Zeebaars uit de oven

Karine Hoenderdos en Hanno Pijl maken zeebaars uit hun kookboek ‘Diabetes type 2?’

Ingredi├źnten:
2 kleine zeebaarzen, vanbinnen schoongemaakt en kop en staart er nog aan.
2 citroenen
2 el olijfolie
2 kleine tenen knoflook
enkele takjes peterselie

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 200 ┬║C.
  • Maak met een scherp mes inkepingen in elke zeebaars.
  • Leg de vis in een ovenschaal.
  • Pers 1 citroen uit.
  • Wrijf de vis in met 4 eetlepels citroensap en de olijfolie en wrijf ook de inkepingen goed in.
  • Snijd de knoflook in plakjes en leg die in de buik van de vis.
  • Snijd de andere citroen in schijfjes en leg die op de vis.
  • Bak de vis circa 20 minuten in de oven.
  • Hak de peterselie fijn en strooi die over de zeebaars.