Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Arajes met spinazie en feta

Ingrediënten:

  • Gezouten boter
  • Eenvoudige olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 350 gr spinazie
  • 150 gr feta
  • 1 el za'atar
  • 6 takjes oregano, de blaadjes grof gehakt
  • 4 pita's
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 minikomkommer
  • Extra vergine olijfolie
  • 150 gr Griekse yoghurt  

Bereidingswijze:

Verhit in een ruime kookpan een klontje gezouten boter en een scheutje olijfolie. Fruit de uien en knoflook op laag vuur. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en draai het vuur iets hoger. Roer af en toe. Zet het vuur uit als het blad geslonken is. Druk in een zeef het vocht uit de spinazie en vang op. Retourneer de spinazie in de nog warme pan. Laat het uitlekvocht 2-3 minuten inkoken in een tweede pan op middelhoog vuur. Voeg het gereduceerde vocht aan de spinazie toe. Laat minstens een uur opstijven in de ijskast.  

Prak de feta, za'atar en oregano door het opgesteven spinaziemengsel. Rooster de pita's kort in de broodrooster en snijd ze doormidden in twee halve maantjes. Verdeel de vulling over de 8 pitahelften.  

Hak de tomaten en het komkommertje zeer fijn, bijna tot moes. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en versgemalen peper.   Verhit een grillpan op hoog vuur. Kwast de pita's rondom in met olijfolie. Zet de pita's eerst 1 minuut met hun opening naar beneden op de grillpan, zodat deze dichtschroeit. Rooster ze vervolgens 4-5 minuten aan beide zijden, totdat ze goudbruin zijn en zwarte grillstrepen hebben. Serveer de arajes in kwarten op een bord met een kommetje yoghurt, met als topping een eetlepel van de fijngehakte groenten.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.