Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Aardappel chocolade taart
Deze zachte, luchtige taart is een feestje op je bord. Heerlijk als nagerechtje of gewoon stiekem als tussendoortje. Geen makkelijk recept, maar wél enorm lekker!

Ingrediënten:

  • 60 gr cacao poeder
  • 500 gr kruimige aardappels 
  • 250 gr suiker 
  • 6 eidooiers 
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr pure chocolade 
  • 100 gr melkchocolade
  • 1 tl grof zeezout
  • Bakje frambozen 
  • Bakje bramen   

Nog nodig:

  • Pureeknijper
  • Mixer of garde
  • Spatel of paletmes
  • Plateaurooster  

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 175 graden. Kook de aardappels gaar en laat ze uitstomen en pureer ze met een puree knijper. 

Scheid de 6 eieren en klop het eiwit met stijf met twee derde van de suiker. Klop de 6 eidooiers, samen met 1 heel ei en het overige derde deel van de suiker en cacaopoeder in een andere kom glad met de mixer. Voeg een derde van het eiwitschuim nu toe aan het eidooier-cacaomengsel. Meng de aardappelpuree hier doorheen tot een glad en egaal mengsel. Schep de rest van het eiwitschuim voorzichtig voor het mengsel, zodat het nog luchtig blijft.  

Vet een springvorm in met een laagje boter. Stort hier vervolgens het beslag in. Bak de taart af in ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Check na de 15 minuten met een satéprikker of de taart gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt is het gaar. Laat de taart nog 15 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. Doe dit voorzichtig.  

Breek de chocolade in stukjes en zet in een kommetje voor de bereiding van het glazuur. Breng de slagroom aan de kook in een steelpannetje. Laat vervolgens even afkoelen en voeg toe aan het kommetje met chocoladestukjes. Roer tot er een glanzend mengsel ontstaat en de chocoladeglazuur is af! Plaats de taart op een plateau rooster met bord eronder en giet vervolgens de glazuur erover heen. Met een spatel of paletmes kan het glazuur daarna verder worden verspreid over de randen. Laat de geglaceerde taart 1 uur opstijven op kamertemperatuur.  

Serveer met wat bramen frambozen en een toefje slagroom of ijs!  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.