook geprikt minuten tot de groente glazig is.
  • Voeg de kapperappeltjes, amandelen en asperges toe. Breng op smaak met peper.
  • Schep de groenten op de borden. Verdeel de citroenrasp erover en druppel wat van de boterjus over de groenten. Serveer de vis op de zeegroenten.