Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Winterse koolsoep met spek, rookworst en aardappel van Caspar
Een winters soepje voor de koude dagen!

Ingrediënten:
400 gr roseval in de schil in blokjes
1 ui in halve ringen
1 pastinaak geschild en in blokjes
½ groene kool in repen
1 blaadje laurier
1 pakje spekblokjes
1 teentje knoflook
1 rookworst
verse tijm
1,2 liter runderbouillon
Herbamare spicey
4 plakken casselerrib
heel donker zuurdesem brood met gezouten boter
Olijfolie

Bereiding:

  • Blancheer de aardappelen beetgaar, spoel met koud water en laat goed drogen op een schone doek.
  • Stoof voor een kwartiertje in een soep pan met een beetje olijfolie de uien, de pastinaak, de kool en het laurier blaadje toe.
  • Als de groenten beginnen te kleuren, de bouillon toevoegen.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie, voeg de spekjes toe en bak deze een beetje uit.
  • Voeg dan de knoflook, rookworst, tijm en blokjes geblancheerde aardappel toe en bak dit geheel op een hoog vuur tot de aardappelen gaan kleuren.
  • Besmeer de casselerrib met olijfolie en bestrooi met Herbamare spicey
  • Grill de plakken casselerrib.
  • Schep de soep in kommen.
  • Verdeel daaroverheen de aardappelen met spek en maak af met de casselerrib.
  • Garneer met wat verse tijm.
  • Heerlijk met heel donker bruinbrood en gezouten boter.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.