Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

3 soorten pita-pizza à la Loy
Een heerlijke borrelplank voor in het nieuwe jaar!

3 soorten pita-pizza
 Ingrediënten topping avocado
1 pita
1 avocado
4 el hüttenkäse
1 el gesneden bieslook
1 limoen
Bereiding: Rooster de pita en snijd dwars door de helft. Meng de hüttenkäse met limoensap, breng op smaak met zout en peper. Smeer op iedere helft 2 eetlepels. Maak de avocado schoon, snijd in plakken en beleg de pita’s. Garneer met bieslook.  

Ingrediënten topping tomaat
4 el tzatziki (bereiding zie beneden)
½ kleine wittekool (ragfijn gesneden)
1 rode tomaat
1 gele tomaat
1 groene tomaat
1 el muntblaadjes
3 el appelazijn

Tzatziki ingrediënten
250 ml Griekse yoghurt
1/4 komkommer
scheutje olijfolie
2 tenen knoflook
snufje zout en peper

Bereiding
Rasp de komkommer en laat de komkommer uitlekken in een zeef boven een kom. Als de komkommer uitgelekt is, meng je in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, scheutje olijfolie, 2 uitgeperste tenen knoflook en een snufje zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast totdat je hem gaat gebruiken. Rooster de pita en snijd dwars door de helft. Snijd de rode/gele/groene tomaten in plakken, doe in een schaaltje. Marineer met 1 eetl appelazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de witte kool met de overgebleven 2 eetl appelazijn. Laat even staan. Smeer de tzatziki op de 2 halve pita’s. Leg er een handje witte kool op. Drapeer de tomaatplakken dakpansgewijs op de pita’s. Garneer af met de muntblaadjes.

Ingrediënten pita Gamba
4 el tomatensaus (bereiding zie beneden)
1 volle hand rucola
10 gamba’s schoongemaakt
1 gesnipperd sjalotje
2 el sriracha mayonaise (bereiding zie beneden)
1 el grof gehakte koriander
olijfolie
zout en peper naar smaak

Tomatensaus ingrediënten
3 el olijfolie
2 middelgrote rode uien, gepeld en in zo dun mogelijke ringen
2 teentjes knoflook gepeld en gesnipperd
2 kg gepelde tomaten uit blik, uitgelekt

Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote (koeken)pan, voeg de uien toe en bak ze op laag vuur tot ze heel zacht zijn. Dat duurt minstens 40 minuten – de uien moeten uiteindelijk in de tomatensaus verdwijnen. Voeg ongeveer 5 minuten voordat het zover is de knoflook toe. Doe de tomaten erbij en roer om ze een beetje kapot te maken. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Verhit de tomaten minstens 1½ uur af en toe roerend op heel laag vuur. Als de saus klaar is, is hij donkerrood en heel dik. Al het vocht is verdampt en de olie is komen bovendrijven. Serveer de saus heet.

Sriracha mayonaise ingrediënten
150 ml mayonaise
80 ml milde sriracha
1 el limoensap

Bereiding
Mix de mayonaise met de sriracha en het limoensap tot een smeuïg geheel. Rooster de pita en snijd dwars door de helft. Bak de gamba’s in de olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en peper. Doe wat tomatensaus op de pitahelften, vervolgens een handje rucola. Verdeel de gamba’s over de pitabroodjes en doe op iedere gamba een toefje srirashamayonaise. Garneer af met gesnipperde sjalot en de koriander.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.