Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Wortelsoep met pita croutons

Ingrediënten
500 g wortel in plakjes
2 rode uien
1 rode paprika
3 tenen knoflook
verse gember, stukje van 1 cm
verse kurkuma, stukje van 2 cm
1 tl pimentón de la vera, picante (gerookt paprikapoeder, pikant)
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
½ tl kaneelpoeder
½ tl piment
1 pot of blik kikkererwten (350 g)
paar draadjes saffraan
groentebouillon
zout
2 el techina
4 el kokoscrème 
1 el citroensap
olijfolie
1 pita
1 el za’atar
1 el sesam
1 el nigella  

Bereiding
Fruit de wortel, uien, paprika in een zware soeppan in een klein laagje olie. Voeg na 5 minuten de knoflook, gember, kurkuma en specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Voeg hierna de uitgelekte kikkererwten en saffraan toe en roer even goed door. Schenk er groentebouillon bij zodat alles net onder komt te staan. Laat afgedekt minstens een half uur op laag vuur pruttelen. Pureer hierna met een staafmixer tot een gladde soep. Verdun eventueel met wat bouillon. Breng op smaak met flink wat zout en desgewenst met extra pimentón.

Meng voor de saus de techina, kokoscrème en het citroensap. Verdun met wat water.   Zet een kleine pan op het vuur met een flinke laag eenvoudige olijfolie.

Snijd de pita in kleine blokjes en frituur in de olie totdat ze lichtbruin kleuren. Laat even uitlekken op keukenpapier en hussel er vervolgens de za'atar door.   Serveer de soep in een kom met een flinke scheut van de saus en garneer met sesam, nigella en croutons.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.