Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Aardappeltjes met geklaarde boter en steen-yoghurt
Jigal maakt aardappeltjes met ghee, kruiden en gulle pecorino.

Ingrediënten:

  • 1 kg roseval-aardappelen (of andere smaakvolle hardkokers)
  • 3 tenen knoflook, in de schil
  • half bosje salie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groene chilipeper, gekneusd
  • 500 ml  groentebouillon
  • 4 eetl. ghee
  • ½ bosje peterselie, de blaadjes fijngesneden
  • pecorino romano
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd in blokjes ter grootte van dobbelstenen. Vul een pan gelijkmatig met de aardappelblokjes en voeg de knoflook, salie, laurier, chilipeper en een flinke snuf zout toe. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 20-25 minuten gaarkoken. Giet af en laat uitwasemen. Verwijder de knoflook, salie, laurier en chilipeper.

Kook de eieren in 5 minuten zacht. Smelt de ghee in een steelpannetje. Roer de aardappelblokjes en peterselie door de ghee. Tijdens het roeren mogen de blokjes aan de randen licht afbrokken, zonder dat ze uit elkaar vallen. Breng op smaak met flink wat grof zout.

Verdeel de aardappelen over vier borden. Rasp er flink wat pecorino over. Dien op met het zachtgekookt eitje.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.