Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Koffietijd challenges

Witte chocolade- en halva-taart met cognacvijgen
Vegan kan ook zoet, zoals deze Arabische lekkernij!

Ingrediënten
130 g gedroogde vijgen 
2-3 el cognac 
100 g pistache, ongezouten 
175 g digestieve koekjes 
300 g witte chocolade 
50 g golden syrup (Lyle's)
150 g techina 
dadelstroop 
grof zout   

Bereiding
Duw een vel bakpapier in een schaal met opstaande randen van een kleine 500m2 c (dus 17 x 28 of 22 x 22). Zet wat zwaars in de hoeken zodat het bakpapier de vorm van de schaal aanneemt.   
Snijd de vijgen in reepjes en doe in een bakje. Overgiet met de cognac en laat intrekken. Roer af en toe om.  
Hak de pistache grof. Scheid met een vergiet het gruis van de grotere stukken pistache. Breek de koekjes in stukken. Zet alles klaar in bakjes.   
Breek de chocolade in stukjes. Laat au bain marie smelten. Pas op dat er geen water bij de chocolade komt. Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, de golden syrup en techina toe en roer tot een gladde substantie. Doe nu ook de koekjes, vijgen en de grove stukken pistache erbij en meng alles goed door elkaar met een pannenlikker.   
Maak de met bakpapier beklede schaal leeg en spatel het beslag erin. Strijk glad en druk met vochtige handen goed aan. Teken een mooi zigzagpatroon met de dadelstroop en garneer met het pistachegruis en een snuf grof zout. Laat minstens 2 uur opstijven in de ijskast en serveer koud.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.