Winterse koolsoep met spek, rookworst en aardappel van Caspar

Ingredi├źnten:
400 gr roseval in de schil in blokjes
1 ui in halve ringen
1 pastinaak geschild en in blokjes
┬Ż groene kool in repen
1 blaadje laurier
1 pakje spekblokjes
1 teentje knoflook
1 rookworst
verse tijm
1,2 liter runderbouillon
Herbamare spicey
4 plakken casselerrib
heel donker zuurdesem brood met gezouten boter
Olijfolie

Bereiding:

  • Blancheer de aardappelen beetgaar, spoel met koud water en laat goed drogen op een schone doek.
  • Stoof voor een kwartiertje in een soep pan met een beetje olijfolie de uien, de pastinaak, de kool en het laurier blaadje toe.
  • Als de groenten beginnen te kleuren, de bouillon toevoegen.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie, voeg de spekjes toe en bak deze een beetje uit.
  • Voeg dan de knoflook, rookworst, tijm en blokjes geblancheerde aardappel toe en bak dit geheel op een hoog vuur tot de aardappelen gaan kleuren.
  • Besmeer de casselerrib met olijfolie en bestrooi met Herbamare spicey
  • Grill de plakken casselerrib.
  • Schep de soep in kommen.
  • Verdeel daaroverheen de aardappelen met spek en maak af met de casselerrib.
  • Garneer met wat verse tijm.
  • Heerlijk met heel donker bruinbrood en gezouten boter.