Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bloemkoolsoep met geroosterde aardappels
Een hartverwarmende kom bloemkoolsoep van London voor deze troosteloze maandag.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, ongeveer 700 gr bloemkoolroosjes
  • 1 knoflook, in de schil horizontaal gehalveerd
  • 2 sjalotjes, in de schil gehalveerd
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 spaanse peper, fijngesneden
  • 200 gr roseval aardappelen, blokjes gesneden
  • Scheutje olijfolie
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 1 blokje Maggi groentebouillon met natuurlijke ingrediënten, aangelengd met 500ml water
  • Handje amandelschaafsel
  • ¼ bosje fijngesneden bieslook
  • 200 ml kokosmelk
  • Handje waterkers voor garnering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Leg de bloemkoolroosjes op een ingevette bakplaat of gebruik bakpapier. Verspreid de helft van een bol knoflook over de bakplaat en doe de uien en limoen helften erbij met de open zijde naar boven. De andere helft van de knoflook kun je bewaren of er knoflookolie mee maken. Dat doe je door met schil en al de knoflook in een bakje olijfolie te doen en even te laten trekken.

Schenk wat olijfolie, zout en peper over de ingrediënten en meng goed, leg dit aan 1 kant van de bakplaat. Leg aan de andere kant de in blokjes gesneden roseval aardappelen. Meng hier ook een beetje olijfolie, zout en peper door. Hou de bloemkool en aardappelen gescheiden. Plaats de ovenplaat 30 minuten in de oven. Schep halverwege om zodat alles mooi goudbruin wordt.

Haal de bakplaat uit de oven en doe een deel van de geroosterde bloemkool in een soeppan, de rest is voor garnering, ook de aardappels. Haal de knoflookteentjes en de ui uit de schil en doe deze ook in de soeppan, bak kort samen met de kerriepoeder en spaanse peper. Leg de limoen nog even apart. Blus af met bouillon en kokosmelk, breng de soep rustig aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Hou het goed in de gaten, want het verbrandt snel. Pureer de soep fijn met een staafmixer.  Knijp de limoen helften boven de soep uit en roer door.  Verdeel de soep in kommen en verdeel hier de aardappels en stukjes bloemkool over. Maak af met wat verse waterkers, fijn gesneden bieslook, amandelschaafsel en een beetje extra vergine olijfolie.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.